Belediye Meclisi olağanüstü toplantısını gerçekleştirdi
Engellilerin önüne bir engel daha
Burak Tunçkol’dan Azerbaycan Kültür Ateşesi’ne ziyaret
Bu yazı 15 Ocak 2024, Pazartesi 09:20:50 tarihinde eklendi. 450 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

IRAK, EYMÜR, SAYACA'DAN; HATİPLİ, SİVAS-ERZİNCAN'A... - Nuri Kahraman

IRAK, EYMÜR, SAYACA'DAN;  HATİPLİ, SİVAS-ERZİNCAN'A...

 

Başta söyleyeyim; belki okunmak istenmez. Hep cenâze eksenli bir yazı çünkü bu. Ama bunu özellikle plânlamadık. Kendisi öyle gelişti.

Aslına bakarsanız, sonuçta bu hayâtın bir gerçeği.

UNUTULMAMASI GEREKEN GERÇEK

Hem de gerçeklerin de gerçeği. Her ne kadar çağ insanı ölümü ve düşüncesini dünyâsından uzaklaştırmaya çalışsa da, mezarlıkları mahalleden, öte dünyâyı kitaplardan, defterlerden çıkarsa, hiç hatırlamak istemese de ölüm herkesi bir şekilde buluyor, bulacak.

Burası apayrı ve çok derin, aynı zamanda çok geniş bir konu. Ama bugün değil.

EYMÜR'DEN ULUBEY SAYACABAŞI'YA

Biz şimdi sözü fazla uzatmadan konunun yoğunlaştığı o güne gelelim. Akşamdan gelen haber ile sabahtan ilk önce Eymür Köyümüzde Saat: 11.00'de Hüseyin Kahraman(88) amcamızın, sonra da oradan tekrar şehre dönüp öğlede de İmam-Hatip Câmii'nde, Müftülükte vâzîfe yapan Yusuf Hocamızın kardeşi, yıllarca babasının engelli arabasıyla dolaştırdığını gördüğümüz bir güzel genç.

*BU DA MAHALLEMİZİN YÛNUS'U

Namazını kıldıran il müftümüz Dr. İsmail Çiçek Hoca'nın; üç YÛNUS biliyoruz. Üçü de çok güzel. Yunus Peygamber (AS) ve Bizim EMRE Yunus'tan sonra "bu da bizim mahallemizin YÛNUS'u" dediği  Yunus ARSLAN'ın (36) cenaze namazının ardından eve geçmiştik ki namaza yakın şöyle bir mesaj düştü gruba:

GARİP GURBET İNSANI OLMASI HASEBİYLE

"Karşıyaka Mah. oturan Irak'lı Ebu Abdullah vefat etmiştir. Cenazesi bugün ikindi namazı Karşıyaka merkez camiinde kılınacaktır.

Garip gurbet insanı olması haysiyeti ile cenazeye katılım önem arz etmektedir <Salih Özata Karşıyaka Merkez Câmii imamı >"

SÂLİH ÖZATA HOCAMIZA TEŞEKKÜRLERLE

İkindide de bu cenâzeye katıldık. Cumâ cemaatine yakın cemaat vardı. Allâh CC katılanlardan râzı olsun. Aziz milletimizi, tekrar o izzetli, azametli, kudretli günlerine kavuştursun. Âmîn.

RABBİMİZ ÜMMETİ ABDÜLHAMİDLERSİZ BIRAKMASIN

Yüce Mevlâ'mız; Osmanlı'dan sonra adı -50'ye yakın devlet gibi- Gurbet olan buralarda vefat eden Ebu Abdullah lakaplı, gerçek adının Abdülhamid (50) olduğunu öğrendiğimiz, belki de ismini ebeveyninin duyduğu Abdülhamid hürmet, hâtıra ve hasretinden alan kardeşimizi, Kur'an'da DÂRÜS'SELÂM olarak bildirdiği, kurtuluş ve esenlik, yâni ebedî saâdet yurdu olan sılasına erdirsin, Firdevs cennetlerine koysun.

KUR'AN, NAMAZ ÂŞIĞI, CEFÂKÂR İNSAN

Sâlih Hocam diyor ki; İKİ görme engelli çocuğuyla berâber hep cemaate gelirdi. Vefat ettiği akşam da namazdan eve dönünce Kur'an okumuş, Bakara Suresini bitirip yatmış. Biraz rahatsızım falan da demiş o arada. Sabah yatakta ölüsünü bulmuşlar. Teşhis kâlp krizi.

TURAN ALTUN HOCA'NIN ŞEHÂDETİ

"Çok iyi tanırım Abdulhamidi. Çok üzüldüm. Hasta olduğum için cenazeye katılamadım. Ensar camiinde çok namaz kıldık berâber. Evlerine çok gittik."

ENGELLİ EVLÂDI OLANLARIN KORKUSU

"Engelli evladı bulunan anne babaların en büyük korkuları evlatlarından önce ölmek endişesidir. Rabbim geride kalan aslan parçalarının yâr ve yardımcısı olsun . Kardeşimizin mekanı cennet olsun..."

TURAN HOCA'YA TEŞEKKÜRLERLE

Sevgili Turan Bey Hocamıza bu kıymetli tanıklık ve yorumları, ayrıca milletimiz adına din kardeşlerimize gösterdiği kardeşlik ve yakın davranışından dolayı teşekkür ediyoruz.

HATİPLİ'DE, DİĞERİ DE BİR BAŞKA GARİP

O gün garip kardeşimizi Hatipli mezarlığında toprağa verip duâsı yapılırken bir cenaze minibüsü daha geldi yukardanaşağıyadoğru. Tabuta omuz vermek ve defin için seslenip yardım istediler. Bizden birkaç genç gitti. Taşıyıp kabre indirdiler. Sâlih Hocamız da duâ ve telkinini yaptı. Huzurevinden bir garip kişiymiş. 3 yakınından başka kimse yoktu yanında. Onlar da cenâze arabasıyla gelmişlerdi. Dünyâ işte; herkesin mâcerâsı farklı.

BİR GARİP ÖLMÜŞ DİYELER!

Tam da Yûnus'un;

BİR GARİP ÖLMÜŞ DİYELER

ÜÇ GÜNDEN SONRA DUYALAR

SOĞUK SU İLE YUYALAR

ŞÖYLE GARİP BENCİLEYİN dediği gibi.

EĞER GURBETSE HERKES GARİP!

Dünyâ gurbetse ve asıl vatan Âhiretse burada, durumu ve konumu ne olursa olsun herkes garip. Kimileri, bu dünyâ benim deyip farklı havalar estirse de gerçek böyle. 

RABBİMİZ ÖTEDE GARİP KOYMASIN

Rabbimiz bizi burada o gerçeği görüp ona göre yaşayanlardan eyleyerek orada garip durumda bırakmasın;  ve tüm sevdiklerimizle berâber asıl yurdumuz, yâni sılamız olan cennetine koysun.

Burada ayrı koysa da orada koymasın.

5.Sİ DE GARİP SAYILIR

5.si dedik; o da, geçen Cumartesi Sivas'tan, Ordu'da okuyan oğullarını âilece ziyârete gelirken buzlanma nedeniyle Mesudiye'de ırmağa uçan arabada yaralanan 3 kişiden anne olan rahmet-i Rahmâna kavuştu. Kazâ meydana geldiğinde haber basında şöyle yer almıştı:

MESÛDİYE BAYIRALAN MEVKİİ'NDE KAZÂ

"Ordu'da saat 13.00 sıralarında Mesudiye ilçesine bağlı Alan Mahallesi Mesudiye-Ordu Karayolu’nda 50 yaşındaki Aydın Yılmaz yoldaki buzlanma nedeniyle otomobilin kontrolünü yitirdi.

Kontrolden çıkan otomobil, 15 metreden dereye yuvarlandı. Yoldan geçen diğer sürücülerin ihbarı üzerine kaza yerine jandarma, itfaiye ve sağlık ekipleri sevk edildi.

Otomobilde sıkışan sürücü Yılmaz ile yanındaki 44 yaşındaki Rüveyda Tuğba Yılmaz ve 16 yaşındaki Elif Esila Yılmaz, itfaiye ekiplerinin çalışmasıyla çıkarıldı.

Yaralılar ilk müdahalenin ardından çevre hastanelere kaldırıldı. Tedaviye alınan yaralıların, hayati tehlikesinin bulunduğu öğrenildi" (ntv.com)

HABERİN AKSİNE İYİ GİBİYDİLER

Haberde böyle yer almasına ve fotoğrafın da öyle göstermesine rağmen kendilerine ulaştığımızda hepsinin de iyi olduğunu gördük. Hattâ, bize haber gelip te ilk aramaya başladığımızda biz Aydın YILMAZ üzerinden araştırdık. Gittiğimiz hastâneler, böyle bir hastamız yok dediler.

Biz de dedik, herhâlde Mesûdiye kendilerini dışarıya sevkedince en iyisi Ordu'ya varana kadar Sivas'a, memlekete gitmeyi tercih ettiler.

Sabah, gece attığımız mesaja gelen cevap Ordu'da olduklarını söylüyordu.

HERŞEY İYİYE GİDİYOR GİBİYDİ; FAKAT

Söylemek istediğimiz, kaç gündür izlenen süreç te herşeyin yolunda olduğu şeklindeyken Perşembe sabâhı vefat haberini aldık. Sebep enfeksiyon olarak telâffuz ediliyor. Meselenin aslı;

ECEL GELDİ CİHÂNE, BAŞ AĞRISI BAHÂNE!

Allâh CC rahmet eylesin. El'hükmü lillâh. Cenâzesini memleketlerine uğurladık; Cumâ'nın ardından memleketi Erzincan'da toprağa verildi. Mekânı cennet olsun. Âmîn...

TDED SİVAS ŞÛBE BAŞKANI

Türkiye Dil ve Edebiyat Derneği Sivas Şûbe Başkanımız Aydın YILMAZ'a geçmiş olsun, Rabbimiz sizlere sabr-ı cemîller ihsân eylesin derken refîkasına da ganî rahmetler diliyor Rabbimiz âilece sizleri Efendimiz SAV in komşuluğunda buluştursun diye duâ ediyoruz.

CÜMLEYE SELÂM, DUÂ ve NİYÂZA DEVÂM

Ayrıca, cümle mevtâlarımızdan geride kalanlara Rabbimizin sabr-ı cemîller ihsân buyurması, Regâib, cumâ ve üç ayların feyiz ve bereketinden bizler olduğu gibi onları da hisseyâb eyleyip kâffe-i ehl-i îmânı ebedî âlemin Firdevs cennetlerinde buluşturması niyâzıyla gönülden Âmînlerimizle berâber cümleye sevgiler-saygılar sunuyoruz wes'selâm...

Yazdır Paylaş
Diğer Nuri Kahraman Yazıları
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek