Halebak, başkanlık makamında yaptığı açıklamada, yapılacak olan seri konserlerinin adının “Hodri Meydan” olması gerektiğini ifade etti. Halebak, “Konserlerin ismini siz koydunuz. Bana sorsaydınız, konserler meydanda olacağı için ben “Hodri Meydan” ismini seçerdim” dedi.
Konserler kapsamında Lüleburgaz’a gelecek sanatçıları seçme kriterleriyle ilgili de açıklama yapan Halebak, toplumun düşünsel hayatında kabul görmüş sanatçıları seçtiklerini ifade ederken, “Biz demokrasiye, toplum barışına inanıyoruz. Buna inanan sanatçıları tercih ettik” diye konuştu.
Konteynır pislik yuvası
Halebak, kendisine çöp konteynırları ilçenizde neden yok sorusuna ise, Konteynırları kaldırmak için çok uzun bir mücadele verdik. Çöp konteynırları pislik ve kirlilik yuvasıdır. Vatandaşlar konteynırlara ellemek istemiyor. Çöpleri balkonlarından atıyorlar, girerse sayı oluyor. Çöpler çok fazla dağılıyor, vatandaşlar ellemek istemedikleri için kenarlara atıyorlar. Çağdaş bir kentte çöp konteynırı olmamalı diye düşünüyorum. Bir kentte insanlar nasıl yaşamak istediklerine kendileri karar verecekler. Halk eğer, sokaklar bizim diyorsa, korumayı da bir görev olarak bilmeleri gerekiyor” dedi. Ömer MUTLU

