Halk Eğitim merkezi Toplantı Salonu’nda süren eğitimleri
21—22 Kasım tarihinde verilen ve 48 kişinin almış olduğu Aşçı Hijyen Eğitiminden sonra 24-25 Aralık tarihlerinde de lokanta yöneticilerine hijyen eğitimi verilmeye başlandı. Konu hakkında açıklamada bulunan Lokantacılar Odası Başkanı Nihat Yaman “ Yeni düzenlenen Hijyen Yönetmeliğinde portör muayeneleri ve tetkikler kaldırılmış olup, hijyen eğitimi alınması zorunluluğu getirilmiştir. Her iş kolunun özelliğine göre verilecek olan bu kurslarda; odamızın ilgi alanına giren lokanta yöneticiliği, aşyçılık, et ve et ürünleri, pastacılık, servis görevlisi, barmenlik gibi branşlarda odamıza üye işletme sahiplerine ve yanlarında çalıştırdıkları personellerine hijyen eğitimi düzenlenmesi için Halk Eğitim Müdürlüğü’nle beraber işbirliği yaparak bu kursların düzenlenmesini sağlamış bulunmaktayız. Bu eğitimlerde alınacak belgeler kişi mesleğini icra ettiği sürece geçerli olup, işletme sahiplerinin yanlarında çalıştırdıkları kişilere de bu belgeleri almaları konusunda sorumludurlar” dedi.
Gökhan KAN




