Vali Ekici, ziyaret ve programlarına hafta sonunda da devam etti
Satrancın şampiyonları madalyalarını aldı
Öğrenciler Başsavcı ve Savcı oldu
Bayramın keyfini doyasıya çıkardılar
Bu yazı 05 Mart 2021, Cuma 09:37:12 tarihinde eklendi. 2297 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

DIŞ POLİTİKADA YENİ ATILIM VE ELÇİLER - Doğukan Önal

Bölgede her anlamda aktif bir atılım sergileyen Türkiye, dış politikada da yeni bir hamle gerçekleştirmenin sinyallerini veriyor. T.C. Dışişleri Bakanlığı bünyesinde görev alan birçok kıdemli ve deneyimli büyükelçi, yeni atamalarla yurtdışına, kritik pozisyonlara gönderilecek
DIŞ POLİTİKADA YENİ ATILIM VE ELÇİLER

 

Elçiler, ülkenin dış dünyayı anlamasında ve Türkiye’yi dünyaya tanıtmada önemli roller üstlenecek. Zira geçtiğimiz günlerde, birçok büyükelçinin görev yeri değiştirildi. Yeni atamalar yapılırken, büyükelçilerin eğitimleri, tecrübeleri, geçmişte görev aldığı yerler göz önünde bulundurularak yeni atamalar gerçekleştirildi. Bu, oldukça önemli bir gelişme. Çünkü büyükelçi demek, ülkenin dış dünyayı gören gözü demek, dış dünyayı algılayan zihni demek... Türkiye, artık dünyaya daha dikkatli bakacak, kendini daha iyi anlatmaya ve tanıtmaya çalışacak. En önemli ve en kritik atamalardan bazıları; Washington Büyükelçiliği, Tokyo Büyükelçiliği, Paris Büyükelçiliği, Berlin Büyükelçiliği, Madrid Büyükelçiliği, Bağdat Büyükelçiliği oldu. Washington Büyükelçiliği’ne, Tokyo Büyükelçisi “Murat Mercan” getirildi. Murat Mercan, bir hayli siyasi geçmişi olan, dışişlerinde tecrübeli bir bürokrat... Yeni başkan seçilen Joe Biden ABD’si ile Türkiye arasında sağlayacağı ilişkiler, Türkiye açısından oldukça önemli olacak. Tokyo Büyükelçiliği görevine “Korkut Güngen” atandı. Güngen, Ankara Mülkiye mezunu ve birçok diplomatik görevlerde bulunmuş bir başka deneyimli bürokrat. Berlin Büyükelçiliği görevine “Başar Şen” getirildi. Başar Şen de, Ankara Mülkiye mezunu bir bürokrat. Kendisi eskiden Berlin’de konsolosluk görevinde bulunuyordu. Yani Almanya’yı yakından tanıyan bir isim. Paris Büyükelçiliği görevine “Refik Ali Onaner” getirildi. Kendisi, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’na en yakın isimlerden ve deneyimli bir diplomat. Ayrıca Refik Ali Onaner, Türkiye’nin sık sık problem yaşadığı şu anki Fransa Cumhurbaşkanı EmmanuelMacron’un Fransa Ulusal Yönetim Okulu’ndan sınıf arkadaşı. Madrid Büyükelçiliği görevine “Burak Akçapar” getirildi. Birçok büyükelçilik görevinde bulunan Akçapar, eskiden Türkiye’nin Hindistan Büyükelçisi’ydi. Kendisi aynı zamanda şu anki Bağdat Büyükelçisi Fatih Yıldız’ın yanında görev alan üçüncü kâtip Onat Akçapar’ın babası. Son olarak, Bağdat Büyükelçiliği görevine “Ali Rıza Güney” atandı. Ali Rıza Güney, T.C. Dışişleri Bakanlığı Orta Doğu Genel Müdürlüğü’nde, Irak ile İlişkiler Genel Müdür Yardımcılığı görevinde bulunuyordu. Türkiye’nin özellikle terör örgütleriyle aktif bir mücadelede olduğu bir dönemde, kritik pozisyondaki Bağdat Büyükelçiliği görevi kendisine emanet edilmiş olacak. Ve Dışişleri Bakanlığı nezdinde daha birçok yere gerçekleştirilen önemli atamalarla birlikte, kısa ve uzun vadede bu yeni atılımın meyveleri, bakalım Türkiye’ye nasıl etki edecek? Hep birlikte izleyip, göreceğiz.

 

Yazdır Paylaş
Diğer Doğukan Önal Yazıları
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek