1. Haberler
  2. Sanat
  3. Burası kültürel miras değil mi?

Burası kültürel miras değil mi?

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

 

1989 yılında Bulgaristan’dan anavatanına göç eden Müzeyyen Nalbant’ın bu çabası Lüleburgaz’ın kültürel miraslarından Zindan Baba Türbesi’ni ziyaret eden yerli ve yabancı turistlerden takdir görüyor.

Korona virüs salgını dolayısıyla uygulanan sokağa çıkma kısıtlaması nedeniyle bir süredir türbeye gelemeyen Müzeyyen Nalbant, dün türbeye geldiğinde gördüğü manzara karşısında epey üzüldü.

Zindan Baba türbesinin etrafının yetkililer tarafından süpürülmediğini, her tarafın çöp içinde olduğunu belirten Müzeyyen Nalbant, türbeyi temizleyerek bakımını yaptı.

Lüleburgaz Belediyesi’nin kültür envanteri çıkardığını duyduğunu belirten Müzeyyen Nalbant, “Envanter çıkarmış güzel ama.  Temizliğini ve bakımını da yapmak lazım” diyerek bu sıkıntıyı dile getirdi.

Buğra KAYA

Burası kültürel miras değil mi?
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

hurfikir.com.tr Güncel bilgi ve dökümanlar, haber, resim galerisi, bilgi bankası sosyal portal ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!