1. Haberler
  2. Lüleburgaz’da Ergene Buluşması

Lüleburgaz’da Ergene Buluşması

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala
Marmara Belediyeler Birliği Encümen Heyeti toplantısına Ergene ve çevre kirliliği damga vurdu.
Birlik Başkanı ve Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe’nin yanı sıra Encümen Heyetinde bulunan Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, Balıkesir Belediye Başkanı İsmail Ok, Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı, Yıldırım Belediye Başkanı Özgen Keskin, Lüleburgaz Belediye Başkanı Emin Halebak ve Marmara Belediyeler Birliği Genel Sekreteri Züver Çetinkaya katıldı.
“FİRMALARA DAHA FAZLA BASKI YAPMALIYIZ”
Toplantının ardından Birlik Başkanı Recep Altepe tarafından iki kez Türkiye’nin gündemine taşınan Ergene nehrinde inceleme yapıldı. Marmara Belediyeler Birliği Başkanı Recep Altepe, “Geçtiğimiz yıl gündeme getirdiğimiz Ergene nehrindeki kirliliğe bakanlık tarafından el konuldu. Bir süre önce Kırklareli, Tekirdağ, Çorlu, Çerkezköy ve Malkara'daki organize sanayi bölgelerine yazı gönderilmiş ve arıtma tesisi bulundurmaları konusunda sanayi kuruluşları sert bir dille uyarılmış, 45 tesise uyarı ve çeşitli cezalar verilmişti. Gelecek dönemlerde bu ceza ve yaptırımların ağırlaştırılacağına inanıyorum. Aynı sıkıntı Bursa’da da var. Nilüfer çayı, sanayi atıklarından dolayı simsiyah akıyor. Bizden önce birtakım hatalar yapılmış. Bizler, lokasyonu yanlış olan yerlerin, yeni organize sanayi bölgelerine aktarılması için uğraşıyoruz. Firmaları, arıtma konusunda sıkıştırmalı ve daha çok baskı yapmalıyız. Bursa’da 58 firma kapattık. Marmara’yı ve çevresini kirleten firmalarla savaşımız devam edecek” dedi.
ERGENE, TRAKYA’NIN CAN DAMARIDIR
Lüleburgaz Belediye Başkanı Emin Halebak da, “Marmara Belediyeler Birliği olarak, Türkiye’nin en güçlü bölgesel belediye birliğiyiz. Ergene’yle ilgili Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından çıkarılan eylem planın bizler de takipçisi olacağız. Ergene’de hiçbir canlının kalmaması ve kirliliğin sebebinin yüzde 80’inin sanayi atıklarından kaynaklanıyor olması son derece üzücü. Konuyu iki kez Türkiye’nin gündemine getiren Birlik Başkanı Recep Altepe’ye teşekkür ediyorum. Ergene, Trakya ovasında bir nimet ve Trakya’nın can damarı konumundadır. Herkesin elini taşın altına koyması gerekiyor” dedi. Ömer MUTLU

Lüleburgaz’da Ergene Buluşması
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

hurfikir.com.tr Güncel bilgi ve dökümanlar, haber, resim galerisi, bilgi bankası sosyal portal ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!