Başkan Gerenli, bayramlaşmada yok
Onlar artık 3. Sınıf oldu
Bugün ve yarın çok sıcak yok
Bayram namazı 06.12’de
Bu yazı 19 Temmuz 2023, Çarşamba 09:11:33 tarihinde eklendi. 1649 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

İKTİDAR VE MUHALEFET PROJE Mİ? - Metin ATLI

İKTİDAR VE MUHALEFET PROJE Mİ?

 

          Benzine bir gecede  6 TL zam yapılınca AKP’li Metin Külünk tweet attı. ‘Bu zammın tamda 15 Temmuz gecesi salalar okunduktan  hemen sonra yapılması kirli bir operasyondur. Buna kim veya kimler sebep olduysa derhal görevden alınmalıdır’ dedi.  Metin Külünk AKP’nin ileri gelenlerinden biridir. Adaşım Metin. Sana kesinlikle katılıyorum. Bu zammı yapanlar derhal görevden alınmalıdır veya istifa etmelidir. Tamam da bu zamları kim yaptı ki?  Zamları yapan AKP hükümeti, Maliye bakanı, Ekonomi bakanı ve Cumhurbaşkanı değil mi? Sen bunları istifaya çağırıyorsun öyle mi?

         Diyorsun ki NATO  zirvesinden sonra buna karşı gelen mihraklardan buna benzer operasyonlar gelebilir, dikkatli olmalıyız. Adaşım kusura bakma da iyi bir şey olursa AKP yaptı, zam olursa dış güçler yaptı. Ne güzel dünya. Siz yaptınız siz. Bu zamlar sizin beceriksiz politikalarınız yüzünden oluyor. Metin Külünk’ ün açıklamasına bakar mısınız. Adama zamlar koymamış. Ama zamların tamda salalar okunurken yapılması koymuş.  Bu gidişle yakında milletin salasını okuyacaksınız Sayın Külünk. Az kaldı.

       Zamanında biz bu filmi görmüştük. Menderes aynı politikalarla ülkeyi yönetti. İktidarda kalmak için din, iman, kuran laflarını ağzından hiç düşürmedi. Sonunda 1958’de Türkiye moratoryum ilan etti. Yani iflas etti.  Bu zamlar seçimlerden sonra bekleniyordu. Beklendiği gibi de oldu. Zamlar, vergiler yağmur gibi geliyor ama olsun.  Çok şükür ki Alevi birisi bu ülkeye  cumhurbaşkanı olamadı.

       Biraz siyasetle uğraşan herkes Erol Mütercimler’in yaptığı açıklamaları bilir. Mütercimler AKP’nin Amerika gibi bazı dış odaklar tarafından desteklenerek ülkenin başına nasıl getirildiğini açıkça anlattı. Doğru mudur bilmem. Türkiye tam da bu güçlerin istediği gibi yönetiliyor. Borç paralar alınıyor, bunlarla para getirmeyen yollar köprüler yapılıyor. Üretim yapan fabrikalar satılıyor, madenler satılıyor. Bizde varken Ukrayna’dan buğday getiriliyor. Suriyeliler ve Pakistanlılarla birlikte bir Ortadoğu ülkesi oluyoruz.

       Pekiyi ya muhalefet. Bu ülkede iktidarı dizayn eden güçler sizce muhalefeti de dizayn etmiyor mu? Defalarca yazdık. Siyasi yasaklı Erdoğan’ın önünü açan Deniz Baykal’dır. Gelelim Kılıçdaroğlu’na. Bir kaset skandalıyla CHP’nin başına geldi veya getirildi. AKP’ye karşı tam 11 seçim kaybetti. Erdoğan rahat rahat seçim kazansın diye Ekmeleddin gibi bir adamı aday yaptı. Aday yaptı ama bir gün bile O’nun için kampanya yapmadı. Muharrem İnce mecburiyetten aday yapıldı ama CHP yönetimi tarafından seçimde desteklenmedi. “Seçim güvenliğinde kurulan bilgisayar sistemi maalesef çöktü” denildi. Seçim güvenliğinin başındaki kişi sonra AKP’ye geçti. Mühürsüz oylar kabul edildi. Kılıçdaroğlu “Mühürsüz oylar yüzünden Anayasa Mahkemesi’ne kim giderse partiden atarım” dedi.

       Bu ülkenin alevi birini seçmeyeceğini bile bile aday oldu. Gitti seçimden önce ben Aleviyim diye özellikle vurguladı. Benim düşüncemi biliyorsunuz. Ben insanın dinine  mezhebine  bakmam, adamlığına bakarım. Ama bu ülke insanı için bu geçerli değil. Bu ülke halkı Alevi birine oy vermez. Maalesef  gerçek bu. Levent Gültekin’in Kılıçdaroğlu ile yaptığı görüşmeyi açıklayan videoları var. Çok önemli, izleyin. Kılıçdaroğlu diyor ki  Bu güçler öyle şeyler planlıyorlar ki Türkiye’yi bu saatten sonra hiçbirimizin kurtarma şansı yok. Aday olma diyorlar ama adaylığımı benim bile engelleme şansım yok. Yani diyor ki benim CHP’nin başına gelmem de, Erdoğan kazansın diye aday olmam da benim verdiğim kararlar değil. Bunun kararını veren güçler var.”  Bu konu Kılıçdaroğlu’na Babala Tv programında soruldu. Gık diyemedi.

       Kısacası denilen şu. Kılıçdaroğlu CHP’nin başına Amerika gibi dış güçler tarafından getirildi. Görevi seçim kazanmak değil, Erdoğan ve AKP’ye seçim kazandırmaktır. Bu görevini de başarıyla yerine getirmektedir. Bazı arkadaşlar diyecek ki ben bunlara inanmıyorum. Kılıçdaroğlu dürüsttür çalışkandır.  Erdoğan’a körü körüne inananlara kızıyoruz da Kılıçdaroğlu’na körü körüne inananlara neden kızmıyoruz?  İktidarı getiren bazı güçler olduğuna inanıyoruz da muhalefeti de bu güçlerin ayarladığına neden inanmıyoruz.

       CHP’de delege seçimleri var. Biz delegeleri seçeceğiz. Onlar ilçe ve il başkanlarını seçecek. Sonra da CHP’yi iktidar yapacağız. Yapacağız da CHP’nin tepesindekiler iktidar olmayı istiyor mu bakalım.

      

        

                 

           

        

 

Yazdır Paylaş
Diğer Metin ATLI Yazıları
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek