Terkin Kırklareli’nde düzenlediği basın toplantısında konuyla ilişkin haberlerin doğru olmadığını ifade ederek TMO’nun Pazar günleri alım yapmayacağını Çarşamba günleri ise alımların Ticaret Borsası’nda gerçekleşeceğini belirtti.
AK Parti Kırklareli İl Başkanı Terkin, konuya ilişkin yaptığı açıklamada; "Geçtiğimiz günlerde TMO Pazar günleri de çalışacak diye açıklama yapılmıştı. Böyle bir durum kesinlikle söz konusu değil. TMO ilimizde Çarşamba günleri pazaryerinin yoğunluğundan dolayı alım yapmakta zorlanıyordu. Bunun için alternatif bir değerlendirme yaptık ve çözümü çarşamba günleri alım yapılacak yer olarak Ticaret Borsası olarak seçildi. Rakamsal bir değer bir fiyat değişimi yok aynı TMO olduğu gibi işlemler devam edecek. Ayrıca Lüleburgaz da LİDAŞ diye bir özel kuruluş alımlara başladı. Vatandaşımız hiçbir yerde mağdur edilmeyecek” ifadelerini kullandı.
Yapılan bu iki açıklamanın ardından ikilemde kalan çiftçiler ise Kırklareli TMO’nun Pazar günleri alım yapıp yapmayacağı konusunda büyük bir belirsizlik yaşarken, TMO yetkililerinden konuyla ilgili herhangi bir açıklama yapılmadı. Haber Merkezi

