Başkan Gerenli, bayramlaşmada yok
Onlar artık 3. Sınıf oldu
Bugün ve yarın çok sıcak yok
Bayram namazı 06.12’de
Bu yazı 03 Ocak 2024, Çarşamba 09:19:12 tarihinde eklendi. 784 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

GS FB MAÇI PROVAKASYONDUR - Servet Şenyiğit

GS FB MAÇI PROVAKASYONDUR

 

Galatasaray ve Fenerbahçe, 29 Aralık 2023 günü Suudi Arabistan başkenti Riyad’ da Süper Kupa için karşılaşacaklardı. Isınmak için sahaya çıkan futbolcuların Atatürk’ lü formaları sorun oldu ve FB Başkanı Ali Koç takımı sahadan çekti. Sayın A. Koç açıklama yaptı; “Atatürk yoksa Türkiye de yok! Biz de yokuz, maç da yok.” Demeç tüm Türkiye’ de bomba etkisi yaptı ve herkes Atatürkçü oldu ve Suudilere lanetler yağdırdılar.

Öncelikle sormamız gereken soru, iki Türk takımı niçin Riyad’ da maç yapıyor olmalı. Cumhuriyet’ in 100. Yılın’ da ki süper kupa maçının Türkiye’ de oynanması gerekmez miydi? Samsun, Afyonkarahisar, Ankara gibi Kurtuluş Savaşımızın simge şehirlerinde yapılması gerekirdi diye düşünüyorum. Federasyon da, GS ve FB’ de işin içine para girince ulusal değerlerimizi de ayaklar altına alınabiliyor.

 Peki bu yaşananların perde arkasında ne vardı? Avrupa Futbol Federasyonları Birliği (UEFA) ne diyor? Maçlarda giyilecek formalarla ilgili, en az 15 gün önce takımların ne giyeceğini bildirmek zorundadır diyor. Son gün “ben bunu değil şunu giyeceğim” diyemezsin diyor. Maçta ne giyilip ne giyilmeyeceğine Suudi Arabistan değil FİFA karar veriyor.  Maçın protokolleri 1 Kasım 2023 tarihinde imzalanmış ve kulüplerimiz Atatürk formasıyla çıkmak istediklerini bildirmemişler. Maçın organizatörü Riyadh Season “Türkiye Cumhuriyeti’nin sahip olduğu statünün tanınması için stadyum içinde ve tribünlerde Türk bayraklarının sergilenmesi konusunda anlaşmaya varmıştık. Bu anlaşmaya rağmen, iki takımın da anlaşmaya uymaması üzücü oldu ve bu da maçın yapılamamasına yol açtı.” diyor.  Fenerbahçe’ nin yıllar önce Kıbrıs Rum kesimindeki maç protokolünde Türk ve KKTC bayrakları açılmayacak maddesini kabul ettiğini de unutmayalım.

Bu arada asıl sorumlu olması gereken Futbol Federasyonu Başkanı olan Bylock kullanıcısı badem bıyıklı Mehmet Büyükekşi nerde? Bir ay içinde üç skandal yaşadı. Bir kulüp başkanı maçın hakemine yumruk atıyor, başka bir kulüp başkanı takımını sahadan çekiyor ve Arabistan ısrarı fiyaskoyla sonuçlanıp maç oynanamıyor.

Zamanlamaya dikkat etmek gerekiyor. Suudi Arabistan Amerika’ dan uzaklaşmaya, Çin ile ve Asya ülkeleriyle de ilişkilerini geliştirmeye başladı. Hatta Biden’ ın Arap NATO’ su kurma fikrine de karşı çıkmışlardı. Türkiye’ deki Atatürkçü mevzilerde göremediğimiz takımlarımız Suudi Arabistan’ da Atatürkçü kesiliverdiler. Galatasaray ve Fenerbahçe yönetimleri Türk milletiyle Arap ülkelerinin arasını açmak isteyen emperyalistlere alet olmuşlardır.

Türkiye’ deki Atatürk sevgisi kullanılarak bir operasyon yapılmak istenmiştir. Unutulmamalı ki bölgemizdeki kamplaşma en çok Amerika’ nın işine yarar. Oysa Batı Asya ülkelerinin yönetimleri tamamen Amerika’ nın güdümünden uzaklaşırsa bu bölgeyi de rahatlatır Türkiye’ yi de rahatlatır.

servetsenyigit@gmail.com

Yazdır Paylaş
Diğer Servet Şenyiğit Yazıları
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek