Başkan Gerenli, bayramlaşmada yok
Onlar artık 3. Sınıf oldu
Bugün ve yarın çok sıcak yok
Bayram namazı 06.12’de
Bu yazı 25 Ekim 2023, Çarşamba 09:14:29 tarihinde eklendi. 1132 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

HAMAS'IN HİÇ Mİ SUÇU YOK ? - Metin ATLI

HAMAS'IN HİÇ Mİ SUÇU YOK ?

 

       Kanada başbakanı dedi ki ‘Gazze deki hastaneyi İsrail değil, Hamasın vurduğuna dair kuvvetli bilgiler var. Gazze den atılan arızalı bir roket vurmuş olabilir.’ Yani Hamas İsrail’e roket atmış. Ama roket arızalıymış. İsrail toprakları yerine yanlışlıkla hastaneyi vurmuş. Koca memlekette yanlışlıkla düşecek yer bulamamış. Düşe düşe hastanenin üstüne düşmüş.  Hey Kanada yatacak yerin yok.

      Amerika, Kanada, Fransa, İngiltere, Almanya gibi ne kadar emperyalist devlet varsa hepsi İsrail’e destek verdi. Neden? Dünya’yı çok büyük şirketler yönetiyor. Bunların sahiplerinin çoğu Yahudi. Tüm bu Emperyal devletler de bu şirketlerin kucağında. Sıkıysa Filistin’e destek versinler.

      Ya biz? Allah için Filistin’e en büyük desteği biz verdik. Ulaştırma bakanımız dedi ki biz ülke olarak bu savaşın yıkımını gösteren pul basacağız. Unutmayacağız, unutturmayacağız.  Vay be. Desteğe bak.  Pul basarak destek vereceğiz. Van minit ten pul basmaya. Neredeeen nereye.

      İsrail siyonist, gaddar, zalim bir ülke. Okul vuruyor, hastane vuruyor, çoluk çocuk demeden öldürüyor. Tam bir katil devlet.  Tamam da Filistin’in hiç mi suçu yok? Eskiden Filistin’de El Fetih örgütü vardı. Başında efsane isim Yaser Arafat vardı. Deniz Gezmiş, Hüseyin İnan gibi zamanın efsane solcuları Filistinlilerin yanında savaştılar.

          Yaser Arafat gitti kendisinden 34 yaş küçük bir kadınla evlendi. Kadın Hristiyan’dı. Güya evlendikten sonra Müslüman olmuştu. Süha hanım hem genç hem de güzeldi. Arafat yaşlıydı ve pek de yakışıklı sayılmazdı. Zengin de sayılmazdı. İnsan bu kadın benimle neden evlenir diye bir düşünür. Düşünmedi. Bir gün Arafat şüpheli bir şekilde öldü. Otopside yavaş yavaş zehirlendiği ortaya çıktı. Kadın görevini yapmıştı. Şimdi görevini yapmanın ödülü olarak Paris’te lüks bir hayat sürüyor. Filistin yönetiminden yılda 1,5 milyon dolar maaş alıyor. Garip değil mi?

              Efsane Yaser Arafat kızına tam 8 milyar dolar miras bıraktı. Bu paraları maaşınla mı kazanmıştı. Yoksa Filistin’e gelen yardımları mı yemişti. Şimdi kızı Zahva Arafat ve karısı Süha hanımefendi Paris’in en lüks yerlerinde kahvelerini keyifle yudumlarken Filistin halkı ölüm kalım savaşı veriyor.

            Filistin devleti iki ayrı bölüme ayrıldı. Batı Şeria ve Gazze. Bir  birinle toprak olarak komşulukları bile kalmadı. Gazze yıkıma uğrarken Batı Şeria’da ki Filistinlilerin gıkı bile çıkmıyor. Diyorlar ki Hamas’ ı şiiler destekliyor. Araya dini sokarak Filistin halkını bile birbirine düşman ettiler.

           Gazze’yi Hamas yönetiyor. Hamas’ın yöneticisi kim? İsmail Haniyye. Peki Haniyye şu an nerede? Diyeceksiniz ki nerde olacak. Ülkesi savaşta olan bir lider nerde  olur. Ülkesinde olur. Halkınla beraber o da savaşır. Ama hayır. Gazze lideri Haniyye Katar’da ve son birkaç yıldır orada yaşıyor. Bu adamdan Gazze halkına ne hayır gelir.

           Sonuç olarak  İsrail’de Netenyahu hükümeti Gazze’ye büyük bir saldırı yapmaya karar verdi. Durup dururken saldıramazdı. Bir bahane gerekiyordu. Tam da o sırada Gazze’den silahlı bir grup İsrail topraklarına girdi. Konser bastılar. Konserde savaşla alakası olmayan 260 kişiyi öldürdüler. Öldürdükleri kişilerin videolarını yayınladılar. Bunu yaparak Netenyahu’ya tam da aradığı bahaneyi verdiler.

             Dünyanın en güçlü istihbarat birimlerinden Mossad bir yıldır yapılan bu hazırlığı görmedi öyle mi? Buna inanmak için çok saf olmak gerekir. Şimdi iki tane soru var. Ya İsrail bu hazırlığı biliyordu ve kendisine saldırılmasına göz yumdu. Ya da İsrail ve Hamas bu savaşı birlikte planladılar. Yani Hamas liderleri de bu işin içerisinde. Durun hemen kızmayın, böyle şey mi olur demeyin. Sadece bir düşünün. Hamas bu saldırıyı yaparsa İsrail’in de Gazze ye saldıracağını ve bu yıkımı yapacağını bilmiyor muydu? Bilmemesi imkansız. O zaman bu saldırıyı neden yaptı? İsrail’e bu kozu neden verdi? Gazze lideri neden Amerika’nın oyuncağı Katar’da yaşıyor? Bana garip geliyor. Size de garip gelmiyor mu?

    

 

Yazdır Paylaş
Diğer Metin ATLI Yazıları
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek