Ertan BAYER –CHP Lüleburgaz İlçe Başkanlığı’nın Pazartesi toplantısı dün parti binasında yapıldı. Saat 12.30’da başlayan toplantıya CHP Lüleburgaz İlçe Başkan Turabi Kayan başkanlık yaptı.
CHP Lüleburgaz İlçe Yönetim Kurulu Üyeleri Fuat Baldırlı, Özgen Yılmaz ve Olcay Kaya’da kayan a eşlik etti.
CHP Lüleburgaz Kadın Kolları Başkanı Güzeri Yılmazoğlu ile birlikte partililerin katıldığı toplantıda ülke gündemi ve parti içindeki aday adaylarını eğitim süreci görüşüldü.
Toplantıda Akil İnsanlar, İçki Yasağı, Parti İçinde Eğitim, Hayri Kocakçıoğlu’nuın vefatı ve Reyhanlı Görüşüldü.
CHP Lüleburgaz İlçe Başkanı Turabi Kayan yaptığı açıklamada “Kırklareli’ne Akil İnsanlar geldi. Anca, AKP İl ve İlçe Başkanları’nın isimlerini verdiği kişiler girdi diğerleri giremedi. Bizlerde giremeyenler arasındaydık. Hepinizin bildiği gibi Eski Olağanüstü Hal Valisi olarak tanınan Hayri Kovakçıoğlu, intihar etti ama şüpheli bir intihar. Bunun dışında Başbakan Reyhanlı’ya ancak 15 gün sonra gidebildi. Konuşmasını dinleyenlerin de çevre illerden otobüslerle taşındığı öğrenildi.” Dedi.
Ülkenin artık iyice seçim havasına girdiğini ve CHP Genel Merkezi’nin seçimlere sıkı bir şekilde hazırlandığını belirten Kayan “Mart 2014 yılında yapılacak olan yerel seçimlerle ilgili olarak aday adaylarının eğitim süreci başladı. Parti genel merkezi tarafından aday adaylarına eğitim verilecek. Eğitim almayan aday adayları aday gösterilemeyecek” dedi.
Daha sonra konu ile ilgili genelgeyi CHP Lüleburgaz İlçe Yönetim Kurulu Üyesi Özgen Yılmaz, okudu.
Konu ile ilgili olarak söz alan parti üyesi İsmet Yetişkin “Eğitim Anayasal haktır. Partimizin genel merkezinin aday adaylarından eğitim için 500 TL ve 250 TL gibi ücret almaması gerekir” dedi.
Toplantı saat 13.45’te sonra erdi.


