Petrol İş Sendikası Trakya Şube Başkanı Ercan Yavuz yaptığı açıklamada;” Zentiva işyerimizin 2017-2018 Toplu İş Sözleşmesi (TİS) görüşmelerinde bir anlaşmaya varılmamasından dolayı grev uygulama kararı aldı. 17 Mayıs 2017 tarihinde greve çıkacağımız işçilerimizle birlikte işyerinde ilan ettik” dedi.
Bilindiği gibi Lüleburgaz’da 1990 yılında kurulan ve 1991 yılında da işçi, çalıştırmaya başlayan fabrikada işçi ücretleri sendika gelmeden öne tekstil fabrikaları ile aynı idi.
1993 yılında Petrol İş Sendikası’nın işyerine gelmesi işçi ücretlerinin artması için uzun süren direnişler ve grevler yapıldı.
Çalıştıkları işyerinin ilaç sektörü olduğu için hak ettikleri ücretlerin de yüksek olması gerektiğine inanan işçiler 1999 yılından itibaren en az 2 asgari ücret daha sonra da en 3 asgari ücret değer bir biçimde ücret almaya başladı.
Eczacıbaşı işçileri mücadeleleri ile bölgede işçi sınıfına örnek olmuşlardı.
Haber Merkezi




