Sevim Ören hayatını kaybetti
RAYFEL Bilim Fuarı başladı
Akım Koleji 2-A sınıfı 23 Nisan’ı coşkulu bir şekilde kutladı
Yaşasın 1 Mayıs Alanlardayız!
Bu yazı 24 Şubat 2021, Çarşamba 09:37:44 tarihinde eklendi. 1468 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

BOĞAZİÇİ ÜNİVERSİTESİ OLAYLARININ ANIMSATTIKLARI VE ÖĞRETTİKLERİ (3) - Servet Şenyiğit

Değerli dostlar dün kaldığımız yerden sürdüreyim yazımı. Basındaki yalan haberleri ve doğruların neler olduğunda kalmıştık. Devam edelim ;
BOĞAZİÇİ ÜNİVERSİTESİ OLAYLARININ ANIMSATTIKLARI VE ÖĞRETTİKLERİ  (3)

 

Sonrasında , sadece eylem yapan Boğaziçi Üniversitesi öğrencileri tutuklandı yalanı servis edildi medyaya. Bununda yalan olduğu çabuk anlaşıldı. Valilik , 108 şüphelinin yanlızca yedisinin Boğaziçi Üniversitesi öğrencisi olduğunu açıkladı. Bir öğrencinin beyin travması geçirdiği için ameliyatta olduğu haberi yayınlandı.  Böyle bir olayın yaşanmadığı akademisyenler tarafından açıklandı ve yalanlandı.

 

Şüphelilerden birinin başörtüsü polisler tarafından açılarak yerlerde sürüklendi denildi , yazıldı. Emniyet Genel Müdürlüğü, Twitter üzerinden söz konusu öğrencinin gözaltına alındığı ana ait görüntüleri yayınlayarak iddiaların asılsız olduğunu açıkladı.

 

Olayların Yaratıcı Yıkıcılık yönü çok net görülmelidir. Boğaziçi Dayanışması adında bir grup, HDP Başkanı Selahattin Demirtaş’ın salıverilmesini istiyor, Osman Kavala ’yı savunuyordu. Katil polis sloganları ve polis arabalarının tekmelenmesi de yaratıcı yıkıcılığın çok açık göstergesidir.

 

Bereket Türkiye Gençlik Birliği (TGB) var. İstanbul Üniversitesi önünde yaptıkları ve Türk bayraklarıyla gelincik tarlasına çevirdikleri basın açıklamasıyla, Boğaziçi eylemlerinde  Türk gençliğinin ne yapması , nasıl  yapması gerektiğini dosta düşmana duyurdular.

 

Aynı günlerde , ABD , AB ve BM ‘in Boğaziçi eylemlerini destekleyen demeçleri  yayınlandı basında. Türkiye’deki Üniversite rektörleriyle ne kadar ilgililermiş meğerse. Rusya’daki muhalif Navalny protestolarının da aynı zamana denk gelmesi tesadüf mü acaba? Rusya ne yaptı? Navalny provokasyonlarına karıştıkları ve destekledikleri için üç Avrupalı diplomatı (İsveçli , Polonyalı ve Alman) sınır dışı etme kararı aldı.

 

Amerikan emperyalizminin ve içerideki uzantıları Biden tayfasının, onların sivil toplum örgütü adlı işbirlikçilerinin Boğaziçi üzerinden ülkemize müdahale etmesine fırsat vermemek için iç cepheyi sağlam tutmamız gerekmektedir. Rektörünü üniversitenin seçmesi Türkiye’nin kazanımı olacaktır.

 

Gençler , aklınızı kışkırtmaların önüne geçmek için kullanın. Kabe’ye yönelik saygısızlık gençleri eylemden böldü soğuttu. Bu nedenle , öğrenciyi, halkı nasıl kazanırım da isteklerimin haklılığına inandırırım diye düşünmelisiniz.

 

Atatürk ve Türk bayraklarının olduğu eylemi HDPKK ve başka kışkırtıcılar yönlendiremez. Türk milletini Atatürk ve Türk bayraklarıyla yanınıza çekersiniz. LGBT bayraklarıyla değil.

 

servetsenyigit@gmail.com

Yazdır Paylaş
Diğer Servet Şenyiğit Yazıları
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek