1. Haberler
  2. Güncel
  3. LÜDAK, Edirne’den birincilikle döndü

LÜDAK, Edirne’den birincilikle döndü

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

 

Edirne’de, Balkan Şehirleri İş Birliği Edirne Platformu tarafından Türkiye'de ilk defa düzenlenen "Balkan Ülkeleri Üniversiteleri Arası Arama Kurtarma Yarışması" büyük ilgi gördü. 9 ülkeden 15 üniversitenin yanı sıra, AFAD gönüllüleri ve sivil toplum kuruluşlarının katılımıyla gerçekleştirilen yarışma, Trakya Üniversitesi Karaağaç yerleşkesinde yapıldı.

Yarışmanın amacı, afet ve arama kurtarma farkındalığını artırmak ve arama kurtarma faaliyetlerinde bilgi sahibi gençler yetiştirmek olarak belirlendi. Bu hedef doğrultusunda, 7 istasyon ve 5 etaptan oluşan yarışmada AFAD Başkanlığınca görevli uzmanlar tarafından katılımcılara eğitimler verildi.

LÜDAK iki branşta birinci oldu

Etkinlik, 26 Mayıs 2024 tarihinde saat 10.00’da Karaağaç Yerleşkesinde düzenlenen ödül töreni ile sona erdi. Törende, AFAD Kırklareli ile iş birliği yaparak yarışmaya katılan Lüleburgaz Doğal Afet Arama Kurtarma Derneği (LÜDAK) iki branşta da AFAD gönüllüleri arasında birinciliği kazandı. Bu başarı, Lüleburgaz Belediyesinin Afet Koordinasyon yılı kapsamında elde edilen önemli bir başlangıç olarak değerlendirildi.

Yarışma, katılımcılara afet durumlarına karşı hazırlıklı olmanın önemini bir kez daha hatırlatırken, iş birliği ve dayanışmanın da güzel bir örneğini sergiledi.

Barış Can KORKMAZ

LÜDAK, Edirne’den birincilikle döndü
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

hurfikir.com.tr Güncel bilgi ve dökümanlar, haber, resim galerisi, bilgi bankası sosyal portal ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!