Başkan Gerenli, bayramlaşmada yok
Onlar artık 3. Sınıf oldu
Bugün ve yarın çok sıcak yok
Bayram namazı 06.12’de
Bu yazı 30 Eylül 2022, Cuma 09:16:44 tarihinde eklendi. 1990 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

ÜÇ TÜRLÜ MEYVE, ÜÇ TÜRLÜ İNSAN - Ahmet Bostancı

ÜÇ TÜRLÜ MEYVE, ÜÇ TÜRLÜ İNSAN

 

Üç türlü meyve vardır:

1-Ağacın en yüksek noktasında olan meyveler. Kimse bunlara kolay kolay ulaşamaz. Bu tip meyveler ulaşılmaz noktada kaldıklarından ağacın başında kurumaya mahkûmdurlar.

2-Sabırsız meyveler. Bunlar olgunlaşmadan dalından düşerler. Karıncalara, kurtçuklara yem olurlar.

3-Ulaşılabilir, sabırlı ve olgun meyveler. Bunlar dalında bekler, sahiplerinin koparmasına hazırlanırlar. Vakti gelince sahipleri tarafından toplanır, tabaklara konulur, sofralara, saraylara servis edilirler. İnsanların midesine giderek, insaniyet mertebesine yükselir ve insan olurlar.

Aynen bunun gibi kâinat ağacının en mükemmel meyvesi olan insanlar da üç türlüdür

1-Gururlu, kibirli ve havalı insanlar. Kendilerini erişilmez, ulaşılmaz noktada tutarlar. Bu insanlar maddeten ve manen kurumaya ve tükenmeye mahkûmdurlar.

2-Sabırsız insanlar. Bunlar ne ibadete sabrederler ne musibete, ne de günahlara direnmeye. Bunlar da düşmeye, yıkılmaya, zararlı haşerelere yem olmaya mahkûmdurlar.

3- Üçüncü tip insanlar da sabırlı insanlardır. Bunlar ibadetlerde, musibetlerde ve günahlardan uzak durmakta sabırlıdırlar. Olgun ve alçak gönüllüdür bunlar. Nefis ve mallarıyla Allah’ın yolundadırlar. Bunların müşterileri Allah’tır, fiyatları ise cennettir. Vakti gelince bunlar toplanır, Buraklara bindirilir, cennete götürülürler.

Yazdır Paylaş
Diğer Ahmet Bostancı Yazıları
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek