Başkan Gerenli, bayramlaşmada yok
Onlar artık 3. Sınıf oldu
Bugün ve yarın çok sıcak yok
Bayram namazı 06.12’de
Bu yazı 21 Mart 2024, Perşembe 09:05:56 tarihinde eklendi. 392 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

PEMBE OTOBÜS YOBAZLIKTIR - Servet Şenyiğit

  PEMBE OTOBÜS YOBAZLIKTIR

 

          8 Mart Kadınlar Günü nedeniyle siyasi parti liderleri demeçler yayınladılar. HÜDEPAR, SAADET PARTİSİ VE YENİDEN REFAH PARTİSİ Genel Başkanları ve yöneticileri, belediye seçimlerini kazanınca kadınlar erkeklerle aynı otobüse binmeyeceklerini açıkladılar. Kendilerini parti lideri sanan bu kişiler Cumhuriyetin temel ilkelerinden olan laikliği kaldıracağız demek istiyorlar. Kadın ile erkeğin arasına dikenli tel çekmek istiyorlar. Bu partileri Meclis kimler soktu? HÜDA-PAR’ ı AKP soktu, Saadet Partisi’ ni de CHP soktu. İktidar ve muhalefet kadını aşağı itenlerle ittifak yaptı.

          Kadınla erkek birlikte bir yerden başka bir yere gitmek istediklerinde farklı otobüslere binecekler. Aynı hatlarda, aynı saatlerde biri pembe otobüs olmak üzere iki otobüs olacak. O kadar masrafa gerek yok aslında, şimdiki otobüslere kafesler yapın kadınları da kafeslere kapatın. Erkeklerden korumuş olursunuz. Anımsarsanız yıllar önce RTE de kadın üniversitelerini gündeme getirmişti ve uzun süre toplumda tartışılmıştı. Sonuçta gerçekleşmemişti.

          Kadını ayrı otobüse almak demek erkeğe de ayrı otobüs demektir. Bu da hem kadına hakarettir, hem de erkeğe hakarettir. Bu anlayış erkeği ahlaksız ilan ediyor. Tacizci, tecavüzcü damgası vuruyor. Kadın erkek arasında bir takım taşlaşmış sorunlar olduğunu hepimiz biliyoruz. Bu sorunların çözümü kadın ve erkeği birbirine düşürmekten, düşman yapmaktan geçmemeli. Tam tersine omuz omuza, el ele vererek birlikte çözümlenebilecek bir sorun.

          Peki, ayrı otobüslere binen kadın, otobüsten indikten sonra nereye gidecek? Büroya, fabrikaya, hastaneye, okula, devlet dairesine ve akademik kurumlara. Erkeklerle birlikte çalışmayan, iş yapmayan, seyahat etmeyen eğlenmeyen kadına kafesten başka mekan kalmıyor. Kadınların ayrı otobüste yolculuğunu savunanlar Müslüman olduklarıyla övünüyorlar. Ya çok cahiller ya da bildikleri halde gerçekleri gizliyorlar. Hz. Muhammed ve eşi Hz. Hatice yıllarca birlikte ticaret yapmadılar mı? İslam Medeniyetinin yükseliş döneminde kadın erkekle aynı meclisteydi. Bundan 800 yıl önce 1221 yılında Semerkant, Kıpçak Türklerinin Harizmşah Devletinin başkentiydi. Celaleddin Harizmşah henüz hükümdar olmuştu ve Cengin Han ile savaşıyordu. Kadınlar Cuma namazlarını erkeklerle birlikte kılıyorlardı.    

          Şems-i Tebrizi, “Kadın bilmeyene ‘nefs’, bilene ‘nefes’ tir diyor. Erkek kadınsız, kadın erkeksiz nefes alamaz. Nefsine yenilenlerin cezası, tüm erkeklere kesilemez. Cemal Süreya da, “Bir kadını ortadan ikiye böl…/ Yarısı annedir,/ Yarısı çocuk, / Yarısı sevgili, / Yarısı aşk…” der.      

servetsenyigit@gmail.com 

...

 


Yazdır Paylaş
Diğer Servet Şenyiğit Yazıları
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek