1. Haberler
  2. Sağlık
  3. Çiğdem Cerit’ten aşı haftası açıklaması

Çiğdem Cerit’ten aşı haftası açıklaması

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala


Kırklareli Halk Sağlığı Müdürü Çiğdem Cerit, "Aşı, insan ve hayvanlarda hastalık yapma yeteneğinde olan virüs ve bakteri gibi mikropların hastalık yapma karakterlerinden arındırılarak, mikropların salgıladığı etkilerinin oradan kaldırılarak geliştirilen biyolojik maddedir" dedi.


Cerit, yaptığı açıklamada, Türkiye'de her yıl olduğu gibi bu yılda 20-25 Nisan'da Aşı Haftası etkinlikleri düzenlendiğini söyledi.


Aşıların belirli bir hastalığa yakalanmadan önce kişilere uygulanarak bağışıklanmasının sağlandığını ifade eden Cerit, aşı ile vücutta savunma mekanizmasının uyarıldığını belirtti.


Kişilerin aşılandığı hastalıklara karşı dirençli olduğunu vurgulayan Cerit, "Aşı, insanları hastalıklardan ve onun kötü sonuçlarından koruyabilmek için sağlam ve risk altındaki kişilere uygulanır. Aşı, insan ve hayvanlarda hastalık yapma yeteneğinde olan virüs ve bakteri gibi mikropların hastalık yapma karakterlerinden arındırılarak, mikropların salgıladığı etkilerinin oradan kaldırılarak geliştirilen biyolojik maddedir. Aşılar, insanların hastalıklara karşı bağışıklık sisteminin uyarılmasına, vücudun direnç kazanmasına neden olur. Vücutta savunma mekanizması uyarılır ve hastalık etmenlerinden korunması sağlanır."


Cerit, ayrıca Aşı Haftası'na dikkat çekmek amacıyla yürüyüş düzenleneceğini kaydetti.

 

A.A.

Çiğdem Cerit’ten aşı haftası açıklaması
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

hurfikir.com.tr Güncel bilgi ve dökümanlar, haber, resim galerisi, bilgi bankası sosyal portal ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!