Başkan Gerenli, bayramlaşmada yok
Onlar artık 3. Sınıf oldu
Bugün ve yarın çok sıcak yok
Bayram namazı 06.12’de
Bu yazı 03 Nisan 2024, Çarşamba 09:20:00 tarihinde eklendi. 252 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

NÜFUSTAN NÜFÛZA; TABAK, TENCERE! SEÇİMLER, GEÇİMLER; BİZİM PENCERE! - Nuri Kahraman

NÜFUSTAN NÜFÛZA; TABAK, TENCERE!  SEÇİMLER, GEÇİMLER; BİZİM PENCERE!

 

Bizim pencere derken; İstanbul Yüksek İslâm Enstitüsü’nden bizim dönem arkadaşlar ve hepimizin hocası Hayreddin KARAMAN Bey 'in seçim sonrası paylaşımlarına yer vereceğimiz için böyle dedik. İşte isimler, işte değerlendirmeler. Ara başlıklar bizden; buyrun:

MİLLETİN İRÂDESİNE SAYGI ESASTIR

Hayreddin HANGÜL: Vefa, asil insanların özelliğidir.

Dün neredeysek bugün de oradayız.

Milletin iradesine saygı göstermek esastır bizde. Allah, devletimizi ve milletimizi yüceltsin. Yola devam…

BİRAZ SİTEM HAKKIMIZ DA OLSUN HANİ!

Hayreddin HANGÜL: Bir halk kendini degistirmedikce, Allah onların halini değiştirmez.

İmamoğlu, haydi tatile; iş yaparsan adam değilsin! Paraları da balya balya değil valiz valiz götür! Hakkındır!...

(TOPLUMSAL ANALİZ, GENEL) BİR DEĞERLENDİRME

Prof. Dr. Ali Rıza ABAY/ist. YİE'79:

Siyasal bir analiz yapmaktan daha çok kısa bir  toplumsal analiz yapmak istiyorum:

İTİLMİŞ-KAKILMIŞLIKTAN BUGÜNE

1-21 yıllık ak parti iktidarında (Tayyip bey sayesinde) muhafazakâr ve mütedeyyin kesimler itilmiş ve kakılmış vatandaş olmaktan çıkmışlardı. Kendilerini diğer vatandaşların sahip oldukları haklara sahip olduklarını düşünmeye başlamışlardı. Hatta makam mevki ve servet sahibi de olmuşlardı.

ZORA SOKANLAR. BALA KONANLAR!

2-Akparti ve iktidarını bu arada Tayyip Beyi en çok eleştirenler hatta en çok yıpratanlar da kendi aralarında rekabete girerek ya da başka sebeplerle makam, mevki ve servet sahibi olanlar arasında görülmektedir.

HERŞEY YUKARDAN BEKLENİR OLDU

3-Muhafazakâr ve mütedeyyin kesimler iktidar olunca mesele bitmiştir gibi bir anlayışa kapıldılar ve yapılması gerekenleri hatta her şeyi iktidardan hatta Tayyip Bey'den bekler oldular/olduk.

ÇELİK-ÇOCUK, GENÇLER İHMÂL EDİLDİ

4-Muhafazakar ve mütedeyyin kesimler aileyi, çoluk çocuğu ihmal ederek her türlü eğitim öğretimi Tayyip Bey’den, okullardan bekler oldular/olduk.

GÖNÜL GİTTİ, ENDEKS GELDİ!

5-70'li yıllarda asıl beslendiğimiz gönüllü kuruluşları, vakıfları okul dışında eğitim ve öğretim ortamlarını terk ettik var olanları da iyice günlük politikaya endeksledik.

EVLENME GECİKTİ, ÂİLE DAĞILDI

6- Muhafazakâr ve mütedeyyin kesimler makam, mevki, servet ve kariyer sahibi olmak için özellikle gençlerde evlenme yaşlarını erteledik sonucunda da ya evlenme yaşı geçmiş kız ve erkekler ya da evlenmiş olsalar bile çocuksuz veya bir iki çocuklu aileler ortaya çıktı.

BOŞANMA HASTALIĞI, YUVA BOŞLUĞU!

Bu da yetmedi sudan sebeplerle muhafazakâr ve mütedeyyin kesimler arasında boşanmalar ve ortada sorunlu çocuklar kaldı. Bu durum toplumsal kesimlerin tamamında görülse de özellikle muhafazakâr ve mütedeyyin kesimlerde bir hastalık haline gelmiştir. (Değişmekte olan aile yapısının sebep olduğu başka sorunların varlığı da ayrı bir konu olarak değerlendirilebilir)

SİYASALLIK ÇOK, SAYISALLIK YOK!

7- Eğer demokrasilerde iktidar olmak, dolayısıyla muktedir olmak sayısal çoğunluğa dayalı bir sistem ise bunun yolu da sayısal çoğunluktan geçiyor ise   muhafazakâr ve mütedeyyin kesimler kendilerini bu açıdan da bir değerlendirmeye tabi tutmaları gerekir.

FİDAN YETİŞMİYOR, MEVSİMLER KURAK!

8-Etrafınızdaki kariyer sahibi olan ve dava adamı olduğunu ya da olabileceğini düşündüğünüz özellikle de 50 yaşın altındaki kadın ya da erkeklerin çocuk sayılarına bir bakınız kaçar çocukları var ve çocuklarını nasıl eğitiyorlar/eğitiyoruz.

SAYISAL BÜYÜKLÜKTEN, SİYASAL KÜÇÜKLÜĞE!

9- Türkiye coğrafyasının bir bölümünde şu ya da bu sebeplerden dolayı dışlanmış olan bazı kesim ya da kesimlerin sahip oldukları sayısal çoğunluğu pazarlık gücü olarak kullanarak iktidara ortak olmak ya da iktidar olmak sürecine girmiş durumdalar.

DERİNDEN TSUNAMİ; İŞTE İSTANBUL İMAMİ!

10-Dostlar toplumsal değişim ve dönüşümler zamana yayılarak devam eder. Öyle bir gün gelir ki bu değişim ve dönüşüm nasıl oldu diye şaşırıp kalabilirsiniz/kalabiliriz. Bugün Türkiye'de sessiz, derinden ve dipten bir değişim dalgası tsunami olarak geliyor farkında değiliz gibi geliyor. Vesselam ... (A.R. Abay)

NÜFUSTAN NÜFÛZA!

Hocama katılıyorum. Benim tahminim zâten, şer güçlerin nüfus transferi vs. ile seçimi mutlakâ garantiye almış olduklarını düşünüyordum. Hocamın dediği de zâten hep akılda tutulması gereken bir husus.

İMAMOĞLU NE YAPTI DA KAZANDI?

Şimdi bakınız; şer güçlerin başka bir şey yapmasına gerek yok. Nüfus işine yoğunlaşsınlar yeter. İki seçim sonra üstünlük ellerine geçer. Bir şey yapmalarına gerek yok! Delil mi? İşte İMAMOĞLU! Ne yaptı da seçimi aldı?

KÜRESEL GÜÇLER; DIŞTA SİLÂH, İÇTE KÜLÂH!

Sanırız küresel güçler de bu minvâlde bir strateji uyguluyor. Hani ne derler; meseleyi böyle sessizce çözmeye çalışıyorlar. Elbette bunu büyüklerimiz de görüyor. Reis işi ta baştan 3 diye söylemişti. O zaman bunu az buluyorduk ama bugün onu yapan da çok azınlıkta. Sebep; biraz da Ak Parti  politikalarının getirdiği ya da sağladığı rehavet ve konfor ortamı. Neyse; bu da apayrı bir konu.

ÖZELEŞTİRİ, RADİKAL KARARLAR

[1/4 11:49] Hasan İNAN/İst. YİE. 79: Reisde, il ilçe teşkilatları ciddi bir öz eleştiri yapacaklar.neticede radikal karar alıp (hak etmeyen kimseleri aday göstermeyecekler ayrıca parti teşkilatlarını iyi bir süzgeçten geçirmeleri gerekiyor.) Çıkan kararları uygulayacaklar.

DÂVÂ KARAKTER SÂHİPLERİYLE YÜRÜR

Ben kendi ilimde İL imdeki bir çok hataları görüyorum. sizler de İLLERİNİZ de bir takım yanlışları ve merkeze yanlış aktarmaları görüyorsunuzdur. Bu tür yanlışlar ve kişilere pirim verilmemeliydi. Bunlar bahane üretmek değil, güvenilir  karakter sahibi kimselerle ,menfaat peşinde koşmayanlarla hedefe gidilir. Sonrası

"Şen tedbiri terk eyleme

Takdir HÜDA nın dır."

GÖRE GÖRE ÖĞRENİLECEK; CHP YOK OLACAK!

Hayreddin HANGÜL: Arkadaşlar bu sonuç, CHP nin yok oluşu olacak İnşaAllah.

Ecevit 99 depreminden sonra yanlışlık yapmasaydi, Ak Parti iktidar olabilecek miydi? Ne oldu sol barajı geçemedi. Ak Parti iktidar oldu.

Şimdi vatandaş yanlışı bizzat görecek. Ak Parti de yanlışlarını görecek. Ak Parti nin tekrar şahlanışi olacak inşaallah .

Ben böyle bakıyorum.

Allah'a emanet olunuz İnşaAllah...

HAYREDDİN HOCA'NIN NAZMI; MASONLARIN ROLÜ AZ MI?

31 Mart yahudi ve masonlar işidir

Ümmeti ısıran da kafirlerin dişidir

Parayı az bularak zalime yardım eden

Görüntüsüne rağmen erkek değil dişidir

*

Bence sonucun birçok sebebi vardır elbet

Şu sebebe kulak ver ve hafızana kaydet

Dava paraya pula satıldı arkadaşım

Ahlakımız değişti bozuldu suret sîret

*

Din kültür medeniyet kimin umurundadır

Haz hız çıkar baş sebep arıyorsan bundadır

Bir de kin ve intikam eklendi sebeplere

Namussuz ve ahlaksız oynanan oyundadır

*

İşte bunlar kör etti sağı solu bağladı

Bizimkiler ormanı göremedi solladı

Büyük resim örtüldü cambaza baktırdılar

Asıl sebep işte bu ve anamız ağladı.

Hayreddin KARAMAN (Prof. Dr.)

NÎKBÎNLİK GÜZEL, REALİTE GERÇEK!

İşte değerli okurlar; muhterem hocamız ayrıca emek edip manzûme hâlinde ifâde etmiş duygu ve düşüncelerini. Biz buradan sizler adına da kendilerine çok teşekkür ediyoruz.

Gördüğünüz gibi hocalarımızın seçim meyânında değerlendirmeleri böyle. Burada iyimserliklere elbette gönülden Âmîn diyoruz. Biz de seçim günü yazdığımız yazıda; daha sandık açılmadan;

OLANDA HAYIR VARDIR

 cümlesi üzerinden değerlendirme yaptık. Bu geneldir. Yine öyle diyoruz. Ancak realiteyi de görmek gerek.

ATEŞTEN KÖZE, MERKEZ'DEN ÖZ'E!

Çevremiz ateş çemberi olmasına rağmen, merkezî idâre ve irâdenin arkasında durmak kimsenin umurunda değil. İşten çok samîmiyet gerek. Halkla içiçe, birlikte hareket.

ÂİLE, NÜFUS; ÇOK ÖNEMLİ HUSUS!

Bir de âile ve nüfus olayı çok önemli. Âilede olmayan nüfus ve nüfûzu ülkede sağlamak mümkün olmayacak gibi gözüküyor. İstanbul sözleşmesi gibi dıştan dayatılan şeyler de ince hesapların uzantısı gibi gözüküyor.

İNTİBAH, İNTİBAH; YARDIMCIMIZ OLSUN ALLÂH

İntibah, intibâh, intibâh! Milletten önce Ak Parti öze dönmek borcunda.

Allâh CC onların da, bizlerin de, ülkemiz ve gönül coğrafyamızın da yardımcısı olsun. Daha çok yazacağız inşâllâh. Seçim tekrar hayırlı olsun.

 HERŞEYE RAĞMEN ÜMİTLİYİZ!

Çünkü bu inancımız gereği ve de yukarda güvendiğimiz insanların olması ve onların bir çâre üreteceğiz olan güvenimiz.

ÇAKALÇIKMAZ, ÜMİT ÇIKAR!

Tekrar; sonuçlar hayırlı; Allâh CC başta Gazze olmak üzere ümmetin ümîdi, insanlığın hasreti olan ülkemizin yâr ve yardımcısı olsun.

Cümleye; Muharrem Câmii ve Çakalçıkmaz civârlarından sevgiler-saygılar wes'selâm...

Yazdır Paylaş
Diğer Nuri Kahraman Yazıları
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek