1. Haberler
  2. Güncel
  3. Belediye 100 personelle müdahale etti!

Belediye 100 personelle müdahale etti!

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

 

Kırklareli geneli ve Lüleburgaz’da iki gündür aralıksız süren yağış hayatı olumsuz etkiledi. Yağış sonrası Lüleburgaz Deresi’nin seviyesinin yükselmesi üzerine Lüleburgaz Belediyesi seferber oldu. Bu kapsamda Lüleburgaz Belediye Başkanı Dr. Murat Gerenli, Lüleburgaz Kaymakamı Salih Yüce, AFAD ve itfaiye ekipleri Lüleburgaz İtfaiye Müdürlüğü’nde oluşturulan kriz masasında gelişmeleri an be an takip etti.

 

MAHSUR KALANLAR TAHLİYE EDİLDİ

 

Aşırı yağış sonucu Lüleburgaz Deresi’nde su kritik seviyeye yükselirken Yıldırım Mahallesi Küme Evler mevkiinde tahliye işlemi uygulandı. Tahliye işlemini Kaymakam Salih Yüce ve Başkan Murat Gerenli ve Komutanı Mehmet Kurugül yönetirken yaklaşık 40 kişi mahsur kaldıkları bölgeden tahliye edildi. Tahliye edilen vatandaşlardan kalacak yeri olmayanlar ise kamu kurumlarının misafirhaneleri ile Lüleburgaz Belediye tesislerinde bulunan misafirhanelere gönderildi.

 

100 PERSONEL 16 İŞ MAKİNESİ 5 İTFAİYE

 

Geceden bu yana devam eden yağışlarla ise Lüleburgaz Belediyesi 100 personel 16 iş makinesi, 5 itfaiye aracı ve 3 kanal açma aracıyla mücadele etti. Bununla birlikte Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi’ne ait 1 adet itfaiye aracı ile TESKİ’ye ait bir araç Lüleburgaz’a desteğe geldi.

 

RİSK DEVAM EDİYOR

 

Meteorolojiden alınan bilgiye göre metrekareye 70 kilogramdan fazla yağışın düştüğü Lüleburgaz’da yağışların süreceği öğrenildi. Bununla ekipler bütün kamu kurumlarının ekipleri sahada teyakkuz halinde olurken, vatandaşların su baskınlarına karşı dikkatli olmaları tavsiye edildi.

 

Haber; Uğurcan KARAOĞLU

Belediye 100 personelle müdahale etti!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

hurfikir.com.tr Güncel bilgi ve dökümanlar, haber, resim galerisi, bilgi bankası sosyal portal ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!