1. Haberler
  2. Sanat
  3. TRAKYA BAĞ ROTASI SERGİSİ İSTANBUL’DAN SONRA TEKİRDAĞ’DA

TRAKYA BAĞ ROTASI SERGİSİ İSTANBUL’DAN SONRA TEKİRDAĞ’DA

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala

“Trakya Bağ Rotası” Sergisi Trakya Kalkınma Ajansı’nın destekleriyle, Trakya Turizm İşletmecileri Derneği tarafından Trakya’nın farklı bölgelerinde faaliyet gösteren 12 butik şarap üreticisinin katılımıyla hayata geçirildi. Trakya Bölgesi genelinde şarap rotalarının belirlenerek, sahip olduğu turizm potansiyelinin harekete geçirilmesini hedefleyen proje kapsamında oluşturulan sergiyi Karaköy Mimarlar Odası’nda 10 günde yaklaşık 1000 kişi gezdi. Sergi İstanbul’dan sonra Tekirdağ Ticaret ve Sanayi Odası’nda meraklılarıyla buluşuyor. 17 Mart 2014 Pazartesi Günü açılan sergi, 23 Mart 2014 tarihine kadar açık olacak.

Trakya’nın farklı bölgelerinde faaliyet gösteren 12 butik şarap üretici tarafından desteklenen “Trakya Bağ Rotası Projesi” ile Trakya’nın gastronomi alanında özelleşmiş bir turizm destinasyonu olması hedeflenmektedir.  

Proje kapsamında gerçekleştirilen “Trakya Bağ Rotası Sergi’’si kapsamında platform sözcüleri tarafından yapılan açıklamada, “2013’te hayata geçirdiğimiz Trakya Bağ Rotası Projesi’nin genel amacı; Trakya Bölgesi genelinde; Tekirdağ, Şarköy, Kırklareli ve Gelibolu Bölgeleri bağ rotalarının belirlenerek, sahip olunan turizm potansiyelinin harekete geçirilmesi, bölgeyi ziyaret eden yerli – yabancı turist sayısının artırılması sonucu bölgede turizm sektörünün gelişimine, çevresel olduğu kadar sosyal ve ekonomik temellerinin sürdürülebilirliğinin sağlanmasına katkı sağlamaktır. Bu proje ile ülkemizde ilk kez üreticilerin bir araya gelerek eno ve gastronomi turizmi ve bölgesel marka yaratmak konusunda önemli bir tanıtım projesini hayata geçirmiş bulunuyoruz. Bu kapsamda gerçekleştirilen Trakya Bağ Rotası Sergisi’ni açık kaldığı 10 gün boyunca 1000’e yakın meraklının gezmiş olmasından da attığımız tohumların tutmakta olduğunu gözlemledik. ‘’ dendi.   

 

 “TRAKYA BAĞ ROTASI PROJESİ” İLE TÜRKİYE’NİN YENİ GASTRONOMİ VE ENO TURİZM DESTİNASYONU; TRAKYA

Doğa içinde konaklama, kır hayatını deneyimleme, yerel yiyecek ve içecek tadımları, bölgesel tarihi ve kültürel değerleri keşfetme şansı sunan gastronomi ve eno turizm, turizm sektöründe hızlı bir ivme ile gelişmekte ve büyük ekonomik değer yaratarak geri dönmektedir. Coğrafi konumu, sahip olduğu doğal güzellikleri, tarihi bağ yolları, ulaşım kolaylığı, Balkan ülkelerine yakınlığı ile yerli ve yabancı ziyaretçilerin yeni turizm anlayışına yönelik ihtiyaçlarını karşılayacak olan Trakya’nın ‘’Trakya Bağ Rotası Projesi”yle Türkiye’nin yeni eno turizm destinasyonlarından biri haline gelmesi amaçlanmaktadır.   

Dünyada eko- eno turizm global turizmin 3 katı hızla büyüyerek, her yıl %30 oranında artış göstermektedir. ABD, Fransa, İtalya, İspanya’da Bağ Turizmi eko-turizmin en büyük gelir getiren kolu olarak yıllardır uygulanmakta. Yeni Zelanda, Arjantin, Güney Afrika ülkelerinde de yeni akım hızla yaygınlık kazanıyor. Bu büyüyen trendin etkisiyle, Balkan Ülkeleri de bağ yolu destinasyonları üzerinde çalışmalar başlattı. Seyahat konusunda tecrübeli, eğitim düzeyi yüksek, orta ve ileri yaşlarda ve seyahatlerini çevrelerine anlatan sosyal kişilerden oluşan eno-eko turizm seyahatlerinde kişi başına düşen harcama da oldukça yüksek.

 

“TRAKYA BAĞ ROTASI PROJESİ” NEDİR?

Proje 2013 yılında Trakya Turizm İşletmecileri Derneği tarafından Trakya’Nin farklı bölgelerinde faaliyet gösteren, kendi bağlarında turizm faaliyeti gerçekleştiren 12 butik üreticinin katılımıyla hazırlandı. Sektörel ve sektörler arası işbirliklerini geliştirecek önemli bir faaliyet olan  “Trakya Bağ Rotası Projesi”, işbirliklerinin gerçekleştirilmesine ve bir Trakya Şarap Platformu oluşturulmasına önayak oldu.

Trakya Bölgesi genelinde bağ rotalarının belirlenerek, sahip olduğu turizm potansiyelinin harekete geçirilmesini hedefleyen proje, bölgeyi ziyaret eden yerli yabancı turist sayısının arttırılması sonucu bölgede turizm sektörünün gelişimine, çevresel olduğu kadar sosyal ve ekonomik temellerinin sürdürülebilirliğinin sağlanmasına katkı sağlıyor. “Trakya Bağ Rotası Projesi” ile şarabın en eski üretim bölgelerinden olan Trakya bölgesi genelinde, bağ yollarının belirlenmesiyle, bölge ulusal ve uluslararası düzeyde bir bağ rotası olarak markalaşması ve bölgenin şaraba dair sahip olduğu tarihin ve hikâyelerinin ortaya çıkarılarak gastronomik değerlerinin vurgulandığı bir destinasyon olması hedefleniyor. Bölgenin 12 butik şarap üreticisi tarafından desteklenen proje sonunda bölgeyi ziyaret eden turist sayısında  yüzde 50 oranında artış hedefleniyor.

İstanbul için uğrak bölge olmaya şimdiden aday olan Trakya Bağ Yolu, yerli yabancı ziyaretçilerine, şarap tadımı, bağ gezisi, bağ bozumu deneyimi yaşatacak.

 

Proje kapsamında Tekirdağ, Şarköy, Kırklareli, Gelibolu Bölgeleri’nden 12 firma yer alıyor. Firmaların bölgelere dağılımı ise;

Tekirdağ Bölgesi;  Umurbey, Chateau Nuzun, Barel Şarapçılık, Barbare

Şarköy Bölgesi; Melen Şarapçılık, Gülor, Chateau Kalpak

Kırklareli Bölgesi;  Arcadia, İrem Çamlıca, Vino Dessera

Gelibolu Bölgesi;  Gali, Suvla

 

 

TRAKYA BAĞ ROTASI SERGİSİ İSTANBUL’DAN SONRA TEKİRDAĞ’DA
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

hurfikir.com.tr Güncel bilgi ve dökümanlar, haber, resim galerisi, bilgi bankası sosyal portal ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!