1. Haberler
  2. “ Yeni seçimde kesinlikle görev almayacağım”

“ Yeni seçimde kesinlikle görev almayacağım”

featured
service
Paylaş

Bu Yazıyı Paylaş

veya linki kopyala
Uzun zamandır spor camiasının içinde isim yapmış olan Bayram Güdücüoğlu’nu yakından tanıyalım…
1960 yılında Lüleburgaz’da doğdum. Ortaokul üçüncü sınıfta eğitim hayatımı bıraktım iş ve spor hayatıma başladım. Çocuk yaşta futbola merakımız vardı. Mahalle takımı Yıldızspor’da oynadım. Amatör olarak çok futbol oynadım. Kentspor dönemini sen de hatırlarsın hocam, beraber çıkmıştık antrenmanlara. Kentspor döneminde Kırkımızı Mehmet hocam lisansımı çıkarmayınca Alpullu Düğüncülü Çiçekspor’da lisansiyer futbol hayatıma başladım. Annem köyden olduğu için başladığım gibi beni kaptan yaptılar. Ben askerden sonra lisansiyer olarak futbol oynadım. Daha sonra işler yoğun olduğu için 24 yaşlarında futbolu bırakarak işin başına, kamyon sırtına geçtim. 1985 yılında evlendim. Aslı, Arzu ve Yiğit adında üç çocuğum var. Şuan büyük kızımı evlendirdim, torun bekliyorum.
2010 yılından beridir Lüleburgaz 39’un Başkanlığını yapıyorsunuz. Daha önce hangi takımlarda yöneticilik yaptığınızdan bahseder misiniz?
1994-1995 yılları gibi Yıldırımspor’da Alaattin Keskin Başkanlığında oluşturulan Yıldırımspor yönetiminde As Başkanlık görevini üstlendim. Bir yıl görevimi yaptım. Daha sonra Yıldırımspor’la olan birlikteliğime Cafer Başaran Başkanlığında As Başkanlığa devam ettim. O zamanlar Yüksel Güdücüoğlu’nun hocalığında alt yapıda büyük başarılar elde ettik. Türkiye 5’incisi olduk. Erdek’de 1’inci olarak Marmara Şampiyonu olduk. Daha sonra 1998- 1999 futbol sezonunda Çetin Yelmez’in Başkanlığında bir sene idarecilik yaptım. Orada yaşadığım ilginç bir anım var. Küçükçekmecespor ile düşme kalma maçı yapıyorduk. Bizim mutlaka berabere kalmamız, karşı takımında muhakkak alması lazımdı. Son 10 dakika hiç unutmam o zamanlardaki teknik adamımız Aydın Çelik hocam çarpıntı geçirerek bayılıp hastaneye kaldırılmıştı. Hastaneye giderken telefonla maçın 1-0 galip bittiğini öğrenince Aydın hocamın çarpıntısı falan gitti. Hastane kapısından geri döndük. O yıl idareciliği bıraktım. Daha sonra 2007 yılında Niyat Güder girişimiyle Fikret Düvenci Başkanlığında yeni bir Bayan Futbol Kulübü kurduk, kurucu üyelerindenim. 2010- 2011 futbol sezonunda aldığım Başkanlığı hala sürdürüyorum.
İlk olarak Düvenciler Lisesi Spor Kulübü Bayan Futbol Takımı olarak başladınız. Daha sonra Lüleburgaz Gücü Bayan Futbol Takımı oldu ve şimdi Lüleburgaz 39 olarak devam ediyorsunuz, neden takımın ismi sürekli değişiyor?
Takımımız Düvenciler Lisesi’ni aşıp Lüleburgaz’a hitap ettiği için adını değiştirdik. Yönetim kurulumuz Lüleburgaz’ın takımı olduğu için takımın adını Lüleburgaz Gücü olarak değiştirdi. Türkiye Futbol Federasyonu bunu uygun görmediği için yönetim kurulumuz tekrar toplanarak, Lüleburgaz 39 olarak tescillendirdi. Lüleburgaz Gücü ismini değiştirmemizin sebebi TFF tarafından gücü gibi kelimeler uygun görülmediği için.
Çok başarılı bir sezon geçirdiniz, Bulgaristan’da şampiyonluk aldınız. Oynadığınız grubu birinci bitirdiniz. Daha sonra takımda düşüş yaşandı derken takımın hocası değişti. Sizce bu düşüş neden yaşantı ve neden hoca değişimine gerek duyuldu?
Bakı Koçer hocamızla Enes kampına gittik. Dört tane Milli Futbolcumuzu Milli Takım Kampı’na yolladık. Daha sonra Bulgaristan’ın Varna kentine çağrılı olarak gittik. Burada dört Milli Futbolcumuzdan yoksun oynamamıza rağmen şampiyon olduk. Ligler başladı. İyi bir kadroya sahiptik ve bu kadroyla B Grubu’nu lider bitirdik. Final Grubu’na yükseldik. Final Grubu’nda oynadığımız ilk maçı aldık. Daha sonra biraz düşüş yaşadık. Futsal liglerinden dolayı takım antrenman yapamadı. Kızları maçlara dahi zor getirdik. Mağlubiyetler almaya başladık, takımda düşüş oldu. Takım mağlubiyetler alınca yönetim olarak hoca değiştirmeye karar verdik. İsa Gabralı’yı son üç maçta takımın başına getirdik. İsa Gabralı’yı getirmemizin sebebi takımı tanımasıydı. Bizi ikinci ligde şampiyon yaparak birinci lige çıkarmıştı. Bayan futbolu zor olduğu için Gabralı’yı deneyiminden ötürü uygun gördük. O süre zarfında iki galibiyet bir mağlubiyet aldık. Son maçta biz Ataşehir Belediyespor’la oynarken Trabzon İtman Ocağı Karadeniz Ereğlispor’la oynuyordu. TFF’ ye maçın aynı saatte başlaması için dilekçe ile başvurduk ama ne hikmetse maçlar aynı saatte başlamadı. Trabzon İtman Ocağı 35 dakika geç başladı maça. Geç başlamasının sebebi sözde güvenlikti. Bizim maçın sonucuna göre diğer maçın sonucu belli oldu. Dörtlü Final’lere kalamadık ve sezonu böyle tamamladık.
Lüleburgaz 39’un sabit gelir kaynağı olmadığı için yöneticiliğin çok kolay olmadığı belli. Kamuoyunda TFF tarafından yüklü miktar para aldığınız söyleniyor, bunun doğruluğu nedir? Lüleburgaz 39’a Lüleburgaz Belediyesi’nin bir yardımı oluyor mu? 
Yöneticilik sabit gelir kaynağımız olmadığı için gerçekten çok zor seyir ediyor. Spor kamuoyu TFF’ nin kulübümüze para yağdırdığını söylüyor. Ancak TFF gittiğimiz deplasmanlar ölçü alındığında kilometre başına 1 TL veriyor. Otel konaklama ücreti olarak bir gecelik 1.000 TL para sağlıyor. Oysa bizim deplasmanda harcadığımız para bunun oldukça üstünde oluyor. Doğal olarak bu da yönetim kurulumuzun cebinden çıkıyor. Lüleburgaz Belediyesi tarafından yakıt yardımı yapılıyor. Lüleburgaz Belediye Başkanı Emin Halebak’a yönetim kurulu adına teşekkür ederim. Sezon içerisinde Fikret Düvenci, Tanzer Koç, Gökhan Evergen ile beraber Ankara’ya Kırklareli Milletvekilimiz Şenol Gürşan’la beraber Süper Toto Genel Müdürlüğü’ne gittik. Bize sponsor olabileceklerini söylediler. Şuan haber bekliyoruz. Gelecek olan yönetime gelir olsun diye başvuruda bulunduk. Sadece iş Süper Toto Müdürü’ne kaldı. Son aşamaya kadar geldik.
Geçtiğimiz günlerde takımın Yönetim Kurulu Danışmanı Öner Çavaş görevinden ayrıldığını açıkladı. Kamuoyunda sıkça yer bulan bu olayı aydınlatır mısınız? Merak edilen bir diğer konu ise yeni yapılacak seçimlerde tekrar yer alıp almayacağınız. Görevinize devam edecek misiniz?
Kamuoyu tarafından yönetim kurulunda bulunduğu sanılan Öner Çavaş arkadaşımızın yönetim kurulumuzda yalnızca gönül bağı vardı. Yasal hiçbir bağı yoktu. Çavaş, mevcut yönetimimizde yönetim kurulu danışmanlığı yapıyordu. Sezon tamamlandığına göre zaten istifa etme gibi bir şey söz konusu bile değil. Zaten kulübümüzün üyesi değildir. Kulübümüzün üyesi olmamasına rağmen kulübümüz için çalışmıştır. Yönetim Kurulu adına teşekkürlerimiz sunarım. Gelelim sorunun başına yeniden yapılacak seçimde görev alıp, almayacağımı sormuştunuz. İşlerimin yoğunluğundan ötürü görev almama kararı verdim. Bu kararım kesinidir.
Lüleburgaz 39 Bayan Futbol Takımı’na ve okurlarımıza söylemek istediğiniz son sözler…
Bayan futbolu zevkli bir alan. En azından sahalarda kötü sözler olmuyor. Maçı seyretmesi de çok zevkli oluyor. Ancak TFF’ nin bu işe daha cildi bakması gerekiyor. Bölgesel hakemler yerine klasman hakemlerin görev alması daha sağlıklı olur. Bölgesel hakemler çok canımızı yaktı.
Takımımızda öz veri ile mücadele eden futbolcularımıza yönetim kurulu adına sonsuz teşekkürlerimi sunar, futbol hayatında başarılar dilerim. Bize yöneticiliğimiz sırasında büyük destekleri olan Kırklareli Valisi Mustafa Yaman, Adana Valisi Hüseyin Avnıcoş, Lüleburgaz Belediye Başkanı Emin Halebak, BİAS Çatı Sistemleri Eskişehir Kılıçoğlu Kiremit, Kütahya Ak Demir Kiremit, Evrensekiz Belediye Başkanı Halil Abanoz, Hüseyin Bilgiç, Semih Sürücü, Siyami Aslan, Murat Özyürek ile adını hatırlayamadığım değerli dostlarımın affına sığınarak hepsine yönetim kurulum adına sonsuz teşekkürlerimi sunarım. Bundan sonra görev alacak değerli yönetici arkadaşlarımıza Lüleburgaz 39 Kulübü yönetiminde başarılar diliyorum.        

“ Yeni seçimde kesinlikle görev almayacağım”
Yorum Yap

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Giriş Yap

hurfikir.com.tr Güncel bilgi ve dökümanlar, haber, resim galerisi, bilgi bankası sosyal portal ayrıcalıklarından yararlanmak için hemen giriş yapın veya hesap oluşturun, üstelik tamamen ücretsiz!