DAHA BÜYÜK BİR ŞEYE FIRLATACAĞI İÇİNDİR”
“NİŞAN ALMAYA DEVAM ET!…”
Yay Yeniay’ı tam 20 Aralık 2025 tarihinde gerçekleşiyor. İstanbul saatiyle 04:43 sularında Yeniay başlıyor “Büyük aşk, coşkulu başlangıçlar, özgürlük hissi” vadediyor. Yani tam “tamam artık her şey güzel olacak” dediğimiz anda elimize ağır bir fatura tutuşturabilir. Yay Yeniayı hayatımıza büyük resmi görme enerjisi getiriyor. Herkes bir anda: “Ben hayatımda ne istiyorum?” “Hedefim ne?” “Nereye gidiyorum?” diye düşünmeye başlıyor. Bu Yeniay yeni bir rota çizdiren bir enerji 2026’ya geçiş kapısı, hem umut aşılıyor hem de “önce gerçekleri gör” diye sıkı sıkı uyarıyor.
KÜRESEL ETKİLERİ:
-Devletlerin uzun süredir ertelendiği kritik kararlar duyurulabilir, Dünya sahnesinde yön değişimi-büyük kararlar, büyük açıklamalar
-Hukuk, adalet ve insan haklarında çarpıcı çıkışlar, bazı ülkelerde yargı reformları gündeme oturabilir.
-Göç, sınırlar, uluslararası hareketlilik, dünya üzerinde insan hareketliliği hızlanıyor.
-Küresel ekonomi: Riskler+ fırsatlar aynı anda, döviz emtia piyasalarında sert hareketler,
-Medya, bilgi, gerçek-sahte ayrımı, büyük medya kuruluşlarında skandallar, “gerçek ortaya çıkıyor” teması çok güçlü
-Hava trafiği, uluslararası ulaşım, uzay projeleri, havacılık sektöründe yeni düzenlemeler, uzay-teknoloji-keşif konularında hızlanma,
-Doğa olayları: Ateş elementinin uyarısı, volkanik aktiviteler, orman yangınları, anı hava değişimleri ısının artması,(Japonya-Filipinler-Endonezya)Yer kabuğunda gerginlik(Şili-Peru-Meksika kıyıları)
TÜRKİYE’YE ETKİLERİ:
-Devlet yönetiminde yön değişikliği-kritik kararlar,
-Eğitim, üniversiteler, gençlik politikaları, üniversitelerle ilgili köklü adımlar, reformlar, gençlerin sesi daha çok duyulur,
-Hukuk, adalet sistemi, mahkemeler vurguda, adalet teması güçlü: “Doğru mu, yanlış mı? sorgusu ülke genelinde artabilir,
-Ekonomi: Dalgalı ama genişlemeye açık enerji, döviz piyasalarında hızlı hareket, bu Yeniay aynı zamanda uluslararası ticaret, yabancı yatırım ve turizm alanlarında kapı açıcıdır. Zorlukla birlikte fırsatı da getirir.
-Medya, basın, sosyal medya-bilgi savaşları, büyük haberlerin patlaması, medya figürlerinin gündem olmasına neden olabilir.
-Ulaşım, uçuşlar ve yurtdışı bağlantılar, hava trafiği, yurt dışı seyahatleri, vize ve pasaport konuları bu dönemde dikkat çekebilir.
-Dini konular, inanç sistemi ve toplumsal hassasiyet, inanç, etik, ahlak tartışmaları, gündeme gelebilir. “Herkes kendi doğrusu için ses çıkarıyor” enerjisi hakim.
-İçsel olarak Türkiye yeni bir yol arıyor. Yeni bir vizyon, yeni bir hedef, yeni bir strateji ihtiyacı çok belirginleşiyor.
Türkiye bir yol ayrımında ve bu Yeniay yön tayin ediyor.
-Doğal Afet-İç Anadolu ve Ege’de rüzgar+ kuraklık, Karadeniz’de anı yağış+ sis+ heyelan sembolizmi, İstanbul ve Marmara’da altyapı baskısı/rüzgar döngüleri