Uğur Turan, 14 Mayıs Dünya Çiftçiler Günü dolayısıyla yayımladığı mesajda, çiftçilerin üretimdeki önemine dikkat çekerek tüm çiftçilerin gününü kutladı.
Türkiye’nin verimli topraklara sahip büyük bir tarım ülkesi olduğunu vurgulayan Vali Turan, Anadolu insanının alın teriyle birleşen üretimin sofralara bereket olarak döndüğünü ifade etti. Tarımın, ülke ekonomisinin temel taşlarından biri olduğunu belirten Turan, Cumhuriyetimizin Kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün “Milli ekonominin temeli ziraattır” sözünü hatırlattı.
Çiftçilerin üretimin asli kahramanları olduğunu kaydeden Vali Turan, “Geçimini topraktan sağlayan, toprağa emek veren ve ürettiği ürünü vatandaşlarımıza ulaştıran çiftçilerimizin emeği kutsaldır” dedi.
Tarımın, gıda ihtiyacının karşılanması ve ekonomik kalkınma açısından stratejik öneme sahip olduğuna dikkat çeken Turan, tarımsal bağımsızlığın diğer sektörlerin gelişimi için de büyük önem taşıdığını ifade etti.
Kırklareli’nde tarım ve hayvancılığa yönelik yatırımların sürdüğünü belirten Vali Turan, çiftçilerin üretim ve verimliliğinin artırılması, yaşam şartlarının iyileştirilmesi ve ürünlerin pazarlara ulaştırılması için çalışmaların artarak devam ettiğini söyledi.
Vali Uğur Turan, mesajının sonunda tüm çiftçilerin 14 Mayıs Dünya Çiftçiler Günü’nü kutlayarak, bereketli ve bol kazançlı bir üretim sezonu temennisinde bulundu.
Yağmur ALTUNDAĞ




