Sevim Ören hayatını kaybetti
RAYFEL Bilim Fuarı başladı
Akım Koleji 2-A sınıfı 23 Nisan’ı coşkulu bir şekilde kutladı
Yaşasın 1 Mayıs Alanlardayız!
Bu yazı 10 Temmuz 2013, Çarşamba 09:16:25 tarihinde eklendi. 535 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

SU İÇMEMİZİN ÖNEMLİ SEBEPLERİ -

SU İÇMEMİZİN ÖNEMLİ SEBEPLERİ

Su hücrelere oksijen ve besin unsurlarının taşınmasını, atılacak zehirlerin taşınarak böbreklerden atılmasını sağlar. Vücuttaki kan, tükürük, ter ve idrar gibi vücut sıvılarının büyük bir kısmı sudur. Su bunları oluşmasını sağlar.

Bağışıklık sisteminin bütün mekanizmalarının merkezi olan kemik iliğini kanser dâhil olmak üzere çeşitli hastalıklara karşı bütün vücudu güçlendirir.

Su cilt sağlığında başroldedir. Vücut ısısının düzenlenmesinde rol oynar. Tükürük ve mide salgısında besinlerin sindirilmesinde etkili görev yapar.

 Su vücudun ihtiyaç duyduğu önemli minerallerin pek çoğunu sağlar. Soğuk algınlığı, idrar yolu enfeksiyonları, böbrek taşları ve mesane kanseri riskini azaltır.

Su kalp krizi ve felce karşı koruyucudur. Kalp ve beyin damarlarında pıhtılaşmayı önler. Yorgunluğu azaltır ve tamamen önler. Baş ağrılarının kesilmesini sağlar.

Düşünme başta olmak üzere, bütün beyin fonksiyonları için bize güç ve elektriksel enerji verir. Konsantrasyonu arttırır, hafızayı destekler, Alzheimer, Parkinson ve MS oluşum riskini azaltır. Kafein ve bazı ilaçlara duyulan bağımlılığın giderilmesine yardımcı olur.

Su eksikliği sırasında vücut, iç dokulardan özellikle kalın bağırsaktan su çekerek dışkının sertleşmesine, dolayısıyla kabızlığa yol açar. Yeterli su alındığı takdirde bağırsakların çalışması normal seyrinde olur ve kabızlık önlenir.

Zayıflama diyetlerinde metabolizmayı çalıştırmanın yanında, midede hacim oluşturarak tokluk hissi vermede işe yarar.

Vücutta özellikle el, ayak ve bacaklarda ödemi engeller. Tansiyonu dengeler ve tansiyon yükselmesinin önüne geçer. Stres gerginlik ve depresyonun hafiflemesine yardımcı olur.

Su dünyadaki diğer bütün içeceklerden daha kolay bulunabilir ve hiçbir yan etkisi olmaz.

Tıp adamları, bir insanın su ihtiyacı kişiye göre değişir. Kilosu ile doğru orantılıdır. Sağlıklı ve ideal kilosunda olan bir kadın günde 10 bardak, erkek ise 14 bardak su içmesini önermektedir.

Ortalama bir hesapla vücut ağırlığımızın yüzde 55-60’nın sulardan meydana gelir. Su dışındaki içecekler su yerine geçmez. İçtiğimiz suyun yeterli olup olmadığını idrarımızın renginden anlarız. İdrarımız açık renkli ve kokusuz ise, o gün yeterli su almışız demektir.       

Su içmek için susamamız gerekmez. Günün her saatinde yakınımızda hemen ulaşacağımız içecek temiz su bulunmalıdır. Su içmeyi düzenli bir alışkanlık haline getirmeliyiz.

Yakın zamana kadar musluk suyu kullanırken şimdilerde damacanalar ortaya çıktı. Damacananın pet değil cam olması tercih edilmelidir. Şebeke suyunu zararlı organizmalardan arındırmak için klorlanmaktadır. Klorun fazlası da zararlı olduğu unutulmamalıdır.

İçme suları renksiz, berrak, lezzetli olmalıdır. Suyun bulanık olması onun kirli olduğunu gösterir. Su kokusuz ve içimi hoş olmalıdır.

 

Su yeterli derecede yumuşak olmalı, taş yapmamalı, sağlığa zararlı kimyasal maddeler içermemelidir.

Yazdır Paylaş
Diğer Yazıları
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek