KÖYDES SEÇİMLERİ YAPILDI
Vali Ekici, cenaze törenine katıldı
Paranoya  Filmiinin Lüleburgaz çekimleri başladı
“AŞI OLMAYI İHMAL ETMEYİN”
Bu yazı 26 Ocak 2022, Çarşamba 16:43:46 tarihinde eklendi. 1092 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

UKRAYNA NATO’YA ALINIR MI? - Servet Şenyiğit

UKRAYNA NATO’YA ALINIR MI?

 

 

UKRAYNA NATO’YA ALINIR MI?

Ukrayna ile Rusya Kırım yarımadası nedeniyle uzun zamandır çatışmanın arifesini yaşıyorlar. Rusya , Ukrayna sınırına on binlerce asker ve silah yığdı. ABD’ de Ukrayna’ya silah yardımı yapıyor. ABD Ukrayna ile Karadeniz’de askeri tatbikatlar yaptılar. Aslında Kırım bir bahane . Atlantik Cephesi dediğimiz ABD ve AB Ukrayna’yı Rusya’ya karşı kışkırtıyorlar. Amaçları belli; Rusya’yı bu tür kışkırtmalarla yanlızlaştırmak.

NATO’ya girmeyi çok isteyen Ukrayna bunu başarabilecek mi? Atlantik cephesi her zamanki gibi, kendi çıkarları için birbirlerini bile satarlar. Rusya’nın kararlı tavrı nedeniyle geri adım atmaya başladılar. NATO’ya alma vaadiyle kapılarına bağladıkları Ukrayna’ ya silah yığan Batılı güçler, fiili bir krizde ise ortadan kaybolacaklarının sinyallerini veriyorlar.

“NATO ‘nun beyin ölümü gerçekleşmiştir” diyen Fransa Cumhurbaşkanı Macron, “Dürüst bir diyalog olmalı.” dedi, petrol ve gaz konusunda Rusya’ya karşı bağımsız olmadıklarını belirtti.  Almanya Dışişleri Bakanı AnnalenaBaerbock , “Almanya’nın Ukrayna’nın güvenliğine katkısı çok geniş çok yönlü. Bu krizin daha fazla tırmanmasını önlemek için, tüm diplomatik imkanlarımızı ve en etkili araçları kullanacağız.” diyor ve silah vermeyeceklerini belirtiyor. NATO Genel Sekreteri JensStoltenberg; “Politik baskı, ekonomik yaptırım ve Ukrayna ordusunun kendine yeterli hale gelmesi için destek.” diyerek Ukrayna’nın yalnız kalacağının işaretini verdi. Hepsinin ağababası ABD Başkanı Biden noktayı koyuyor; “ Ben kısa vadede Ukrayna’nın şartları yerine getirip, NATO’ya katılabileceğini sanmıyorum.” diyor.

Biliyorsunuz; NATO üyeliğinin kabulü için tüm üye ülkelerin onaylaması gerekmektedir. Macaristan her ortamda, kabul etmeyeceğini açıklayan tek ülkedir. Peki Türkiye ne yapıyor ?RTE ,Ukrayna Başkanı ile görüşürken ,Kırım konusunda Ukrayna’nın yanında olduğunu belirtiyor. Kendisi ve danışmanları  Türkiye’ye karşı tehditlerin farkında değil.

Atalantik güçleri Ukrayna’yı desteklerken bir taşla iki kuş vurmayı hedefliyor. Bu konuda Türkiye’yi çevreleyen ABD üslerine bakmak yeterlidir. Yunanistan’ tan başlayalım. Adalar denizinde silahlandırdığı adalar ve sınırımızdaki Dedeağaç’a kadar kara üslerine bakmamız gerekiyor. Bulgaristan , Romanya ve Ukrayna’daki ABD üsleri ve silahları aynı düşünceyle konuşlandırılmıştır.

Doğu Akdeniz’de ABD, Yunanistan, İsrail ve GKRY ile yapılan askeri tatbikatlarda düşman ülke Türkiye’dir. Güney sınırımıza baktığımızda, Irak, Suriye ve İsrail’ deki ABD üslerini görürüz. Kafkaslar’daki, Gürcüstan ve Ermenistan’ daki ABD üslerini ve ABD’nin desteklerini de unutmayalım.

servetsenyigit@gmail.com

Yazdır Paylaş
Diğer Servet Şenyiğit Yazıları
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek