Vali Ekici, ziyaret ve programlarına hafta sonunda da devam etti
Satrancın şampiyonları madalyalarını aldı
Öğrenciler Başsavcı ve Savcı oldu
Bayramın keyfini doyasıya çıkardılar
Bu yazı 28 Şubat 2022, Pazartesi 09:41:57 tarihinde eklendi. 1032 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

TÜRK MİLLETİNİN TERCİHİ AVRASYA’DAN YANA - Servet Şenyiğit

TÜRK MİLLETİNİN TERCİHİ AVRASYA’DAN YANA

 

TÜRK MİLLETİNİN TERCİHİ AVRASYA’DAN YANA

Metropoll Araştırma Şirketini yaptığı araştırma sonuçları Türk halkının tercihini çok net bir şekilde ortaya koyuyor. Atlantik’in tehdit ettiği ülkemizin dostlarını Avrasya’ da bulması, vatandaşın da dış politikada yönelimini belirliyor.

Farklı siyasi partilerini seçmenleriyle yapılan kamuoyu araştırmasında,dış ilişkilerde önceliğin Rusya ve Çin olduğu ortaya çıktı. Halkın çoğunluğu dış ilişkilerde önceliğin ABD ve AB değil, Rusya ve Çin’e verilmesini istiyor.

Ocak 2022’de yapılan araştırmada, ilginç olduğu kadar çarpıcı sonuçlarda çıktı. AKP ve MHP seçmeni “Rusya ve Çin’le ilişkilere öncelik verilsin” derken  CHP, İyi Parti ve HDP’ ye oy verenler ise ABD ve AB öncelikli olsun dedi.

Cumhur İttifakı olan AKP’ li seçmenlerin yüzde 49.4’ü , MHP’li seçmenlerin yüzde 50.7’si Rusya ve Çin’le ilişkilere öncelik verilsin demiş. Buna karşılık Milet İttifakı olan CHP’lilerin yüzde 45.8’nin, İyi Parti ’lilerin yüzde 45.2’sinin ve HDP’ lilerin yüzde 57.8’inin önceliği ise ABD ve Avrupa.

Burada çarpıcı nokta da; Millet İttifakı seçmenlerinin en az yüzde 30’u da “Çin ve Rusya” demesi.

Bu araştırma ,ABD’nin Afganistan’dan başlayarak Batı Asya’da yenilmesi ve kovulmasının ABD’ye güvenirliliği ciddi oranda sarstığının göstergesidir. Türkiye’nin zorluklardan çıkışında ABD ve Avrupa’dan hayır gelmeyeceğinin bilincinde olduğunun göstergesidir. Türkiye’de ABD karşıtlığı yükselmektedir. ABD’nin yaptıklarına kızgınlık ve bıkkınlık vardır.

Dünya dengeleri hızla değişmektedir. Ekonomide ağırlık Asya’ya kaymıştır. Siyasi güçlerde de askeri güçte de ağırlık aynı şekilde. Ortaya çıkan sonuç, halkımızın geleceği Asya’da görmeye başladığının göstergesidir. Halk tercihini Asya’dan yana koymuştur.

Türk insanı dünyanın gidişatı konusunda duyarlıdır , gidişatı okuma konusunda bilinçlidir. Bu araştırma bize, Türk insanının dünyada ki ekonomik , askeri , siyasi ağırlığın batıdan doğuya doğru kaydığının farkında olduğunu ve ABD – AB ‘nin eski gücünün kaybettiğinin farkında olduğunu gösteriyor.

Mustafa Kemal ATATÜRK’ ün “muasır medeniyetler seviyesine çıkmak” sözünü batılılaşmak gibi anlayan cahillere söyleyeyim; muasır medeniyet demek, diğer ülkelerden farklı olma durumudur. Ekonomik, bilimsel, sosyal olarak diğer ülkelerden daha önde olma durumudur.

 servetsenyiğit@gmail.com

Yazdır Paylaş
Diğer Servet Şenyiğit Yazıları
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek