Vali Ekici, ziyaret ve programlarına hafta sonunda da devam etti
Satrancın şampiyonları madalyalarını aldı
Öğrenciler Başsavcı ve Savcı oldu
Bayramın keyfini doyasıya çıkardılar
Bu yazı 10 Şubat 2021, Çarşamba 10:18:52 tarihinde eklendi. 1961 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

SEVDİĞİMİZDE GÜZELLEŞİR HER ŞEY - Burcu Çalışkan

Biz gönülden sevdiğimizde farklılaşır her şey… Kelimeler gönülden isteyerek, gerçekten kalpten gelerek söylediğimizde kıymetlidir! Yaptıklarımız gönülden isteyerek, gerçekten içimizden geldiğinde dünyaları yerinden oynatmaya yetecek güçtedir… Yoluna baş koyduklarımız söz konusu olduğunda, en güçlü engel de ve hatta en büyük düşman da bize engel olamaz, kimsenin gücü bizi yolumuzdan döndürmeye yetmez!
SEVDİĞİMİZDE GÜZELLEŞİR HER ŞEY

Sevdiğimizde güzelleşir her şey. Bir yemeği severek yaptığımızda elimizin tadı olur, yemeğin bereketi olur, her lokmada ayrı bir lezzet olur. Severek bir çocuğa baktığımızda, huysuzluğu gidiverir, yüzünde güller açar, ne kadar seviyorsak bir o kadar da sevgisinden, sevilmek hissinden, sevilmenin keyfinden ışıl ışıl olur…

Sevdiğimizde güzelleşir her şey. Biz yaşadığımız evi severek büyüttüğümüzde, sevgiyle aydınlanır evimizin içi. Hiç sevgisiz kalmış bir evde huzur bulabildiniz mi? Renklerin solduğunu, karanlığın çöktüğünü, adeta kışın kapılardan vurduğunu unuttunuz mu? Sevdiğimizde güzelleşir her şey… Bir kuşun kanadı kırıldığında iyileştiren sevgidir. İlaçların, pansumanın ve bakımın rolünü bir kenara atmıyoruz tabii ki ama asıl olan iyileştirici güç sevgidir.

Sevdiğimizde güzelleşir her şey… Öylesine orada olmadığımızda, gerçekten bir işe kendimizi katmış oluruz. Öylesine ilişki yaşamak için değil, içini doldura doldura sevdiğimizde o ilişki gerçek ilişki oluverir. Gerçekten sevdiğimizde kader de hayat da içimize doluverir. Gerçekten sevdiğimizde ve gerçekten istediğimizde er ya da geç o hayallerimiz gerçeğe dönüşüverir.

Sevdiğimizde güzelleşir her şey… Severek bir menekşeye dokunduğumuzda örneğin, renkleri katlanıverir. Dünyaya yansıması değişiverir. Sevdiğimizi hisseder tüm yaprakları, güzel sözlerimizi, o hoş gelen duygularımızı… Sevmekle değişir her şey; elimizde, severek yaptığımızda bereketi olur. Severek verdiğimizde çoğalır güzellikler. Severek paylaştığımızda daha fazlası bizi bulur. Severek dağıttığımızda aslında bu dünyada sahip olduğumuzu sandığımız, fakat gerçekte sahip olmadıklarımız katbekat bize nasip olanlar oluverir. Biz sevdikçe, paylaşmayı sevdikçe, daha çok paylaştıkça, her yan bereketle doluverir.

Sevdiğimizde güzelleşir her şey. Sevgimize sınır koymadığımızda, her gün aynı şeyi yapıyor olsak da, aynı şeye uyanıyor olsak da, sevmeye devam ettiğimizde güzelleşir… Sevdim diyebildiğimizde, acısıyla ve tatlısıyla, kayıpları ve kazançlarıyla, eskisiyle ve yenisiyle ve en önemlisi kalpten sevdiğimizde… Dünya sevgi üzerine kurulmuştur; tüm denge, tüm yaşam ve tüm değişim sevgi ile can bulmuştur!

Bugün bu yazımda bana eşlik ediyorsanız hayatta elinizde olan, sahip olduğunuz, belki her gün aynı binaya girmekten sıkıldığınız işiniz, belki her gün aynı yastığa baş koymaktan bunaldığınız eşiniz, belki bir türlü söz geçiremediğiniz afacanınız her ne var ise, sevgilerinize, sevmek gücünüze bir bakmanızı dilerim…

Hayatınızı gerçekten seviyor musunuz? Bir gününüzü gerçekten seviyor musunuz? Bir günün her anında önünüzde açılan kapıları gerçekten seviyor musunuz? Bir günde bir değil, binlerce insanın hayatını etkiliyor olmayı, yol olmayı, ışık olmayı, en önemlisi “insan gibi insan” olmayı gerçekten kalpten, gönülden içten sevebiliyor musunuz?

Gerçekten sevdiğinizde güzelleşir her şey!

Gerçekten sevdiğinizde değişir hayat!

Sevgiyle kalmanız dileğiyle..


Yazdır Paylaş
Diğer Burcu Çalışkan Yazıları
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek