Başkan Gerenli, bayramlaşmada yok
Onlar artık 3. Sınıf oldu
Bugün ve yarın çok sıcak yok
Bayram namazı 06.12’de
Bu yazı 21 Haziran 2023, Çarşamba 09:18:09 tarihinde eklendi. 1554 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

SOLCU ABDÜLLATİF - Metin ATLI

SOLCU  ABDÜLLATİF

 

Abi dünya da sağ sol diye bir şey mi  kaldı?  Bu lafı çok duyarsınız. Sağ düşünce ile sol düşünce arasında fark olmaz mı? Hem de dünyalar kadar fark var. Solcu biri olarak benim için bir insanın alevi olması, Sünni olması, Laz olması, Kürt olması çok da önemli değildir. Adam olması, dürüst olması önemlidir. Bu sağ düşünce nedir, sol düşünce nedir onu da bir ara yazsak iyi olacak.

      Konumuz Abdüllatif Şener. Muhafazakar biridir. Yani olaylara din ve milliyetçilik üzerinden bakar. Daha çok din üzerinden bakar. Bir insan Sünni ve Müslüman değilse O’nun gözünde yok hükmündedir. AKP ile yolları ayrıldıktan sonra CHP’ye geldi. CHP Konya milletvekili oldu. Geçen bir açıklama yaptı. “Ben seçimlerde oyumu ilk turda Sinan Oğan’a verdim” dedi. “İkinci turda geçersiz oy attım” dedi. Ancak O’nun oy kullandığı sandıkta hiç geçersiz oy çıkmamıştı. Adam CHP milletvekili ama oyunu Erdoğan’a veriyor. Ki Erdoğan ve AKP ile ciddi araları açık.

       Abdüllatif Şener in oğlu Bedirhan Şener, TBMM Başkanı Mustafa Şentop tarafından Meclis Özel Kalem Müdür Yardımcılığı görevine getirildi. Hem de seçimden 4 gün önce getirildi. Acaba CHP milletvekili iken AKP’ye oy vermesi bundan olabilir mi?  Ya da “Sünni biri olarak  bir alevi ye oy veremem mi” dedi.  Sebep her neyse kendi özelinde kalmalıydı. Kime oy verdiğini açıklamasına gerek yoktu. Beli ki AKP’ye göz kırpmış. Dürüst, ilkeli bir davranış olmadı.

        Pekiyi CHP’nin bunda hiç mi suçu yok? Düşüncesine uymayan, dünya görüşü oldukça farklı kişileri CHPde toplamaya bayılıyor. Belli ki sağdan oy alamazsak iktidar olamayız anlayışı var. Tamam da  bu kadar orijinal sağ partiler varken seçmen senin gibi çakma sağ CHP’ye neden oy versin ki?

        Sağ kesime iyilik yapmayı çok seviyoruz. Biliyorsunuz Erdoğan siyasi yasaklı iken onun siyasi yasağını kaldırıp önünü açan kişi eski CHP Genel Başkanı Deniz Baykal’dır. Hem de bunun için olağanüstü bir çaba göstermiş. Bunu sosyal demokrat düşüncesinden dolayı değil, sırf kendi şahsi çıkarları için yaptı. Karşılığında O’nu cumhurbaşkanı yapacaklardı. Cumhurbaşkanı oldun mu Sayın Baykal. Üç günlük dünya da toprak oldun gittin. CHP’de heykeli dikilecek adamdın. Ama bak arkandan neler yazıyoruz. Değdi mi?

        2014 seçimleriydi. CHP’nin  Cumhurbaşkanı adayı kim olacak diye herkes merak ediyordu. O zamanlar siyasette Yılmaz Büyükerşen rüzgarı vardı. Eskişehir belediye başkanıydı. Eskişehir’de yaptıkları çok beğeniliyordu. Herkes onu istiyordu. CHP Parti Meclisi toplandı. İlk belediye başkanları toplantısının Eskişehir’de yapılması kararlaştırıldı. Herkes Büyükerşen’in burada adaylığının açıklanacağı beklentisine girdi.

      Bütün basın Eskişehir’e gitti. Tüm CHP’li yöneticilerde oradaydı. Kılıçdaroğlu kürsüye çıktı. Konuşmayı uzattıkça uzattı. Kem etti, küm etti ama adayımız Büyükerşen’dir lafını söylemeden kürsüden indi. Herkes şaşkındı. Ne olduğunu kimse anlamadı. Ertesi gün Kılıçdaroğlu açıklama yaptı. “Adayımız İslam Konfederasyonu Örgütü Başkanı Ekmeleddin İhsanoğlu’dur” dedi.  Ne alakaydı. Kılıçdaroğlu’na göre Atatürkçü, sosyal demokrat birine halk oy vermezdi. “İhsanoğlu hem sağdan hem soldan oy alacak” dedi. “Ak Parti’den bile ciddi oy alacak” dedi. Seçim sonucunu biliyorsunuz. Erdoğan seçimde fark attı. Sonra bu Ekmeleddin İhsanoğlu gitti MHP den milletvekili oldu.

       CHP son seçimde bir sürü sağ partiyle ittifak yaptı. Sonuç  yine hüsran. Gerçekten bu aklı size kim veriyor.  Ey CHP. Sen sosyal demokrat bir partisin. Bu ülkeyi yıllarca sağ hükümetler yönetti. Ülkenin bu kadar berbat olmasının sebebi onlardır. Sen çizginden sapmamalısın. Bir gün seçmen yeter artık deyip senin düşüncene oy verecek. Son seçimde Yüzde  48 oy aldın. Bu çok ta uzak değil. Ama maalesef sen parti olarak sosyal demokrat olamadın. Kendi içinde adaletli olamadın. Kendi içinde eşitliği sağlayamadın. Seçmen “Yok bunların birbirinden farkı, neden AKP’yi değiştireyim ki?” dedi.

    Yarın hemen değişim başlamalı. Yıllarca CHP’de biri gitti, diğeri geldi. Ama kafa yapısı değişmedi. Hem yöneticiler, hem de kafa yapısı değişmeli. Gerçekten Türkiye’de iktidar sorunu yok. Bir muhalefet sorunu var. Bir muhalefet beceriksizliği var. Halk bu iktidarı değiştirmek istiyor ama sana güvenemiyor. Sen değişimi yap. Halka güven veren bir tüzük hazırla. Halka güven veren bir kadro kur. Seçimlere daha 5 yıl var diye düşünme. 5 yılda bu ülkede çok şeyler olur. Sen iktidara hazır ol. Halk bunu hissetsin. Gerisini zamana bırak. Kılıçdaroğlu sen seçim kaybettin. 13 yıldır hep kaybettin. Yaşın da geldi. 3 adam değiştirmekle değişim olmaz. Değişim için geç kalma. Hadi hemen yarın başla. Ve önce kendinden başla.

 

                          

           

        

                 

          

 

Yazdır Paylaş
Diğer Metin ATLI Yazıları
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek