Başkan Gerenli, bayramlaşmada yok
Onlar artık 3. Sınıf oldu
Bugün ve yarın çok sıcak yok
Bayram namazı 06.12’de
Bu yazı 17 Şubat 2024, Cumartesi 09:24:01 tarihinde eklendi. 541 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

ARAP DÜŞMANLIĞI EMPERYALİZME HİZMET EDER - Servet Şenyiğit

  ARAP DÜŞMANLIĞI EMPERYALİZME HİZMET EDER

 

          29 Aralık 2023 günü Suudi Arabistan’ da oynanamayan Galatasaray Fenerbahçe arasındaki Süper Kupa maçı için Ali Koç’ un söyledikleri nedeniyle dünya bizi konuşurken emperyalistleri sevinçten dört köşe yapan bir tablo ortaya çıkmıştı. O zaman da A.Koç’ un söylem ve eylemlerinin provokasyon olduğunu yazmıştım. Uluslararası bir polemiğin öznesi ne zaman bir Arap ülkesi olsa, Arapları şeytanlaştırmak için pusuda bekleyenler yerlerinden fırlıyorlar. Arapları bir numaralı Türk düşmanı ilan ediyorlar. Üstelik buna birde Atatürk’ ü referans gösteriyorlar.

          Mustafa Kemal Atatürk’ ü, “Arap düşmanı” yapmak isteyenlerin önünde aşamayacakları büyük  bir engel var, Tarih! Özellikle de Türk Kurtuluş Savaşı Tarihi. Kendi tarihini bilmeyen cahiller, cahilliklerini itiraf edercesine attıkları zaman mangalda kül bırakmıyorlar. 1920’ lerin başında Halep’ ten Nablus’ a kadar Fransızlara karşı silahlarıyla kök söktüren Arapların direnişine Atatürk’ ün de gizli örgütüyle katıldığını bilmiyorlar. Bu örgütün Suriye hükümetinin içinde adamları olduğunu da bilmiyorlar. Suriye’ deki örgütün adı: Bey’ in Türk-Arap Muhadenet Cemiyeti. Kurucusu: Ali Şefik (Özdemir) Bey. Bu örgüte talimatları bizzat Mustafa Kemal Paşa veriyordu. Irak’ ta Faysal’ ı tahta oturtan İngilizlerin istihbaratlarında “isyancı Arapları Kemalistlerin yönettiğini” rapor ettiklerinden de haberdar değillerdir.

          Mustafa Kemal Paşa’ nın Hakimiyeti Milliye’ se yazdığı gibi, “İstiklal Savaşımızı esasında İngilizlere karşı verdik. Güneyimizdeki Arap komşularımızla, Ortadoğu’ daki Arap halklarıyla karşımızdaki düşman aynıydı. Kaderimiz birdi ve ortak düşman emperyalizme karşı mücadele birliği şarttı. Öyle ki bu birliğin yolu, siyasi birliğe yani konfederasyona kadar açıktı.” Milli Mücadele dönemindeki bu strateji ve siyasetler, Cumhuriyet’ in ilanından sonra da devam etti.

          Atatürk’ ün 1922 yılında dile getirdiği gerçek bugün de geçerliliğini korumaktadır. “Türkiye’ nin bugünkü mücadelesi yalnız kendi nam ve hesabına olsaydı belki daha kısa, daha az kanlı olur ve daha çabuk bitebilirdi. Çünkü müdafaa ettiği bütün mazlum milletlerin, bütün Şarkın davasıdır ve bunu nihayete getirinceye kadar Türkiye kendisiyle beraber olan Şark milletlerinin beraber yürüyeceğinden emindir.”             

          Zamanlamaya da dikkat etmek gerekiyor. Suudi Arabistan Amerika’ dan uzaklaşmaya, Çin ile ve Asya ülkeleriyle de ilişkilerini geliştirmeye başladı. Hatta Biden’ ın Arap NATO’ su kurma fikrine de karşı çıkmışlardı. Türkiye’ deki Atatürkçü mevzilerde göremediğimiz zatı muhteremler Atatürkçü kesiliverdiler. Ulusal güvenliğimiz için Türk milletiyle Arap ülkelerinin arasını açmak isteyen emperyalistlere alet olmamalıyız.

 

servetsenyigit@gmail.com

 


Yazdır Paylaş
Diğer Servet Şenyiğit Yazıları
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek