Murat mahir Altan, depremzedelerle buluştu
Yavuz Muhtar yeniden aday
Vali Ekici, jandarma personeli ile iftar yaptı
Ahmetbey köftesine coğrafi işaret almak için protokol imzalandı
Bu yazı 13 Ağustos 2021, Cuma 09:26:15 tarihinde eklendi. 2796 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Kentimizi Tavında Dövecek Ustalar Aranıyor! - ÖZGÜR TERZİOĞLU

Belediye başkan adaylarının acilen önümüzdeki dönemler için böyle bir ilan vermesi gerekiyor. Çalışmalara bugünden başlamakta fayda olduğunu düşünüyorum. Halk olarak her birimizin beklentisi “Başkan” seçtiğimiz kişinin performansıyla ilgilidir. Hâlbuki başkanın yıldızını parlatacak olan ekibidir. İyi bir başkan, koltuğa oturmadan önce en çok çalışandır. Ekibi hedef doğrultusunda kuran ve en iyi hazırlayan olmalıdır. Koltuğa oturduktan sonra ter döken başkanın yönetim anlayışı sorgulanmalıdır. En iyi yöneticiler her yerde her işle uğraşmazlar, aksine sanki hiçbir iş yapmıyor gibi geleni gideni ağırlaması, siyasi ilişkilerini sağlamlaştırması ve tabiri caizse halkın sempatik yüzü olması en doğrusu olacaktır. Başkan koltuğa oturmadan önce stratejik planı oluşturulmuş, projelerin fizibilitesini hazır elinde tutan ve ekibini de plan doğrultusunda kurabilenlerin daha sağlıklı işler yürütebileceğini düşünüyorum. Başkan gözlemci, hitabeti güçlü, iyi bir çözümleyici ve yönlendirici olmalıdır.
Kentimizi Tavında Dövecek Ustalar Aranıyor!

 

Gelin görün ki bizim yerel yönetim anlayışımız olması gerekenin tam tersi bir şekilde ilerliyor. Stratejik plan seçildikten bir yıl sonra yazılıyor tabii ekip plandan önce parti içi güçlerin adamları ekibe dâhil ediliyor. Sonra bu içeriye sızdırılmış elemanları ve Bizim çocuklar yazılan stratejik planı anlamaya çalışırken yeni başkanlık seçimleri yaklaşıyor. Yaklaşan seçimlerde yeni başkan adaylarının hangisinin yanında durmalıyım karmaşasında entrika yapılması gereken işlerin önünde duruyor. Anlaşıldığıüzere tüm planlar seçim kazanmak üzerine yapılıyor. Bu süreçte vatandaşın ihtiyacı kısmen görülüyor. Sonuç itibariyle seçimi kazandıktan sonra bir şeyler yapılıyor, fakat esas sorunlara çözüm üretilemiyor. Başkan doğru çalışma sistemini kurmadığı için ve yüksek motivasyonu sağlayamadığı için birleşik ve köklüçözümler sağlayabilecek projelere giremiyorlar ya da böyle bir vizyonları olmadığı için oralı dahi olmuyorlar. Bir konuyu iyi anlamalıyız ki başkan elinde süpürgeyle dolaşan olmamalıdır. Belediye başkanları bisiklete binip gösteri yapmasını, sanatla, sporla ilgiliymiş gibi yaparak her alanda olmaya çalışmasını doğru bulmama sebebim; sivil toplum kuruluşlarının yapması gereken tüm alanları kendi tekeline alarak gösteriye başlamalarını demokratik bir eylem olarak bulmuyorum. Eğer ki çevre temizliği ile ilgili bir eylem yapılacaksa bunu çevre ve doğa ile ilgili derneklerin, kuruluşlarının yapması daha uygundur. Kent içi ulaşımda bisikletin kullanımı arttırılmak isteniyorsa önce Kent Güvenliği”üzerine projeler üretilerek daha sonra sivil toplum kuruluşlarının ön planda olduğu eylemler ile bisiklet kullanımına özendirilmelidir. Bizde ne oluyor? Belediye başkanıönde arkasında yüzlerce bisikletli Sonuçlarını yaşıyoruz. Eleştiren, muhalif bir vatandaşa zaten tavrınız oluyor. Sıradan vatandaş dahi belediyenin sosyal tesislerini belli ölçekte kullanabilecek şekilde açtığınızı düşünüyorum. Bu ülkeyi yönetenlerin ilginç bir hali var; halkına muhalif olmayı doğru bir yönetim anlayışı gibi yaşıyorlar. Ne yazık ki Lüleburgazda bu hali gözlemleyebiliyoruz.

Belediye yetkilileri öncelikli olarak Belediyenin ana görevinin ne olduğunu iyi anlamaları gerekmektedir. Yerel yönetim Ekonomi ekseninde politika üretmeli, kültürel etkinlikler gibi sosyal gelişim vs.ler sivil toplum kuruluşlarının işleridir. Bu sebeple başkanın ve ekibinin piyasa, ekonomi, işletme ve iktisat alanlarında bilgisi olması son derece önemlidir. Öyle gözüküyor ki seçtiğimiz yönetim esas yapması gerekenlerden bir haber, halkın gözünü boyamak adına sanat, spor, bilim, eğitim gibi her alana zıplayarak kültürel etkinlikler adı altında yapılanlar kent ekonomisinin gelişimine engeldirler. Yerel yönetim konusunda bugüne kadar eleştirdiğim her nokta; o gitsin bu gelsin diye yapmadım. Yönetim anlamında öncelikli olarak Kent aklı” sivil toplum özelinde kurumsallaştırılarak süreçlere uygun başkanların yetiştirilmesi, alt kadroların hazırlanması gibi kentimizin gelişimi adına daha bir sürü disiplini yürütebilmek için Kaliteli Yaşam Merkezi konusuna değindim. Ne yazık ki parti fanatizmi halkın temel ihtiyaçlarından ve etkili yönetim anlayışının önüne geçtiğinden bahsinde bulunduğum konuları siyasi karakterler pek önemsemiyorlar. Geleceğimizi kurtarabilmemiz için kentimizi tavında dövebilecek, Master planı hayata geçirebilecek ustalara ihtiyacımız var. Ustaları bir araya toplayacak vizyon sahibi başkanlara

Özgür Terzioğlu

Yazdır Paylaş
Diğer ÖZGÜR TERZİOĞLU Yazıları
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek