Başkan Gerenli, bayramlaşmada yok
Onlar artık 3. Sınıf oldu
Bugün ve yarın çok sıcak yok
Bayram namazı 06.12’de
Bu yazı 18 Ekim 2023, Çarşamba 09:24:56 tarihinde eklendi. 1149 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

FİLİSTİNLİLER TOPRAKLARINI SATTI MI ? - Metin ATLI

FİLİSTİNLİLER TOPRAKLARINI SATTI MI ?

 

       Yahudilik tahminen üç bin iki yüz yıl önce İbrahim Peygamberle başladı. Hz. İsa Hıristiyanların tek peygamberidir. Hz. Muhammed,  Müslümanların tek peygamberidir. Diğer bütün peygamberler Yahudi dininin peygamberleridir. Bunların hemen hepsi aynı zamanda Yahudi devletinin krallarıdır. İsrail aslında Yakup peygamberdir. İbrahim peygamberin torunudur. İsrailoğulları Yakup peygamberin soyundan gelenlerdir.

          İki bin yıl kadar önce Romalılar Ortadoğu’yu fethettiler. Yahudi devletini yıktılar. Süleyman peygamberin zamanında yapılan, zamanın muhteşem tapınağını da yıktılar. Tapınaktan geriye sadece bir duvar kaldı ki bugün buna ağlama duvarı diyorlar. Yahudiler sürekli isyanlar çıkartınca Romalılar onları bu topraklardan kovdular. Bunlar da dünyanın dört bir tarafına yayıldılar. Sonraki iki bin sene Yahudilerin bir devleti olmadı.

          Yahudiler gittikleri yerlerde birbirlerinden bağlarını hiç koparmadılar. Ticaretle, bankacılıkla uğraşarak önemli bir kısmı çok zengin oldu. Faiz,  Yahudilik, Hristiyanlık ve Müslümanlıkta haramdır. Ancak zamanın hahamı bir fetva vererek sadece bir Yahudi’nin diğer bir Yahudi’ye faizle para vermesinin günah olduğunu, diğer dinden olanlara faizle para vermenin günah olmadığını söyledi. Böylelikle hiçbir Müslüman ve Hıristiyan bankacılık yapmazken Yahudiler bankerlik yapmaya başladı ve çok zengin oldular.

          Bu topraklar 1517 yılında Yavuz Sultan Selim tarafından fethedilerek Osmanlı toprağı oldu. Tam 400 yıl bu toprakları Osmanlılar yönetti. 1917 yılında İngilizler bu toprakları aldı ve 1947 ye kadar 30 yıl Filistin,  İngiliz mandası altında yönetildi.

            İngiliz mandası olana kadar bu topraklarda Filistinli Araplar yaşıyordu. Arap nüfusu 600 bin iken Yahudi nüfusu sadece 35 bin kadardı. Onlarda Osmanlı zamanında toprak satın alarak gelmişlerdi. Ancak o zamanlar bir Yahudi devleti kurma düşüncesi yoktu. Evet Filistinliler bir miktar toprak sattı ama bu oran binde bir kadardı ve çok azdı. O nedenle Filistinliler’in dedeleri topraklarını Yahudilere satarak İsrail devletinin kurulmasına neden oldu diyemeyiz.

         1800’lü yılların sonunda Siyonist hareket başladı. Siyonizm Filistin topraklarında bir Yahudi devleti kurulmasıdır.  Bu hareketin başı dünyanın en zengin iki ailesinden biri olan Rothschild ailesidir. Bu aile ekonomik olarak zorda olan Osmanlı padişahı II. Abdülhamit’e giderek para karşılığı bu toprakları istedi. Ancak niyetlerini bilen padişah Yahudilere toprak satışına izin vermedi. Sonra Osmanlı Filistin’i kaybetti ve bu bölge İngilizlerin hakimiyetine girdi.

        Bölgeye İngilizler hakim olunca o zamanın dışişleri bakanı Balfour Siyonist hareketin başı Baron Walter Rothschild’e bir mektup yazarak bu toprakların Yahudilere verilmesini ve burada bir devlet kurmalarını sağlamak için İngiliz hükümeti olarak elinden geleni yapacaklarını bildirdi. İşte o andan itibaren dünyanın her tarafından Yahudiler Filistin’e gelmeye başladı. 30 yılda nüfusları 35 binden 600 bine çıktı. Yani o tarihte Filistin,  İngiliz yönetimi altında olduğu için o topraklar Yahudilere İngilizler tarafından verildi.

       İkinci dünya savaşından sonra İngiltere savaşın kazananlarından olmasına rağmen ekonomik olarak zora girdi. Ortadoğu’yu yönetemez oldu ve çekildi. Araplar,  İsrail e savaş açsa da başarılı olamadılar. Bu savaşlar sonunda İsrail topraklarını daha da genişletti. İngiltere o zamanlar dünyayı yöneten bir ülkeydi. Ancak ikinci dünya savaşını kazanmalarına rağmen çok toprak ve güç kaybettiler. Dünya liderliğini Amerika’ya kaptırdılar.

        1948 yılında Amerika’nın zorlamasıyla Filistin topraklarının yüzde 60’ı Birleşmiş Milletler (BM) eliyle Yahudilere  verildi. Ve İsrail Devleti resmen kuruldu. Yahudiler madem nihai amacı olan devletlerini kurdular, o zaman bugün hala bu topraklarda savaş neden devam ediyor? Çünkü Siyonizmin nihai amacı bu değildir. Nihai amaç kutsal kitapları Tevrat’a göre şudur. Tanrı,  Yahudileri diğer bütün insanlara üstün kılmıştır. Dünyayı onlar yönetmelidir. Kenan bölgesi topraklarının tamamı onlara aittir. Bu topraklarda başka milletten kimse olamaz, Filistinliler olamaz. Tanrı aynı zamanda Irak, Suriye, Lübnan ve Fırat Havzası olan Türkiye topraklarını da onlara vaad etmiştir. Bu topraklar da başka milletler olabilir ama yönetim Yahudilerde olmalıdır. Büyük Ortadoğu Projesi (BOP) işte budur.

        Bugün Filistin topraklarının yüzde 90’ı Yahudilerin oldu. Tamamı onların olana kadar durmayacaklardır. Siyonizm saçma sapan bir şey değil mi. Bize göre ciddiye alınacak bir yanı yoktur. Ancak unutmayın ki para Yahudilerde ve dünyayı onlar yönetiyorlar. O yüzden ciddiye alsak iyi olacak. Ey İsrailoğulları! Hiçbir tanrı benim için savaşarak bu kadar çoluk çocuk öldürdünüz, aferin size deyip sizi cennete yollamaz. Yollasa yollasa cehennemin dibine yollar. Eğer sizi bu yaptıklarınızdan dolayı cennete yollayacak bir tanrı varsa o tanrıyla da benim işim olmaz.

      

        

Yazdır Paylaş
Diğer Metin ATLI Yazıları
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek