Başkan Gerenli, bayramlaşmada yok
Onlar artık 3. Sınıf oldu
Bugün ve yarın çok sıcak yok
Bayram namazı 06.12’de
Bu yazı 30 Aralık 2023, Cumartesi 09:32:16 tarihinde eklendi. 628 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

7 GÜNLÜK VİZE İÇİN ATİNA ZİYARETİ - Servet Şenyiğit

7 GÜNLÜK VİZE İÇİN ATİNA ZİYARETİ

 

          RTE, 23 Mayıs 2022’ de yaptığı açıklamada, “Artık benim için Miçotakis diye biri yok, Kendisiyle böyle bir görüşme yapmayı asla kabul etmiyorum.” demişti. Neden böyle bir demeç verme gereği duydu diye düşünürken Miçotakis’ in ABD Senatosu’ nda Türkiye’ yi hedef alan sözlerini okudum.  Kürsüden yağdırıp estirmesini çok seven sonrada söylediklerinin zıddını yapan RTE’ nin Atina ziyareti sürpriz olmadı. Yunanistan ile sorunlara hiç değinmediği gibi “bardağın dolu tarafını görmeliyiz” diyerek sorunların üstünü örttü.

          Yunanistan ile Türkiye arasındaki sorunlarla ilgili çeşitli tarihlerde farklı demeçler veren RTE Atina ziyaretinde hiçbirinden söz etmedi. Yunanistan’ daki ABD üsleri, adaların silahlandırılması, Ege’ de karasularının 12 mile çıkarılması, Doğu Akdeniz’ deki yeraltı kaynaklarının hırsızlığı ve KKTC’ nin egemenliği konularında ki Yunanistan’ ı eleştiren demeçler gazete arşivlerinde duruyorlar.

           Türkiye, uzun zandır Mavi Vatan’ da sessizliğini koruyor. ‘Pozitif Gündem’ adı altında Ege’ deki uçuşlarına son veren Türkiye, Doğu Akdeniz’ de de üç yıldır Seville Haritası dışında sismik ve sondaj faaliyeti yürütmüyor. Libya ile ilgili anlaşmaya rağmen TPAO’ ya arama ruhsatları verilmezken, KKTC’ de yapılması planlanan deniz üssünde ilerleme kaydedilmiyor. Ankara, KKTC’ yi tanımaya hazır olan Abhazya’ ya da kapıları kapatmış durumda. Adalardaki ihlallere karşı Navtex’ ler susturulmuş vaziyette. Kıta sahanlığı, karasuları, münhasır ekonomik bölge, gayri askeri statüdeki adaların silahlandırılması, FIR Hattı, arama kurtarma bölgesi ve egemenliği antlaşmalarla Yunanistan’ a devredilmemiş ada, adacık ve kayalıklar da gündeme getirilmiyor. Ancak tüm bunlara rağmen Yunan tarafı, ne silahlanmaya ne de diğer kışkırtıcı faaliyetlerine ara veriyor.

          RTE, Atina’ da ne yaptı? Ege’ deki Yunan adalarına 7 günlük vizesiz seyahat anlaşması yaptı. Ne büyük bir anlaşma değil mi? Yunan turizmine hizmet anlaşması. Bu anlaşmadan Türkiye’ nin kazancının olmadığını tüm halkımız görmektedir. RTE’ nin ABD’ den korktuğunu sürekli yazıyorum. Burada da bu çok net görülüyor. Yunanistan’ daki ABD üslerine karşı olmak kürsüden konuşmakla olmaz. Doğu Akdeniz’ de ki petrol ve doğal gaz yatakları için de aynı, KKTC’ nin egemenliği için de aynı, karasularının 12 mile çıkarılması da aynı.

          servetsenyigit@gmail.com

Yazdır Paylaş
Diğer Servet Şenyiğit Yazıları
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek