Sevim Ören hayatını kaybetti
RAYFEL Bilim Fuarı başladı
Akım Koleji 2-A sınıfı 23 Nisan’ı coşkulu bir şekilde kutladı
Yaşasın 1 Mayıs Alanlardayız!
Bu yazı 10 Eylül 2021, Cuma 09:28:02 tarihinde eklendi. 2604 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

YÖK Planlamasını İyi Yapmalı - Doğukan Önal

Kıymetli okurlarım, Ağır bir pandemi sürecini hâlâ ve henüz yaşıyoruz. Bu süreç tüm temel varsayımları yer ile bir ettiği gibi, yaşayışımızı da baştan aşağıya değiştirdi.
YÖK Planlamasını İyi Yapmalı

 

Lâkin ne ekonomik sistemimiz, ne de eğitim sistemimiz daha fazla bir kapanmayı kaldıracak durumda değil artık.

Bu bağlamda Üniversiteler de açılıyor. Ve yerinde bir karar olarak düşünüyorum. Lâkin planlamasının YÖK tarafından iyi yapılması elzemdir. Bir defa, şahsıma göre pratik gerektirmeyen bölümlerin 3. Ve 4. Sınıf öğrencileri uzaktan eğitim sistemi ile öğrenimlerine devam etmelidir. Zira bir sınıfta veya anfide onu da geçtim 4 kişilik bir yurt odasında çıkacak pozitif vakanın ertesinde temaslı kardeşlerimiz de 14 gün okula gidemeyeceklerdir.

Bunun için insan sayısını azaltmak gerekiyor. E bir de bu üniversite öğrencisi lise veya ortaokul öğrencisi gibi değil. Dersten çıkacak, kafeye gidecek, oradan vize zamanlarında arkadaşının evinde sabahlayacak, kütüphane de gecelerce uykusuz kalacak.

Bunun planlanmasının bu yüzden çok iyi yapılması lazım. Ve aşı... Evet bende 2 doz aşı oldum, sinovac'ı tercih ettim, 3.yüde olacağım. Üniversiteye gidecek kardeşlerime sesleniyorum; Aşımızı olalım kardeşim. Bu hem eğitim hayatımızı hemde sağlığımızı önemli derecede etkileyen bir faktör. Bakın benim teyzem koronadan vefat etti. O zaman da aşı yoktu. Başına gelmeyince anlayamıyor insan. Bunun için kardeşim, bakanımıza, Cumhurbaşkanımıza , Devletimize güvenelim aşımızı olalım.

Tüm kardeşlerime üniversite hayatlarında başarılar diliyorum, 3. Üniversitesini okuyan biri olarak ailelerimize diyorum ki; Çocuklarınız üniversitede çalışmayı, kardeşliği ve farklı kültürler ile iç içe olmayı öğrenecek. Ve bu seneleri onların en kıymetli seneleri olacak. Rabbim yar ve yardımcınız olsun, evlatlarınıza emeklerinizin karşılığını vermeyi nasip etsin. Amin.

Kalın sağlıcakla.

Yazdır Paylaş
Diğer Doğukan Önal Yazıları
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek