“DİSİPLİNİ BIRAK SOKAKLARA BAK”
Milletvekili Sarıçam, Orman işçileri ile buluştu
Lüleburgaz yarın sağanak yağışlı
Fahri Özkan’dan “SİSLİ VADİ” açıklaması
Bu yazı 20 Aralık 2023, Çarşamba 09:19:02 tarihinde eklendi. 472 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

BÜYÜK REİS'DEN GAZZE'YE; MALATYA'DAN TÜM DÜNYÂYA... - Nuri Kahraman

BÜYÜK REİS'DEN GAZZE'YE; MALATYA'DAN TÜM DÜNYÂYA...

 

Ne zamandır büyük oğlumuzun yanına gitmek için plân yapıyorduk. Kısmet bugüneymiş. Biraz rahatsızlığını fırsat bilerek bu gece yola çıkıp, Ünye, Akkuş, Tokat, Sivas üzerinden Malatya'ya ulaştık.

Yaklaşık 500 km ve 7 saatlik yolu kış şartları, özellikle Akkuş-Sivas arası eksi 9'lara varan soğuk sebebiyle buzlanma riski noktasında temkinli sürüş ve de yolda dinlenme dolayısıyla 11'de şehre indik.

TECRÜBE, TEMKİN, VUSLAT, TEŞEKKÜR

Bizi tecrübesi ve temkiniyle berâber Allâh'ın izniyle güvenli bir şekilde getiren Mehmet Fâtih Bey yeğenime çok teşekkür ediyoruz. Allâh CC râzı. Ne murâdı varsa hayırlısından bereketiyle ihsân eylesin. Âmîn.

BİRKAÇ GÜN BURALARDAYIZ

Nasipse hanımla berâber birkaç gün buralardayız. Daha önceki yıllarda çevre yolundan transıt bir geçişimiz var ama Malatya'nın toprağına ayak basmak bugün nasip oldu. Elhamdülillâh.

ŞEHİR ESKİ, YIKILANLAR YENİ!

İlk intibâmız, tabiî depremin de tahribatı var ama, şu an karşımızda yer alan kısmıyla şehir oldukça eski. Depremde yeni ve yüksek binâlar daha çok tahribat görünce şehrin silueti bu eski binâların takdîrine kalmış.

CÂMİ ÇOK, ÇOĞU HASARLI!

Diğer yandan, karşıda bir sürü câmiler gözüküyor. Saydım; 5/6 tâne. Hem biraz hava alıp hem de namaz için çıkmak istedim. Oğlum; "namaz kılacak câmi bulamazsın babacım!" dedi. Bir anlam veremedim. Arada tren istasyonu, vagonlar falan gözüküyor; geçiş yoktur herhâlde diye düşündüm.

- Niye ki oğlum; işte ya câmiler dedim.

- Öyle ama, hepsi hasarlı. Namaz kılınmıyor! diye cevapladı.

Gazeteye, YAZI YOK dedikten sonra bir fırsat bulunca yine de yazayım dedim. Bakalım günügününe yetişecek mi? Değilse, hani derler; "yapacak bir şey yok!"

ÖZELDEN GENELE, İNSANLIK ELELE

Şimdi gelelim özelden genele; Değişmez gündem artık GAZZE. Bundan sonra hiçbir şey eskisi gibi olmayacak inşâllâh. Gazze'den sonrası aslâ öncesi gibi olamas, olmamalı. Ne bizde, ne dünyâda. Tek kelimeyle;

GAZZE ARTIK BİR MEŞ'ALE!

Artık heryer Gazze, herşey Gazze. Ölçü de o, ölçüsüzlük te! Bilgi de, cehâlet te. Tüm hayâtımız.

Bu yolda ilk paylaşım Mevlüt SEZER Hoca'dan:

**BÜYÜK REIS"DEN!**

Bildiklerini anlat, ama akıl vermeye kalkma. Anlatılanları iyi dinle, ama hepsini doğru sanma. Sessiz kalmak birşey bilmediğin anlamına gelmez. Çok konuşmak da çok şey bildiğini göstermez. Herkesi kendine eşit gör, her kim olursa olsun, bir insanı küçümsemek akılsızlık, çok büyük görmek de korkaklıktır. Cesaret akıldan gelirse cesarettir. Bilgisizlikten gelirse cehalettir.

(Kızılderili Atasözü)

FARZLARDAN ÖNCEKİ FARZ

OKU; İslamın ilk emri. Tüm farzlardan, emirlerden önceki ilk farz. İlk emir. Eğer bunu dikkate almaz da namaz, oruc, hac , zekat yeter diye düşünüyorsan bilesin ki, bir kullukta bulunmuş olursun amma kime kulluk ettiğini, her fatiha da söylediğin ANCAK SANA KULLUK EDERİZ cümlesiyle kime yöneldiğini sende bilemezsin... OKU VE DÜŞÜN....

(İrfan PAK)

PRATİĞİ OLMAYAN ANLAŞILMAZ!

Birçok bilgiyle donanmış da olsak, İslâm'ı kavrayamayız; çünkü yüz yıldan fazla bir zamandır, pratiğini yaşayamıyoruz. Müslümanlar arasında İslâm'ı anlama kargaşasının ana nedeni budur sanırım.

(Dursun Ali TAŞÇI)

YER İLE YEKSÂNCILAR HESAP VERECEK!

Eskiden müslümana büyük bir güven vardı. Çalmaz çırpmaz haksızlık yapmaz diye. O büyük güveni yerle yeksan edenleri Cenabı Hak da bir gün yerle yeksan edecek ve herkes en büyük mahkemede hesap verecektir.

GAZZE RAHMET, GAZZE LÜTUF

O mahkemede adalet konusunda milim şaşma olma Gazze mücadelesi ve Gazze'liler Allah ın insanlığa bir rahmetidir. Lütfidir.

İnsanlğın yeniden özgürleşmesine vesile olacaktır.

GAZZE; BATININ MEZARLIĞI!

Gazze batının iki yüzlülüğünü bütün dünyaya göstermiştir. Gazze batının mezarlığı olmuştur.

Gazze bizimdir ve Osmanlıdır.

(Enver BAKIRCI)

CENNET SEFERİ, ZAFER DURAĞI!

Cennete sefer yapan durak var mı? Allahu alem var dostlar GAZZE.Hiç şüpheniz olmasın.Cennet Seferine  çıkanlara ne mutlu.

(Sâlih YAZICI)

KALAN NE YAPSIN?!

"Giden gidecek yer buluyor da, kalan kime sığınsın?"

Sezai Karakoç'a âit bu cümleden hareketle şunu söyleyebiliriz ki; Gazze'de giden görevini yapmanın rahatlığıyla Refîk-i Â'lâ'ya yükseliyor.  Geride kalanlara düşen de hayâtını Gazze üzerinden yeniden güncelleyip istikâmetini bu minvâl üzere tahkim etmesidir.

RABBİMİZ CÜMLEYE LÛTFEYLESİN

Köşeyi bağlarken; Rabbimiz cümlemize buna muvaffak olmayı lûtfeylesin diye yalvarıyor; siz değerli dostlara sevgiler-saygılar sunuyoruz wes'selâm...

Yazdır Paylaş
Diğer Nuri Kahraman Yazıları
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek