1. Haberler
  2. Beldeler köy olmak istemiyor

Beldeler köy olmak istemiyor

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala
 Lüleburgaz’a bağlı Sakızköy ve Kırkköy beldeleri ile Kırklareli genelindeki  Sergen, Sinanlı ve Yenice beldelerinin de yeni yasa ile köy olmaları gündeme geldi.
CHP dün Kırklareli genelindeki beldelerde referandum yaparak halka köy olmak isteyip istemediklerini sordu.
Kırklareli genelinde bulunan 5 beldede de ezici çoğunlukla belde olmak istemediklerini belirten oy oranı çıktı.
Buna göre Lüleburgaz’a bağlı Sakızköy beldesinde 457 kişi oy kullandı. 468 kişi köy olmak istemiyoruz derken 8 kişi istiyoruz dedi.
Kırkköy’de yapılan oylamada da bin 225 kişi oy kullandı. Bin 219 kişi köy olmak istemiyoruz derken 6 kişi köy olmak istiyoruz. Dedi.
Referandumun diğer sonuçları da değişmedi. Sergen’de bin 5 kişi oy kullanırken, 970 kişi köy olmak istemiyoruz, 22 kişi köy olmak istiyoruz derken  Sinanlı’da 555 kişi köy olmak istemiyoruz 10  kişi köy olmak istiyoruz dedi.
 Yenice- halkı da kendilerini köy yapacak olan tasarıya   689 hayır,  10 evet  oyu verdi.
Ertan BAYER  

Beldeler köy olmak istemiyor
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

hurfikir.com.tr Güncel bilgi ve dökümanlar, haber, resim galerisi, bilgi bankası sosyal portal ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!