Sevim Ören hayatını kaybetti
RAYFEL Bilim Fuarı başladı
Akım Koleji 2-A sınıfı 23 Nisan’ı coşkulu bir şekilde kutladı
Yaşasın 1 Mayıs Alanlardayız!
Bu yazı 27 Temmuz 2022, Çarşamba 09:25:10 tarihinde eklendi. 1501 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

CENNET KOYU CENGİZ HOLDİNG’E - Metin ATLI

CENNET KOYU CENGİZ HOLDİNG’E

 

            Bodrumda süper bir koy var. Adı Cennet Koyu. Hakikaten cennet gibi. Gitmedik ama fotoğraflarını gördük. Pekiyi bu koy kime ait. Devletimize ait. Yani sana bana hepimize ait. Bu koyu AKP hükümeti sattı, pardon özelleştirdi. Kim aldı? Cengiz Holding aldı. Bu cennet vatanın bu cennet koyuna hotel yapacakmış. Hayırlı olsun. Devletimiz burayı özelleştirdiyse buradan para alacak demektir. Devletin parası bizim paramız. Bize de bir şeyler düşer herhalde.

           Bazı televizyonlar bunu bayağı önemli bir şeymiş gibi her gün haber yapıyorlar. Şu imajı vermek istiyorlar. AKP hükümeti artık satacak bir şey bulamıyor. Sıra cennet gibi koylarımızı satmaya geldi. Satarken de tabii ki bu koyları kendi yandaşlarına peşkeş çekiyor. Cengiz Holding de bir yandaş olarak üç kuruşa bu güzelim yerleri alıyor. Cengiz Holding’e oturduğu yerden buraları  veriyorlar. Bir kere hiç te öyle değil.

            Mesut Yılmaz başbakandı. Macaristan’a kumar oynamaya gitmişti. Burada dayak yedi burnunu kırdılar. Ancak Mesut Yılmaz kimse kumar oynadığını bilsin istemiyordu. Çünkü muhafazakar kesimden oy alıyordu ve kumar oynadığı öğrenilirse dindar kesim ona oy vermezdi. O sıralar Sedat Peker cezaevindeydi. Haber gönderdi. “Bende Mesut Yılmaz’ın kumar oynarken videosu var” dedi. Kontrol ettiler, evet vardı.

           Sonrasını Sedat Peker’den dinleyelim. “Videoyu yayınlamamam karşılığında 5 milyon Dolar’a anlaştık. Hem bu parayı verecekler, hem de beni hapisten çıkaracaklardı. Öyle de oldu. Hapisten çıkarıldım ve paramı da aldım. Pekiyi bu 5 milyon Dolar’ın ödemesinde kim aracılık yaptı. Mehmet Cengiz. Şu 5’li çete dediğimiz Cengiz Holding’in sahibi Mehmet Cengiz.

            Öyle mafyaya aracılık falan kolay işler mi? Bize deseler “yok biz korkarız, yok biz mafyaya bulaşmayız” deriz. Sonra da “biz niye zengin olamayız” diyoruz.  50 kiloluk 1,60 boyundaki bu adamdaki mangal gibi yüreğe bakar mısınız?  Cengiz Holding’in sahibi Mehmet Cengiz buralara öyle kolay gelmedi. Adam bir kere çekirdekten yetişme. Bu işin mutfağından bu hale gelmiş. Öyle babasından zengin doğmamış. Sonra da cennet koyunu neden Cengiz Holdinge verdiler. Sana mı vereceklerdi?

            Olay kamuoyunda çok tepki çekti ve iş Danıştay’a gitti. Danıştay bu koyun özelleştirmesini iptal etti. Etti ama Cengiz Holding “bu karar bizi etkilemez” dedi. “Danıştay başka bir yerden bahsediyor” dedi.” Biz buradaki sit alanını koruyacağız” dedi. “Burada hiç ağaç kesmeyeceğiz, tam aksine bilmem ne kadar ağaç ekeceğiz” dedi. Yahu ne kadar doğaya saygılı, tarihi sit alanlarına saygılı, ne kadar iyi bir adam. Ona ağaç dikeceksin diyen mi var. Adam bunu içindeki doğa sevgisinden yapıyor. Sit alanına dokunma diyen mi var. Adam bunu ülkemizin tarihi ve kültürel değerlerine saygısından yapıyor. Otele ihtiyacı mı var?  Adam bunu içindeki vatan sevgisinden yapıyor. İçindeki insan sevgisine ise söyleyecek kelime bulamıyorum.

        17-25 Aralık 2013 tapelerinde adı bir telefon konuşmasında geçti. Telefonda Celal Koloğlu ile devletten alacakları ihaleleri konuşuyorlardı. Telefonda aynen şöyle diyordu. ‘ Bu milletin …… na koyacağız ‘. Avukat Süleyman Sarıbaş dava açtı ve 8 bin lira tazminat kazandı. Yani bu lafı söylediği mahkemece doğrulandı. Mehmet Cengiz televizyona çıktı ve “Tamam küfür ettim, inkar etmiyorum dedi. Küfür bizim lügatımızda var” dedi. “Ama ben millet derken AKP’ye karşı olanları kastettim” dedi. İşte şimdi olmadı. Madem bu kadar erkeklik yapıp bu lafı söyledin sonradan kıvırmayacaksın. Racon da bu yok.

          Adam dünyada devletinden ihale almada ilk 10 a giriyor. Ama televizyona çıkıp 2 tanecik ihale aldım diyor. Pazarlık usulü denen adrese teslim ihaleleri saymıyor. Hadi o bu ülkenin kaymağını yiyor. Ya bu cennet koyları verenler. Öyle ya. Babasının hayrına mı bu koyları veriyorlar.  Ama suç bunlarda değil biliyor musunuz. Çalıyor ama çalışıyor diyenler var ya. Bunlar artık doydu, yeni birileri gelirse bir de onları mı doyuracağız diyenler var ya. İşte bütün suç onlarda.

            Bu lafı söyleyen adamdan hiçbir hesap sorulmadı. Ey muhalefet! Eğer gün gelirde bu lafın hesabını sormazsan hiç boşuna gelme. Koymak derken adam aslında şunu demek istedi. ‘Ben bu cennet vatanın cennet koylarına otellerimi koyacağım, boğazlarına köprüleri koyacağım, ceplerime paraları koyacağım’ Koyuyor da.

 

 

         

                

                      

 

           

        

                

          

 

Yazdır Paylaş
Diğer Metin ATLI Yazıları
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek