1. Haberler
  2. Siyaset
  3. 9 vekil istifa edecek!

9 vekil istifa edecek!

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

Seçimi kazanarak Belediye Başkanı olan 9 milletvekili istifa ederek Meclis'e veda edecek.

 Yerel seçimlerde aday olan ve seçimi kazanarak belediye Başkanı olan 9 milletvekili Meclis'e veda edecek. 4 AKP, 3 CHP ve 2 BDP milletvekili belediye başkanlığı mazbatalarını aldıktan sonra TBMM'ye istifa dilekçelerini verecekler.

 Sayı 539'a düşecek

TBMM'de yapılacak oylama ile bu milletvekillerinin üyeliği sona erecek. Böylelikle TBMM'nin üye sayısı 548'den 539'a düşecek. AK Partinin üye sayısı 314 olacak. Kayseri milletvekili Ahmet Öksüzkaya'nın da istifası nedeniyle bu sayı 313'e gerileyecek. 134 sandalyesi olan CHP de 131 üyeye düşecek. 22 milletvekili olan BDP ise 20'ye inecek.

 

Seçimi kazanan isimler şöyle;

Milletvekiliyken belediye başkanlığına aday olan isimlerden Fatma Şahin Gaziantep'te, Edip Uğur Balıkesir'de, Enver Yılmaz Ordu'da, Menderes Türel de Antalya'da seçimi kazandı. BDP'den Gültan Kışanak Diyarbakır'da, Sırrı Sakık Muş'ta, CHP'li Recep Gürkan Edirne'de, Mehmet Kesimoğlu Kırklareli'de Belediye Başkanı oldu. Eskişehir’in Odunpazarı İlçesinde de CHP Eskişehir Milletvekili Kazım Kurt seçimi kazandı.

 

 

9 vekil istifa edecek!
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

hurfikir.com.tr Güncel bilgi ve dökümanlar, haber, resim galerisi, bilgi bankası sosyal portal ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!