Lüleburgaz’da 23 Nisan coşkusu
Kenan Ürün; “Lüleburgazspor’u iyileştirmek için adayım”
Lüleburgaz’da feci kaza
Çeşme meydanına TREPAŞ Resmi Ödeme Merkezi  açıldı
Bu yazı 06 Nisan 2022, Çarşamba 09:06:55 tarihinde eklendi. 1361 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

ETHEM SANCAK VE YASAK AŞKI - Metin ATLI

ETHEM SANCAK VE YASAK AŞKI

 

             Ne aşktı ama. Böyle aşk Kerem ile Aslı’da yoktu. Mecnun bile Leyla’yı bu kadar sevmemişti. ‘Anam, babam, çocuklarım sana feda olsun Erdoğan’ dedi. ‘Erdoğan’ın yiğitliğini gördükçe ona aşık oldum’ dedi.  ‘Mevlana ile Şems in arasındaki aşka anlam veremiyordum, gördüm ki iki erkek arasında böyle bir ilahi aşk olabiliyormuş’ dedi. Tövbe tövbee. Yahu Ethem Sancak. Yakışıyor mu sana. Kelli felli adamsın. Üç kuruş para kazanacağım diye insan böyle laflar eder mi? Keşke bir emekli maaşına kalsaydın da bu durumlara düşmeseydin.

             Biz O’nu tank palet fabrikasının satılması ile tanıdık. Türkiye Otokar firmasınla beraber Altay tankını yaptı. Testleri yapıldı. Sonuçlar  iyiydi. Seri üretimine başlama kararı alındı.  Bizimde yerli ve milli bir tankımız olacaktı. Herkes tank üretimini de Otokar yapacak zannediyordu. Ama öyle olmadı. Bu işi Otokar’a vermediler. Ethem Sancağın sahip olduğu BMC firmasın la Katar ortaklığına verdiler.  Ama onların tank fabrikası yoktu. Sakarya’daki tank palet fabrikası devletindi.  Ordumuzun tanklarının palet ihtiyacını karşılıyordu. Bu fabrikayı özelleştirdiler ve 50 milyon dolara bu ortaklığa verdiler. Güya Altay tanklarımız burada üretilecekti. Ancak 3 yıldır 1 tane bile tank üretilemedi.

             Ethem Sancak aynı zamanda medya işine girdi. Es medyanın sahibiydi. Star gazetesi, Akşam gazetesi, Güneş gazetesi bu gruba aitti. Kanal 24’te bu gruba aitti. Hiç bu gazetelerin bir gün bile Akp’yi eleştirdiğini duydunuz mu? Duyamazsınız. Sonra ne diyorlar. ‘Biz bağımsız ve tarafsız gazetecilik yapıyoruz’ diyorlar. Bize küçükken “Sakın yalan söyleme yoksa çarpılırsınız” diyorlardı. Ama ben daha hiç çarpılanı görmedim. Bu ülkede ne geliyorsa doğru söyleyenlerin başına geliyor. Maalesef onlar çarpılıyorlar.

             Rusya ile Ukrayna savaşı patlak verdi. Türkiye Ukrayna’ya İHA (İnsansız Hava Aracı) satıyordu. İHA’ları üreten Albayrak grubu Ukrayna’yı destekleyen açıklamalar yapıyordu. Ruslar bu İHA’lardan rahatsızdı. Tam böyle bir zamanda Ethem Sancak Rusya’ya gitti. Oradaki Rus yetkililerine  ‘Biz bu İHA ların size karşı kullanılacağını bilmiyorduk’ dedi. Ruslar da bunu yedi. Tamam da Ethem Sancak bir hükümet yetkilisi değildi ki. Rusya’ya ne sıfatla gidip bu lafları etti. Dışişlerimiz varken O’nun orada ne işi vardı.

             Ethem Sancak Ak Parti MKYK üyesiydi. Marmara Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nde düzenlenen bir sempozyumda bir konuşma yaptı. ‘NATO bizim için bir kanserdir, bir tabanca bile yapmamıza izin vermiyorlar’ dedi. ‘NATO bir şeytani örgüttür’ dedi. Yani  tank yapmamızı NATO’nun engellediğini ima etti. Sonrada öyle bir laf etti ki bir çuval inciri berbat etti.  Biz Amerika’nın desteği ile iktidara geldik’ dedi. AK Parti’nin önemli kademesinde görevli olan birisi Ak Parti’yi Amerika’nın iktidara getirdiğini söylüyordu. Bu yenilip yutulacak bir laf değildi. İktidar her gün bize “Muhalefeti dış güçler destekliyor” derken şimdi bu lafın zamanı mıydı. Bu kabul edilemezdi. Partiden ihraç istemiyle disipline verildi. O da istifa etti.

            Pekiyi bu kadar uyanık bir adam böyle bir gaf yapar mı? Hayır yapmaz. Çünkü böyle bir şey partiden atılma sebebidir, bunu bilir. Pekiyi o zaman nasıl oldu da böyle bir laf etti. Belki de artık AK Parti’yi gidici olarak görmüştür. Yeni gelecek olanlar bu tank palet fabrikasının hesabını sorarlarsa ne olacak. Çünkü doğru dürüst ihale yapılmadan bu iş ona verildi. Partiden istifa etse O’da olmaz. Acaba kendini bilerek mi attırdı. Bence olabilir. Seçim yaklaştıkça Ak Parti iktidarının gidici olduğunu görenler gemiyi bir bir terk edeceklerdir. Bu iş böyledir. Para bitti, aşk bitti.

                 Ethem Sancak solcuydu. Daha doğrusu “Bir zamanlar ben solcuydum” dedi. Şimdi yine kahrolsun faşizm falan demeye kalkmasın.  Aman ha Ethem Sancak. Ben solculara aşıktım falan deme. Böyle laflar bize ters. Git kime aşık olursan ol, ama bize gelme. 

            

                  

                               

 

           

        

                

          

 

Yazdır Paylaş
Diğer Metin ATLI Yazıları
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek