Bulgaristan’a giden otobüs devrildi; 11 kişi yaralandı
Vatandaşlardan Ak Partiye Teşekkür
Köprü ayağına çarptı-1 Yaralı
Alevi-Bektaşi camiasının acı günü
Bu yazı 12 Şubat 2021, Cuma 09:46:46 tarihinde eklendi. 1862 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

AGAMENNON ADI BANA İNGİLİZ İŞGALİNİ VE ŞEHİT DEDEMİ HATIRLATIYOR -

İzmir Belediyesi bir iskeleye Agamennon adını vermiş. “Agamennon Eski bir Yunan Kralının adıymış. Bizde hiç Sultan veya kahraman yok ta bula bula bir Yunanlı adı bulmuşlar. İzmir Belediye Reisi bir Yunanlının adını iskeleye veriyor, İstanbul Belediye Reisi Makaryos’un heykelini yaptırıyor. Bazı CHP’liler Ayasofya Camii oldu diye üzülüyor. İmamoğlu kazanınca Yunan gazeteleri “Bizden biri kazandı” diye manşet atıyor. Noluyoruz yahu! Gizliden gizliye işgal edildikte haberimiz mi yok. Agamemnon aynı zamanda Çanakkale’de askerlerimizi bombalayan bir İngiliz savaş gemisinin adıdır. Yine 1.Dünya Savaşı’nda yenilgiyi kabul ettiğimiz, ateşkes istendiğinde bu gemide imzaladık.
AGAMENNON ADI BANA İNGİLİZ İŞGALİNİ VE ŞEHİT DEDEMİ HATIRLATIYOR

 

Mustafa Kemal emrindeki 80 bin asker İngilizlere esir düşünce Suriye’den “buralarda yapacak b,rşey kalmadı, derhal ateşkes isteyin” diye İstanbul’a telgraf çekti de İstanbul hükümeti de Rauf Orbay’ı görevlendirdi. İngilizler de şuanda Yunanlarda olan Mondros adasındaki Agamemnon savaş gemisine davetr ettiler. Ateşkes imzalandı. Yani Osmanlı teslim oldu. Bu imzadan sonra İstanbul, Akdeniz bölgemiz ta Maraş, Gaziantep’e kadar oralar İngiliz, Fransız, Halyanlar tarafından İzmir ve Ege bölgesinde ta Ankara yakınına kadar Yunanlılar tarafından işgal edildi.

Milletimiz ne çileler çekti, ne canlar gitti. Sadece Yunanlıların yaktığı ev sayısının 300 binden fazla olduğu söylenir. İşte bütün bu ızdırapların finali Agamemnon da atılan imza ile oldu. Şimdi bu işin bizler yani Türk Milleti nezdinde lanetli birisi değil midir?

Dahası da var. Bu namussuz gerçi öyle Mondros Adasında savaşıp bitmesini beklemedi. Çanakkale Savaşı sürdüğü müddetçe askerlerimizin üzerine bomba yağdırdı. Çanakkale cephesinde 253 bin kaybımız vardır. Bu kayıplarımızın çoğu açık denizlerden uzun menzilli toplarıyla gemilerden atılan mermiler yüzündendir. Bu gemilerin bazıları yarım ton ağırlığında mermi atan toplara sahiptir. Toprak zemin üzerindeki askerlerimize atılan bu mermiler bazen 25-20 metre çukurlar açılmasına, o çukurlara yuvarlanan askerlerimizin ikinci patlamayla üzerine savrulan toprak altında kalmasına böylece canlı canlı toprağın altına gömülmesine sebep oluyorlardı. Bu alçak agamemnon gemisi böylece acaba kaç kişiyi yok etii, kaç kişiyi toprağa gönderdi acaba. Beni ve dedemde Çanakkale’de şehit oldu. Nerede ne zaman ne şekilde şehit olduğu bilinmiyor. Belki de Agamemnon’un attığı bir mermi yüzünden yirmi metre toprağın altında kalmıştır, kim bilir. Cesedi bulunan şehitlerin boyunlarında asılı metal kimlikleri adreslerine gönderiliyordu. Sonra biz bir İstiklal Harbi yaptık. Savaşı kazandık mıydı yahu? Eğer kazandıysak Agamemnon’un İzmir’de, Makaryos’un İstanbul’da ne işi var. Ben kızmayayım da kimler kızsın. Saygılarımla

Yazdır Paylaş
Diğer Yazıları
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek