Başkan Gerenli, bayramlaşmada yok
Onlar artık 3. Sınıf oldu
Bugün ve yarın çok sıcak yok
Bayram namazı 06.12’de
Bu yazı 12 Temmuz 2023, Çarşamba 09:06:48 tarihinde eklendi. 1196 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

İSVEÇ NATO’YA, TÜRKİYE AB’YE - Metin ATLI

İSVEÇ NATO’YA, TÜRKİYE AB’YE

 

 İsveç NATO’ya girmek istiyor. Ama biliyorsunuz mevcut NATO üyelerinin bir tanesi bile olmaz derse bu iş olmaz. Yani bir NATO üyesi olan Türkiye hayır derse İsveç’in işi olmaz. Türkiye hayır diyebilir mi? En küçük bir ihtimal bile yok. Keşke gerçekten güçlü bir ülke olsak ta onları parmağımızda oynatsak. Ama maalesef şu an borç içinde olan, Araplara  para için yalvaran, İngiltere’de ki tefecilerden borç para koparabilmek için dokuz takla atan bir Türkiye var. O yüzden en küçük bir ihtimal bile yok.

         İki manyak İsveçli kameralar önünde kuran yaktılar. Bunu ikinciye yapıyorlar. Gerçekten başka ülkelerin kutsalına dokunmak özgürlük olarak nitelendirilmemeli. Ama bu eylem gerçekten iki deli İsveçlinin işi mi? Sebep bu kadar basit mi? Kesinlikle değil. Burada amaç belli. Bu hareketle Türkiye’yi kışkırtıp İsveç in NATO üyeliğine hayır demesini sağlamaktır. Bunu Rusya yaptırıyor olabilir. NATO’ya girmek istemeyen İsveçli muhaliflerin işi olabilir. Ama arkalarında bunu yaptıran bir güç var.

        Fırsatı yakalamışken Avrupa’ya resti çektik. Dedik ki  ‘Siz bizi Avrupa Birliğine alın, biz de İsveç’in NATO üyeliğine onay verelim’.  Ey AKP hükümeti. Siz ne yaptığınızın farkında mısınız?  AB’ye girip ne yapacaksınız?  Eskiden ben de AB’yi savunuyordum. Ama o zamanlar fakir ve güçsüz bir ülkeydik. Şimdi devran döndü. Avrupa aç. Raflarda yiyecek bulamıyorlar. Biz de öyle mi? Alamasak ta kasaplar etle dolu. Taneyle de alsak soğanımız, patatesimiz her şeyimiz var. Avrupa bizi kıskanıyor. Çok şükür bu zenginliği bulmuşken AB’ye girip aç Almanları mı doyuracağız?

        Eskiden doğalgazımız yoktu. Karadeniz’de bulduğumuz gaz yedi sülalemize yeter. AB’ye girersek bu gazımıza ortak olacaklar. Üzerine kazak alamayan Hollandalı bizim gazımızla bedava ısınacak. Var mı böyle bir dünya. Onlar da bizim gibi çalışıp zengin bir ülke olsalardı, öyle yan gelip yatmasalardı.

        Emeklilere enflasyona göre yüzde 19 zam yapılması gerekiyordu. Ama Cumhurbaşkanımız çıkıp “Yüzde 6’da ben verdim, zam yüzde 25 oldu” dedi. Avrupa’da hangi ülkede böyle bir şey olabilir. Eskiden olsaydı yok meclis karşı gelir, yok Anayasa Mahkemesi iptal eder hayatta bu zammı alamazdık. Çok şükür şimdi biz emekliler paraları koyacak yer bulamıyoruz. Yok yok ben bu AB’ye hayatta girmem.

       Sonra kültürlerimiz de uymuyor. Araplar da en büyük hakaret karşındakine terlikle vurmaktır. Adamı öldür ama sakın terlikle vurma. Biz de ise çok kızarsan karşındakinin anasına küfredersin, adamı deli edersin. Bir gün İspanyol’a uyuz oldun, bastın anasına kalayı. İspanyol kızacağı yerde sana güler. “Yahu Turko. Anam 80 yaşında bastonla geziyor. Bu kadar güzel kızlar varken anamı ne yapacaksın?”  Ver şimdi İspanyol’a cevabı. Yok yok bu AB bize göre değil.

       Yunanistan’da 2 seçim kaybeden 48 yaşındaki Çipras istifa etti. Biz de 9 seçim kaybeden 75 yaşındaki Kılıçdaroğlu hala gemiyi limana çekmekten bahsediyor. Gemi battı, haberi yok. İhaleleri üçe beşe bakmadan istediğimiz kişiye verebiliyoruz. İmam Hatipliysen uzay ajansına bile başkan olabiliyorsun. Rakip gördüğümüz kişiyi ahmak dedi diye siyasi yasak getirebiliyorsun. Bunu içeri al, bunu salıver gitsin diyebiliyorsun. AB’ye girersen bunları yapamazsın ki. Tam ülkemiz şaha kalkmışken, coşmuşken, uçuşa geçmişken nerden çıktı bu AB sevdası. Bu kadar güzel bir sistemimiz varken, bütün bunlardan vazgeç, git Avrupa Birliği’ne gir. Akıl alacak gibi değil.

          Korkmayın, korkmayın. Ne Avrupa bu halimizle bizi AB’ye alır, ne de ülkeyi kafasına göre yönetmeye alışmış AKP, AB ye girer. Gerçekten istiyorsan aynı anda onlar AB’ye girişimiz için imzaları atarlar, sen de İsveç için imzayı atarsın. İsveç’e “PKK’yı destekliyorlar, Kur’an’ımızı yakıyorlar” dedik ya.  Şimdi nasıl imza atacağız.  AB için söz aldık ondan imza attık diyeceğiz. Bütün yandaş gazeteler de bunu manşet yapacak. Halk da bunu yiyecek. Yemeyin artık ama.

         

        

      

      

         

        

       

        

 

           

        

                

          

 

Yazdır Paylaş
Diğer Metin ATLI Yazıları
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek