Murat mahir Altan, depremzedelerle buluştu
Yavuz Muhtar yeniden aday
Vali Ekici, jandarma personeli ile iftar yaptı
Ahmetbey köftesine coğrafi işaret almak için protokol imzalandı
Bu yazı 16 Şubat 2021, Salı 10:19:08 tarihinde eklendi. 1728 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

EĞER VALİ, HAKİM MİLİTANSA; POLİS, ASKER MİLİTANSA BEN DE MİLİTANIM BEEE! -

Son Zamanlarda başta Kılıçdaroğlu ve kimi CHP’liler öyle söylüyor. “Vali militan, hakim militan, polis militan, asker militan” galiba doğru söylüyorlar.
EĞER VALİ, HAKİM MİLİTANSA; POLİS, ASKER MİLİTANSA BEN DE MİLİTANIM BEEE!

 

Bir gazetede gözüme çarptı. Edirne köylerinde ekmek dağıtan bir kardeşimizin aracı kara saplanmış. Çaresizce çabalarken bir araç çıkagelmiş. Yanında durmuş. Birazdan greyder gelip yolu açacak dedilerse de yirmi yaşlarındaki ekmek arabası şoförü boynunu bükerek biraz da yalvaran bir sesle “ İşimde çok aceleydi” demiş. Öyle ya karda, kışta evlerinde kahvaltı yapacak nice insanlar onu bekliyor, sorumluluk duygusu. Neyse gelenler araçlarından inmişler, ekmek arabasına topluca yüklenmişler yoluna devam etmesini sağlamışlar. Oradaki kişilerin aralarında konuşmalarından ve  bir kişiye saygı göstermelerinden o zatın Edirne Valisi olduğunu ekmekçimiz anlamış. Böylece de hadise haber olmuş.

Şimdi ben düşünüyorum nasıl kar yağdığını gördük. Bu kar hudutunda köy yolları kapandı. Biz de camlarımızdan o harika manzarayı seyrederken uyumayanlar, vazife başında olanlar varmış. Şimdi bu vali militan değil de nedir? Militan, kişinin kendisine, işine ve inancına adayan kişiye denir. Herkes uyurken veya sıcak evinden karın yağışını izlerken yollara düşen bir zat kendisini işine ve ülkesine adamış demektir. Hem de bir ilin mülki amiri. Bir asker Hakkari dağlarından haykırıyor. “Ben de ülkenin militanıyım” diye. Hey askerimi, valilerimi, militan diye küçültmeye, itibarsızlaştırmaya çalışanlar size Almanya’da olmuş bir hadise anlatayım. Doğudan da bir tren gelmektedir. Zaman harp yıllarıdır. Trende bir yolcu vardır. Trede bir yolcu vardır. Yorgun, uykusuz, üzerindeki elbiseleri yeni potinleri boyalı. Uyuklayan yüzbaşı onu hafifçe görür ve bitkin bir gözle selam verir. Albay buna alınır ve ellerini arıyorsan cebindedir” der. Yolculuk böyle devam ederken tren bir virajda savrulur. Yüzbaşımızın boynundaki som altından en büyük şeref madalyası ortaya çıkıverir. Bunu gören kibirli albay ok gibi yerinden fırlar ve yüzbaşının önünde selam durur. Çünkü o madalya savaştaki kahraanlık sayesinde verilir. Alman kanunlarına göre de hangi askerde varsa ona Mareşal bile olsa selam durur. Karşısında selam durmuş albaya şöyle seslenir “Eğer kahramanlık ararsan Doğu cephesindedir” Albay demişti ya “Ellerin cebindedir” Buradan bir daha söylüyorum.

Siz hiç Şişli’den, Bebek’ten, Nişantaşı’ndan, Kadıköy’den, İzmir Kordon Boyu’ndan, Anakra Çankaya’dan şehit cenazesi kaldırıldığını duydunuz mu? Oralardan Cudi’de, Ağrı’da,  Hakkari’nin 3 bin metre yüksek dağlarında askerlik yapan, nöbet tutan birilerini duydunuz mu? Militan ha, ulan sizin topunuz militansınız be.Ama bu ülkenin, bu milletin militanı değil! PKK’nın militanları nice köyleri bastı, bombalar patlatıp nice asker, polis, nice insanımızı şehit ettiler. Yetmedi ormanlarımızı yaktılar. Hiçbirisine asker ve polisimize dediklerinizi demediniz.Yahu siz hangi millettensiniz, hangi devlettensiniz? Bu ülkeye hizmet eden vali, polis, asker, hepsine kurban olayım. Saygılarımla

Yazdır Paylaş
Diğer Yazıları
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek