Başkan Gerenli, bayramlaşmada yok
Onlar artık 3. Sınıf oldu
Bugün ve yarın çok sıcak yok
Bayram namazı 06.12’de
Bu yazı 21 Ekim 2022, Cuma 09:16:06 tarihinde eklendi. 1979 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

AHLAK KAYBININ SONU - Ahmet Bostancı

AHLAK KAYBININ SONU

 

    Kötülüklerin teşvik edildiği, iyiliklerin engellenmeye çalışıldığı bir devirde yaşıyoruz.  Yıkmak; yapmaktan daha kolay, insanları ilim, ahlak, edep, erdem sahibi yapmak, terbiyeli, ilkeli, değerlere saygılı halde yetiştirmek için çok emek vermek gerekiyor. Öbür taraftan insanların ahlakını bozmak, ilkesiz, saygısız hale getirmek isteyenlerin işi hayli kolay… Şeytan ve nefis zaten daima kötülüğü arzular. Teknolojik imkânlarda bu istikamette kullanılıyor.  Bazı ahlaksızlarda insanların zaaflarından menfaat devşiriyorlar.

     Aile mefhumun küçümseyenler, nikâhsız beraberlikleri teşvik edenler, çıplaklığı ve fuhşu özendirenler, hem Allah’a, hem de insanı insan yapan değerlere savaş açanlardır. Herkes Lût kavminin ibretli sonundan ders çıkarmalıdır.

-“Şüphesiz ki Allah adaletli davranmayı, iyilik yapmayı ve akrabayı görüp gözetmeyi emreder. Her türlü hayâsızlığı, kötülüğü ve azgınlığı yasaklar. Düşünüp ders almanız için size böyle öğüt verir.”[1]

-“Fuhşun, gizlisine de açığına da yaklaşmayın.”[2] Buyuran Yüce Allah’tır.
-
“Zina ve riba bir yerde çoğalırsa, o yerin halkı, belaya maruz kalır.”[3]
-“Zina fakirlik getirir”[4]  Buyuran Rasûlüllah(as)tır.
-“Kızın en değerli çeyizi namusudur.” diyen Fatıma(rah) annemizdir.

     Evlatlar kız ya da oğlan küçük yaşta veya evliliğin sorumluluğunu taşıyamayacak bir olgunlukta değil ise, evlendirilmemeli. Bununla beraber, evlilik dışı ilişkilerden korunmalı. Evlenene kadar gayr-ı resmi, gayr-ı meşru eşlerinin olmasına da göz yumulmamalı. Onlara erdemli, ahlaklı, namuslu bir fert olmanın en büyük zenginlik olduğu öğretilmeli. Nikâhtaki keramet ve bereket, huzurlu bir aile yuvası insanın dünyadaki cenneti olduğu anlatılmalı.

Ahlak kaybını, manevi değerlerin kaybını, adalet kaybını, merhamet kaybını, nesillerin kaybını umursamayan toplumlar, sonunda dünyalıklarla imtihan edilir. Tüm maddi varlıkları da değersizleşir. Hem dünyada, hem ahirette kaybederler ve hüsrana uğrarlar.  

Hayırlı Cumalar…

Yazdır Paylaş
Diğer Ahmet Bostancı Yazıları
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek