Sevim Ören hayatını kaybetti
RAYFEL Bilim Fuarı başladı
Akım Koleji 2-A sınıfı 23 Nisan’ı coşkulu bir şekilde kutladı
Yaşasın 1 Mayıs Alanlardayız!
Bu yazı 10 Ağustos 2022, Çarşamba 09:22:33 tarihinde eklendi. 1537 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

YİNE SINAV REZALETİ - Metin ATLI

YİNE SINAV REZALETİ

 

                KPSS sınav soruları çalınmış. AKP döneminde bu kaçıncı rezalet? Soruları çalmıyorlar; çocuklarımızın, gençlerimizin geleceklerini çalıyorlar. İş bilmeyenleri kadrolara doldurup, ülkemizin geleceğini çalıyorlar. Bu rezalet Kongo’da olmuyor, Somali’de olmuyor ama Türkiye’de oluyor. Sonra da diyoruz ki bizi Avrupa Birliği’ne neden almıyorlar? Biz AB’ye girsek de düzelmeyiz. Ama bütün Avrupa ülkelerine soru nasıl çalınır öğretiriz. Onları da bozarız. Avrupa bizi çekemiyor, bizi almazlar diyoruz ya. Sen olsan böyle bir ülkeyi alır mısın?

           Çalınan soruları kime verdiler?. Gezi’ye katılan gençlere verecek halleri yok. Tabii ki kendi yandaşları gençlere verdiler. Pekiyi bu soruları alan, hak etmediği şekilde sınavı kazanıp, başkasının hakkını yiyen genç ne düşünüyor acaba? Kul hakkı yedin kardeşim, günde 100 vakit namaz kılıp, her gün oruç tutsan ne olacak?  Ey Diyanet!  Emevi kılıcınla hutbeye çıkacağına; sınav sorularını çalmak da, almak da haramdır desene. Pahalılık Allah’tandır deyip hükümete destek çıkacağına, “Çalıntı sorularla sınav kazanmak haramdır” desene. “Kul hakkı yemek en büyük günahtır” desene.

             Kurumlar çöktü. Ülke artık yönetilemiyor. AKP’den önce dünya da kabul gören, çok ülkenin gelip incelediği bir sınav sistemimiz vardı. Sınavdan 2 ay önce soruları hazırlayacak uzmanlar bir kampa alınır, dünyayla ilişkisi kesilirdi. Kuş uçmazdı. Böyle güzel bir sınav sisteminden biz nasıl bu hale geldik.

         Bir sohbette geçmiş. Bir doktor diyor ki ’ Bana büyük haksızlık yaptılar. Ben o cemaate ömrümü verdim. Her sohbetine katıldım. Ama uzmanlık sınavı oldu bana soruları vermediler. Gittiler Ahmet doktora verdiler. Yahu Ahmet’i o sohbetlerde ya iki kere gördüm, ya üç kere gördüm. Böyle büyük bir haksızlık olur mu?  Bunlar da hiç vicdan yok mu?  Benim hakkımı yediler, kul hakkı yediler, insanda biraz ahlak olur.’ Ne diyelim! Doktor haklı. Adamın canı yanmış. Uzman olmak için çalışmaya gerek yok. Ameliyatlara katılmaya gerek yok. İlgili cemaate üye olacaksın, sohbetlerine katılacaksın sonra zaten uzman oluyorsun. Adam gereken her şeyi yapmış, gene de soruları vermemişler. Yazık adama.  Şimdi o Ahmet doktorlar uzman oldu, ameliyatta bizi kesiyorlar. Koru bizi Ya Rabbim.

         Yandaş olsam şöyle düşünürdüm. Tabi ki soruları çalıp bize verecekler. Devlet kademelerine biz gelmeyelim de göbeği açık, plajda bikini giyen, başı açık kızlar mı gelsin? Biz gelmeyelim de akşamları bazen 2 tek atan, geziye katılan, kızlarla el ele gezen delikanlılar mı gelsin? Bu devlete işi bilen değil, bizim gibi düşünen gençler lazım. Ama bu Yedi iklim dershanesine de çok kızıyorum. Yahu siz ne işi bilmez, ne beceriksiz adamlarsınız?  Tabii ki soruları çalmak sizin de hakkınız. Soruları çalıp bize vermekle büyük bir hayır işliyorsunuz. Tamam da böyle soru mu çalınır. Sizin dershanenin deneme sınavında çıkan 20 kadar soru KPSS sınavında çıkmış. Soruların bari biraz noktasını, virgülünü değiştirseydiniz. Bari şıkların yerlerini değiştirseydiniz. Rezil ettiniz bizi. Sizin yüzünüzden KPSS iptal oldu. Soruları alıp kazanan biz gençlerin ümitlerini kırdınız. Yazık değil mi bize.

          Daha öncede sorular çalındı. Ancak ilk defa soruları çalanlarla ilgili Devlet Denetleme Kurulu inceleme başlattı. İlk defa en baştaki kişi ÖSYM başkanı sorumlu tutulup derhal görevden alındı. Daha önce hep bunlara sahip çıkarlardı. Ne değişti acaba. Cumhurbaşkanı bunu yapmasaydık muhalefet seçimlerde bunu kullanırdı dedi.  Bu sorular neden çalındı?  3 tane şık var. Birincisi soruları hazırlayanlardan birisi para için soruları sattı. İkincisi yandaşları devlete yerleştirmek için sorular çalındı. Bir de üçüncü şık var. Yeni gelen   Bayram Ali Ersoy  bir tweetinde vefat eden cemaat lideri için  şöyle yazmış. ‘Mahmut Ustaosmanoğlu efendi hazretleri,  habibine komşu eylesin gül yüzlü efendim.’ Acaba yeni gelen bu cemaate yakın olduğu için eskisine kumpas mı kuruldu. Peki bir gün cemaat lideri  birkaç soruda müritleri için istese Ali Ersoy ne diyecek. ‘Hiç olur mu efendim, müritlik başka o iş başka’ mı diyecek.  Gerçekten böyle mi diyecek.

         3 şık saydık ama öğrendik ki bu şıklardan hiçbiri doğru değilmiş. Cumhurbaşkanımıza sordular. Bu işte fetönün parmağı olabilir mi dediler. O da muhalefet partilerine suçu yükledi.  Dedi ki ‘Bunu yapanlar fetö mü desek, 6 lı masamı desek’. Vay be. Bu 6 lı masa da masa altından ne işler çeviriyormuş haberimiz yok.

 

        

     

 

           

        

                            

 

          

 

Yazdır Paylaş
Diğer Metin ATLI Yazıları
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek