Başkan Gerenli, bayramlaşmada yok
Onlar artık 3. Sınıf oldu
Bugün ve yarın çok sıcak yok
Bayram namazı 06.12’de
Bu yazı 07 Haziran 2023, Çarşamba 09:20:57 tarihinde eklendi. 1769 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

HERKES ÇOK MEMNUN - Metin ATLI

HERKES  ÇOK  MEMNUN

 

Seçimler bitti. Sonuçtan herkes çok memnun. Rusya’dan başlayalım mı? Tüm Türkiye Cumhuriyetlerinin tek hakimi Rusya’dır. Her ne kadar Amerika buraları kendine çekmeye çalışsa da onlar Putin’in dediğinden dışarı çıkmazlar. Putin demokrasiye karşıdır. Kendisi tek adamdır. Türki cumhuriyetlerinde de tek adam olsun ister. Öyle meclismiş, yargıymış, parlamentoymuş bunlarla uğraşmak istemez. Ne istiyorsa o tek adama söyler, o da yerine getirir. Halk zaten hiç demokrasi görmediği için buna alışıktır, gıkını çıkarmaz.

         Türkiye’de böyle olsa ne kadar güzel olur değil mi? Ruslar,  Mersin’e çok büyük bir nükleer santral yaptılar. Burada elektrik üretecekler. Ülkemizin yaklaşık elektrik ihtiyacının Yüzde 10’u buradan karşılanacak.  4 reaktörün yarısı Türkiye’nin yarısı Rusya’nın olacak. Seçimlerde iktidarımız paraya sıkıştı. Rusya “ben para veririm” dedi. Hatta “Bir yıl senden doğalgaz parası almıyorum, 1 yıl erteliyorum, seneye 2 senelik birden ödersin”  dedi. “Yeter ki sen seçimi kazan” dedi. Acaba karşılığında biz ne verdik? Sonra Rusya müsteşarı Aleksandr Sotniçenko “Santralın tamamı bize ait oldu”  dedi. Putin “Akkuyu santralının Yüzde’ 99 u bizim Roseatom şirketimize ait” dedi.

            Yani Rusya seçimleri kazansın diye iktidarımıza para vermiş, karşılığında da bizim santralımızın tamamını  mı satın  almış. Anlaşmaya göre bize satılan elektriğin parasını Rusya alacakmış, fiyatını da  o belirleyecekmiş. Hükümetimiz geçenlerde “bizim BOTAŞ’ın Ruslara satıldığı haberi asılsızdır” dedi. Tamam da durup dururken niye böyle bir açıklama yaptı ki. Sakın korktuğumuz başımıza gelmesin. Şimdi bu Rusya, bu Putin bu seçim sonuçlarından nasıl memnun olmasın.

       Avrupa bize  ’Tüm kaçak göçmenleri ülkenize alın. Onları sakın bize göndermeyin ülkenizde bakın, biz de size onlar için biraz para verelim’’ dedi. Biz de “tamam” dedik. Dikkat ederseniz ülkemize giren göçmenlere hiç ses çıkarmıyoruz. Ama bir göçmen Meriç’ten Yunanistan’a kaçmaya kalkarsa hemen yakalıyoruz. Ülkemize kaçak giren göçmenlerle değil, Avrupa’ya kaçmaya kalkan göçmenlerle uğraşıyoruz. Sal gitsin kardeşim sana ne. Olmaz, sakın Avrupalıların rahatı bozulmasın, biz onlara bakarız. Kılıçdaroğlu’da “Ben gelirsem göçmenleri göndereceğim” dedi. Şimdi bu Avrupa bu seçim sonuçlarından nasıl memnun olmasın?

       İngiltere en büyük geçim kaynağı faizciliktir. AKP gelmeden önce 160 milyar dolar dış borcumuz vardı. Sadece bu kadar paranın faizini ödüyorduk. Ama şimdi tam 460 milyar dolar borcumuz var. Tabii ki ödediğimiz faiz de dolar bazında tam 3 kat arttı. İngiliz halkı da bizden gelen faizlerle paşalar gibi yaşıyor. Şimdi bu İngiltere, bu İngiliz halkı bu seçim sonuçlarından nasıl memnun olmasın.

      Paramız kalmadı. Tam seçim ağzında dolar yükselirse AKP seçim kaybedebilirdi. Hemen can ciğer dostlarımız kardeşimiz Araplar devreye girdi. Bize bol dolar gönderdiler. Bir gün bu parayı isteyecekler. Bu borcu ödeyebileceğimizi zannetmiyorum. Karşılığında Türk Hava Yollarını’mı veririz başka bir şey mi veririz bilmiyorum. Çünkü elimizde satılmadık ne kaldı bilmiyorum. Üzülürken iktidar yanlısı bir benzinlik sahibi “Bana boşuna üzülüyorsun” dedi. “Katar’dan ne Avrupa ülkeleri, ne Asya ülkeleri para istedi  ama bu para bize nasip oldu” dedi. “Çünkü biz çok güçlü ülkeyiz, onları diğer Araplardan, Amerika dan vs biz koruyoruz” dedi. “Onun için parayı bize verdiler” dedi. Ben bunu düşünememiştim. Bir rahatladım, bir hafifledim. Moralim yerine geldi. Şimdi bu Katar şeyhi, bu Katar halkı bu seçim sonuçlarından nasıl memnun olmasın. 

      Bulgarlar,  Edirne’de araba dolusu alışveriş yapıyorlar. Onlara çok ucuz geliyor. Çok memnunlar. Antalya’dan ev alanların  Yüzde  90’ı yabancıymış.  Alman’ın işçisi Antalya’da 5 yıldızlı otelde tatil yapıyor. Ülkemizin bu durumundan çok memnunlar. İşin garip tarafı bırak Antalya’da tatil yapmayı, otobüs bileti pahalı diye bayramda memleketine gidemeyen  gurbetteki vatandaş bile halimize bin şükür diyor. Anlayacağınız herkes halinden gayet memnun.

       AKP memnun, Saadet memnun, Deva memnun, Gelecek memnun, Demokrat parti memnun. CHP sayesinde milletvekili sahibi oldular. Asgari ücretli memnun, deprem bölgesi memnun, Soma memnun, cemaatler memnun.  Bu kadar memnun bir kesime rağmen Erdoğan nasıl sadece Yüzde  52 oyla seçilebildi, aklım almıyor. Bence AKP sandıklara sahip çıkamadı. Kesin bir şeyler oldu. Hiçbir şey olmasa da bir şeyler oldu. Karşısına Kılıçdaroğlu değil de azıcık dişli biri çıksaydı, Allah göstermesin seçimi bile kaybedebilirdi. Türki cumhuriyetlerinde en az oy alan Aliyev bile Yüzde  86 ile seçildi. Bir gün bir patavatsızlık yapıp liderimize aldığın oy kadar konuş derse ne olacak. Bir dahaki seçimde  Yüzde 90’la seçeceğiz inşallah. O tarafa doğru gidiyoruz.

                          

           

        

                

          

 

Yazdır Paylaş
Diğer Metin ATLI Yazıları
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek