Başkan Gerenli, bayramlaşmada yok
Onlar artık 3. Sınıf oldu
Bugün ve yarın çok sıcak yok
Bayram namazı 06.12’de
Bu yazı 17 Mayıs 2023, Çarşamba 09:17:50 tarihinde eklendi. 1449 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

MUHALEFET DÖKÜLDÜ - Metin ATLI

MUHALEFET  DÖKÜLDÜ

 

  Muhalefet ve bizim gibi muhalifler açısından çok kötü bir seçim oldu. Tam bir hezimet. Ülke bu kadar kötü yönetildiği halde bu kadar düşük oy almayı nasıl becerdiler? İktidarı tebrik etmek lazım. Ülkeyi bu kadar kötü yönetmelerine rağmen bu kadar oy almayı nasıl becerdiler?

          Medyada muhalif kesimin yazılarına bakıyorum. Herkes halkı suçluyor. Tamam şunu kabul ediyorum. Dünyada azıcık demokrasi görmüş hiçbir ülkede halk böyle bir iktidara oy vermez. Ama bizim halkımız bu. Bizim halkımızın bakış açısı ve hassasiyetleri çok farklı. Pekiyi sen buna uygun bir muhalefet yapabildin mi? Muhalefet olarak çok başarılı işler yaptın da halk mı bunu göremedi?

 

          Önce Cumhurbaşkanlığı seçimini konuşalım. Defalarca yazdık. “Kılıçdaroğlu’nun bu seçimi kazanması çok zor” dedik. “AKP rakip olarak onu istiyor” dedik. Kılıçdaroğlu kesinlikle yanlış bir adaydı. Seçim bu yüzden kaybedildi. Seçim İsveç’te olsa, seçim Fransa’da olsa  Kılıçdaroğlu gibi bir aday rahat kazanabilirdi. Ama burası Türkiye. 

 

        Kılıçdaroğlu çok bencil davrandı. Kazanabilecek adaylar varken onların önünü kesti. Seçimlerden 4-5 ay önce durumu fark edip iyi bir aday bulup parlatabilirdi ama yapmadı. Seçime yaklaşıldığında sadece İmamoğlu ve Yavaş,  Erdoğan’a fark atıyordu. Bunların önünü açmalıydı ama yapmadı. 

 

       Akşener haklı çıktı. “Kazanabilecek bir aday olmalı” dedi. “Kılıçdaroğlu kazanabilecek bir aday değil” dedi. Çok güzel bir öneri yaptı. “3 güvenilir anket şirketine anket yaptıralım, kim çıkarsa aday o olsun” dedi. Ama Kılıçdaroğlu bu öneriyi kabul etmedi. Ankette kendisinin çıkmayacağını biliyordu. Akşener bunları söylerken haklıydı. Ama bir hatası vardı. Söyleme üslubu çok yanlıştı. Bu yüzden derdini anlatamadı.

 

        İktidar her şeyi çok güzel planladı. Cumhurbaşkanlığı seçimini normal şartlarda  kazanamayacağını gördü. İmamoğlu ve Yavaş’ a açık ara kaybediyordu. Önce İmamoğlu’ nu ekarte etti. Yavaş’ın Kılıçdaroğlu’na rağmen aday olmayacağını biliyordu. Kılıçdaroğlu aday olsun diye her türlü imkanı sağladı. Çünkü tek şansının bu olduğunu gördü. Her şey planladığı gibi oldu ve kazandı. 

  

       Ak Parti ve Erdoğan ülkeyi yönetme de başarısızlar. Ama iş seçim kazanmaya gelince gerçekten çok iyiler. Bu milleti çok iyi çözmüşler. Muhalefetin seçim kazanması için daha çok fırın ekmek yemesi lazım. Saadet Partisi, Deva Partisi, Gelecek Partisi ve Demokrat Parti,  CHP listelerinden seçime girdiler. Buna rağmen CHP’nin oyu Yüzde 25 oldu. DEVA 15, Saadet 9, Gelecek 10 ve Demokrat Parti 3 milletvekili çıkardı. CHP içinde seçime girmeseler milletvekilliğini ancak rüyalarında görürlerdi. Onlar memnun. Ey CHP. Kendinden başka AKP dahil herkese faydan oldu, bir kendine hayrın olmadı. Bu nasıl bir strateji.

 

      Demokrasi’yi ağzından düşürmeyen CHP’de şu an büyük bir istifa depremi olması lazım. Biz beceremedik, yeni kadrolar gelsin demesi lazım. Gerçekten bu olacak mı? Sizce olacak mı? Kendi içinde demokrasiyi sağlayamayan bir parti ülkeye nasıl demokrasi getirecek. Halk bunu görmüyor mu?

 

    Sol kesimin büyük çoğunluğu olaylara tamamen duygusal ve ideolojik yaklaşıyor. Bilimsel yaklaşmıyor. Bu da gerçekleri görmesini engelliyor. İdeolojik olarak Kılıçdaroğlu’nu kendilerine yakın gördüler ve kesinlikle aday olarak O’nu istediler. Bu da O’nun seçilemeyeceği gerçeğini görmelerini engelledi. Halka kızmadan, Türk halkı gerçeklerini görerek siyaset geliştirmeliyiz. Yoksa sol,  ağzınla kuş tutsa Yüzde 25’i geçemez der kendi kendimizi avuturuz. Hayatımız böyle geçer ve daha nice hüsranlar yaşarız.

       

 

 

Yazdır Paylaş
Diğer Metin ATLI Yazıları
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek