Sevim Ören hayatını kaybetti
RAYFEL Bilim Fuarı başladı
Akım Koleji 2-A sınıfı 23 Nisan’ı coşkulu bir şekilde kutladı
Yaşasın 1 Mayıs Alanlardayız!
Bu yazı 03 Ağustos 2022, Çarşamba 09:44:09 tarihinde eklendi. 566 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

ÇAYBAŞI'dan AKKUŞ'a, ORİMDER YOLCULUĞU... - Nuri Kahraman

ÇAYBAŞI'dan AKKUŞ'a, ORİMDER YOLCULUĞU...

 

 

Geçen Salı günü Ordu İmam-Hatip Mensupları Derneği ORİMDER adına milletimizin ve dünyanın ümîdi İmam-Hatip rûhunun canlanması adına Süleyman Aydın MEMİŞOĞLU Ağabeyle ÇAYBAŞI ve AKKUŞ ilçelerimizi de ziyâret ederek il yapılanmamızı tamamladık. Bu heyecanın yeniden canlandığını her yerde görmek geleceğimiz adına hepimizi sevindirdi. 

 İMAM-HATİP RÛHU; ANADOLU İRFÂNI... 

İmam-Hatip Rûhu deyince İslâm'la yoğrulmuş Edirne'den Kars'a güzel Türkiye'mizin imajını ifâde eden Anadolu Rûhunu anlıyoruz. Bu anlamda İslâma gönül vermiş tüm Türkiye insanı birer İmam-Hatiplidir. Gerek ülkemizin, gerekse bu bağlamda tüm insanlığın kurtuluşu İslam Hidâyetinin ete-kemiğe bürünmüş çağdaş tezahürü olan İmam-Hatip rûhu dünyanın her alamda acımasız cahilî gidişatına dur demek, gençliğimizi ve geleceğimizi, her şeyden önce âhiretimizi kurtarmak adına yeniden canlandırılmalıdır. Çünkü,her anlamda kafaların iyice karıştığı günümüzde İmam-Hatip rûhu herkesin rahatlıkla sığınacağı ortak liman olarak gözüküyor.  

Başta bir defâ; bu ruhun temsilcileri müftülerimiz Çaybaşı'da Fâtih BALTA, Akkuş'ta Fikri ÖNCÜ hocalarimizin birikimi, samîmiyet ve heyecanları buralardaki gençlerimiz ve insanlarımızın şanslılığı  adına bizleri sevindirdi. Onlar gibi ve onların yerinde olmak isterdik. Tek kelimeyle imrendik.  Rabbimiz gayretlerini bereketlendirsin.  

FÂTİH BALTA, AYKUT FİDAN, MUSTAFA BAL...

Müftü beyle samimi ve heyecanlı bir şekilde sohbet yaptık. Müftü bey kendisinin İmam Hatipli olmadığını İlahiyat fakültesine lise mezunu olarak gittiğini bunu da kendisinde bir eksiklik olarak hissettiğini beyan ederek, Türkiye’nin İmam-Hatiplilerin omuzlarında yükseleceğini, kendisinin kurulacak derneğe her türlü desteği vereceğini beyan ederek bizleri duygulandırdı.  

En az onlar kadar heyecanlı İmam-Hatip müdürlerimiz Mustafa BAL Bey, Akkuş İHL Müdürü Hayâti İPTAŞ Beylerin de hizmetleri ve gayretlerine imrendik. Rabbimiz mahcup etmesin. 

Ayrıca, Çaybaşı'da görüştüğümüz İkizce'den Bahri AKKAYA Hocamızla, Çaybaşı yapılanmasını üstlenen Osman ÇALIK hocamıza ve bizi makâmında misâfir eden Belediye Başkan yardımcısı Yaşar TAHMİSOĞLU ve Çaybaşı İHL ilk mezunlarından Burak AYDIN’a, özellikle gayretler noktasında bizi yüreklendiren, destek vâdeden İlçe Millî Eğitim Müdürü Aykut FİDAN Bey’e çok çok teşekkürler.  

Oradan ara yolla Tekkiraz’a geçtik. Akkuş'a gelince, bize hep refakat eden Yüksel EFİL arkadaşımız başta olmak üzere, hepsi birbirinden birikimli ve heyecanlı arkadaşlarımız, Akkuş İHL Md. Yardımcısı Selâmi AYDILEK, Ertuğrul ELMA, Ercan FİLİZOGLU, Yâkup KOCAKOÇ, Kadir DUMAN, Murat SEVİNDİK, Bayram KAYA, Şükrü ve Harun DEMİRCİ Hocalara çok çok teşekkürler ediyoruz. 

VAKİTTE EZAN, SAATTE TOPLANTI...

        Süleyman Aydın Ağabey’in güne düştüğü notlardan kimi cümleler de şöyle: 

“Bizi Akkuş’ta İmam-Hatip lisesinin genç müdürü Hayati İptaş karşıladı ve müdür bey'in teklifi üzerine biraz istirahat ettik; öğle namazını Akkuş'un Merkez Câmii'nde kıldık. Nuri hocamız güzel bir ezan okuyarak nağmeleriyle âdeta mest etti. Namazın çıkışında Hayati Bey'in ikram ettiği yemeklerimizi afiyetle yedik, yemeğin akabinde tekrar İmam-Hatip lisesine geçtik; saat 14’de başlayacak toplantı saatini sohbetler yaparak beklemeye başladık. 

FİKRİ ÖNCÜ, HAYÂTİ İPTAŞ...

         Toplantının açış konuşması bize nasip oldu. Orimder'in kuruluş gayesini, bugüne kadar il çapında ve ülke genelinde yapılan faaliyetleri kısaca özetledikten sonra, Sözü Akkuş müftümüz Fikri Öncü Bey Hocamıza verdik. Fikri hocamız Samimi ve heyecanlı bir konuşma yaparak özetle "Bugün saraylar gibi okullar yaptık, fakat öğrencilerimizi istediğimiz şekilde şuurlandırıp yetiştiremedik, Öğrencilerimizi öğretmen, veliler, dernekler, din görevlileri hep beraber el ele vererek şuurlandırmalıyız. Ben şahsen Akkuşumuzda böyle bir derneğin kurulması için elimden gelen tüm desteği vermeye hazırım." dedi. 

      Müdürümüz Hayati İptaş, Nuri Kahraman ve diğer katılımcıların da yaptıkları konuşmalardan sonra  saat 16 ya doğru değerlendirmelerimiz sürdü ve dernek kurma görevini Genç ve heyecanlı Müdürümüz Sayın Hayati İPTAŞ Bey’e emanet ederek ve tüm katılımcılara candan teşekkürlerle berâber  Akkuş’tan ayrıldık. Böylece Orimder'in tüm ilçelerdeki kuruluşunu da tamamladık. Tüm İmam -Hatip camiasına hayırlı olsun. 

       Not: Bu toplantıya başka bir programı olduğu için katılamayan fakat telefonla katkı sağlayan Ünye müftülüğü Kur'an Kursu öğreticisi Yaşar Gül hocamıza da ayrıca teşekkür ederiz…” 

NEDEN İMAM-HATİP?

Değerli okurlar. Neden İmam-Hatip demeyiniz. Şahsen ben okusam tekrar İmam-Hatip talebesi olmak isterim. Dolayısıyla, Anadolu’nun yeniden kendine gelmesi ve geleceğimiz adına o Salı gerçekten çok güzel bir gündü. Dünyâ için Türkiye önemlidir. Türkiye için de İmam-Hatip Okulları. Bu meyânda, bu günü sizlerle paylaşmayı kendimize bir görev bildik. Ne mutlu bu yolun yolcularına, ona omuz veren Anadolu insanına ve başarısı için duâ eden herkese…  

Bilvesile, hafta sonu îtibârıyle idrâk ettiğimiz Hicrî 1444'ün kötülüklerden iyiliklere hicretin arttığı bereketli bir yıl olması ve ülkemiz, gönül coğrafyamız ve de insanlığa hayırlar getirmesini diliyor, Rabbimizin cümlemizi, yoluna kurban olduğumuz, bütün çabamız kendisine lâyık bir ümmet olmaktan başka bir şey olmayan, Âlemlere rahmet Efendimiz SAV in komşuluğunda buluşturması niyâzıyla şahsım ve dünyanın ümidi İmam-Hatip neslimiz adına cümleye sevgiler-saygılar sunuyoruz wes’selâm... 

 

   

 

Yazdır Paylaş
Diğer Nuri Kahraman Yazıları
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek