Lüleburgaz'da ilk tören, Lüleburgaz Şehitliği'ndeki Şehitlik Anıtı'na çelenk konulmasıyla başladı.
Törene, Lüleburgaz Kaymakamı Mustafa Kaya, 65. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Cemalettin Doğan, Cumhuriyet başsavcısı Zafer Asker, Lüleburgaz Belediye Başkanı Emin Halebak, siyasi parti temsilcileri, STK temsilcileri, şehit ve gazi yakınları katıldı.
Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından 65. Mekanize Piyade Tugay Komutanlığınca görevlendirilen manga tarafından saygı atışı yapıldı.
Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı yapan Piyade Üsteğmen Özgür Yücel 18 Mart'ın kahraman şehitlerin günü olduğunu belirterek, "Tarihimiz her devlete nasip olmayan destanlarla doludur. Bu zaferler, erinden en yüksek rütbeli askerine kadar tüm askerlerimizin zaferidir" dedi.
Konuşmaların ardından Lüleburgaz’ın yerel şairleri Ali Taylan, Bektaş Yavuz 18 Mart Çanakkale Zaferi şiirlerini okudular.
Şiirlerin okunmasının ardından Lüleburgaz Kaymakamı Mustafa Kaya, şehitlik defterini imzaladı.
Tören, şehit mezarlığına karanfil bırakılıp, duaların edilmesi ile sona erdi.
Uğur PİRPOR




