1. Haberler
  2. Mecliste gergin dakikalar

Mecliste gergin dakikalar

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala
Lüleburgaz Belediye Meclisi’nün Kasım Ayı 1. Olağan Meclis Toplantısı Ata İş Merkezi 4. Katta yapıldı.
 
Saat 18.30’da  yapılan toplantıda, gündem maddeleri okunarak komisyonlara havale edildi.
Toplantıda Takdir Komisyonu’na 25 oyla Leyla Güncer ve 26 oyla Fikret Düvenci seçilirken, yedek üyeliğe de 25 oyla Hasan İsmailler ve Feridun Ergin seçildi.
 
Toplantının son kısmında söz alan Meclis üyesi Aydın Ersin, plan tadilatlarıyla ilgili bekleyen projelerle ilgili konuşurken, ne zaman imzalanacağını sordu.
 
 Bunun üzerine cevap veren Lüleburgaz Belediye Başkanı Emin Halebak, “O projeleri bir sonraki toplantıda sunum halinde sizlere sunacağız. Eğer o zaman da burada meclis önünde bunu yapmaya gönlünüz el veriyorsa, hiç düşünmeden imzalayacağız. Burası fırsat yaratma, fırsatları değerlendirme yeri değildir. Bizim bu kente karşı geleceğe karşı sorumluluklarımız var” diyerek cevap verdi.
 
Otopark sorunu!
Ardından söz alan Gürel Balkan da, bayramda yaşanan otopark sıkıntısını gündeme getirerek, “Otopark sorunu her geçen gün büyüyor. Buna bir çözüm bulunması gerekiyor. Bu kentin gerçek sahipleri olarak bir şeyler yapmamız gerektiğini düşünüyorum” dedi. Bunun üzerine cevap veren Lüleburgaz Belediyesi Zabıta Müdürü Raif Bıyıktaş, “Kentin çeşitli yerlerinde tezgah açan seyyar esnafa gerekli idari para cezalarını uyguluyoruz. Pazar günleri de pazaryerinin çevresine tezgah açan esnafla da mücadelemizi sürdürüyoruz” ifadelerini kullandı.
Konuyla ilgili konuşan Belediye Başkanı Halebak da, “Pazaryeri çevresine tezgah açanlarla mücadelemizi sürdürüyoruz. Bizim kimsenin ekmeğiyle oynamaya hakkımız yok. Yasal sınırlar çerçevesinde görevimizi sürdürüyoruz. Bulacağımız çözüm insanları rahatsız edecek seviyede olmamalıdır” dedi. Zabıta personel sayısının az olduğunu da altını çizen Halebak, zabıta personeli alımının durdurulduğunu ve dışarıdan kiralanan kişilere zabıta kıyafetini giydirmek istemediklerini dile getirdi.
Konuşmaların ardından meclis toplantısı 6 Ekim Perşembe günü saat 18:30’da toplanmak üzere sona erdi. Ömer MUTLU

Mecliste gergin dakikalar
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

hurfikir.com.tr Güncel bilgi ve dökümanlar, haber, resim galerisi, bilgi bankası sosyal portal ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!