Başkan Gerenli, bayramlaşmada yok
Onlar artık 3. Sınıf oldu
Bugün ve yarın çok sıcak yok
Bayram namazı 06.12’de
Bu yazı 01 Şubat 2023, Çarşamba 09:00:37 tarihinde eklendi. 1913 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

HERKESE ADALET - Metin ATLI

HERKESE ADALET

 

 -Günaydın Ahmet. Bizim İmamoğlu’na ahmak dedi diye siyasi yasak gelmiş. Cumhurbaşkanı adayı olamayacakmış. Ne diyorsun?

      - Bırak Metin abi ya! Bu ülkeyi İmamoğlu’na mı teslim edeceğiz. O mu yönetecek bu memleketi. Reis ne güzel yönetiyor işte.

      - Yahu bırak halk karar versin. Halk kimi seçerse Cumhurbaşkanı o olsun. Ülkede demokrasi var ya.

       - Ne demokrasisi Metin abi. Dünya da demokrasi mi kalmış. Biz Türkler de demokrasi olmaz. Lider olacak. Bütün yetkilere sahip olacak. Astığı astık, kestiği kestik olacak. Bu vatanı tek başına kurtaracak. Bu ülke başka türlü düzelmez.

       - İyi de bak çok yolsuzluk oluyor. Memleketi soyuyorlar hesap soramıyoruz. Madenler yabancılara gidiyor. Yağ fabrikalarımızı yabancılar alıyor. Dışarıdan buğday hatta saman ithal ediyoruz. İthal saman getirenler köşeyi dönüyor. Rüşvetsiz hiçbir iş olmuyor. Sen bunları görmüyor musun?

      -Görüyorum da bu her ülkede oluyor Metin abi. Seninkiler gelse onlar da yiyecek. Bal tutan parmağını yalar. Seninkiler yiyeceğine bizimkiler yesin.

      - Bak ülkede ekonomi felakete gidiyor.

       -Bütün dünya krizde be abi. Avrupa aç. Raflarda yiyecek bulamıyor.

       - Yahu adalet kalmadı. Kadın dünyanın rüşvetini almış, kasetleri çıktı hesap sorulmuyor. Gazeteci dövüyorlar, kimse tutuklanmıyor. Çocuklara tecavüz ediyorlar, konu kapatılıyor. Gezi de öldürülen çocuklar hala adalet bekliyor. Dövülerek öldürülen Ali İsmail Korkmaz’ın ailesi adalet bekliyor.

       - Gezicilere ne adaleti Metin abi. Onlar hükümeti devirmeye kalktılar. Bir de adalet mi istiyorlar.

                                                  -----

    -Günaydın Ahmet. Hayrola moralin bozuk gibi.

    -Sorma Metin abi. Bizim Sinan Ateş’i öldürmüşler. Ülkü ocakları eski genel başkanıydı. Geleceğin siyasetçisiydi. 38 yaşında gencecik adamı yok ettiler. 2 çocuk yetim kaldı. Yapanların Allah belasını versin. Sen bilirsin Metin abi, nasıl olmuş?

     - Motosikletli 2 kişi öldürmüş. Biri motoru kullanırken diğeri ateş etmiş. Öldürenler çakarlı arabayla İstanbul’dan gelmiş.  Öldürdükten sonra bir milletvekilinin evine kaçmışlar. Polis milletvekilinin kapısına dayanmış. Cinayete karışanlardan bir zanlı milletvekilin evinde yakalanmış. Sonra da adli kontrol şartıyla serbest bırakılmış. Öldüren kaçmış, bulunamıyor. Siyasi birileri olaydan önce katilin hesabına 97 bin TL para yatırmış.

    -Katiller milletvekilinin evinde nasıl saklanıyor. Öff abi ya. Bu cesareti nerden buluyorlar.  Bak göreceksin, bu olayın üstünü kapatacaklar. Bu çocuk öldüğünle kalacak. Ülkede adalet falan kalmamış. Ülke bitmiş.

  - Bak Ahmet. Bu gencin ölümüne sağcısı, solcusu, kürdü, türkü, alevisi vicdanı olan herkes çok üzüldü. Öyle görünüyor ki siyasi bir hesaplaşmaya kurban gitti. Bir ülkede adalet herkese lazım. Zamanında yapılan tüm hukuksuzluğa hep beraber karşı gelebilseydik belki Sinan ölmezdi. Dik duramadık. Hepimiz suçluyuz. Bence sen de suçlusun.

  -Tamam Metin abi ya.  Lafı nereye getireceğini biliyorum. Ne olur gelme üzerime.

    Evet. Bu ülke de Ali İsmail Korkmaz’da öldürülmesin, Sinan Ateş’te öldürülmesin. Öldürenlerden hesap sorulsun. Adalet, ama herkese adalet. 14 Mayıs’ta aradığımız adaleti bulabilmek umuduyla.

     -

                          

           

        

                

          

 

Yazdır Paylaş
Diğer Metin ATLI Yazıları
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek