Murat mahir Altan, depremzedelerle buluştu
Yavuz Muhtar yeniden aday
Vali Ekici, jandarma personeli ile iftar yaptı
Ahmetbey köftesine coğrafi işaret almak için protokol imzalandı
Bu yazı 02 Şubat 2021, Salı 09:42:29 tarihinde eklendi. 3409 kez okundu.
12 Punto 14 Punto 16 Punto 18 Punto

Bekleme Durağı - Ozan Akarsu

Kurak geçen günlerin ardından, yağışlı günler gelmiş ve beraberinde soğuk havayı da getirmişti. Hele o yağmurlu soğuk havanın ilk günü bir de rüzgâr vardı ki; İşte o zaman çözülmeyi bekleyen ciddi bir sorunumuzun daha olduğunu fark ettim.
Bekleme Durağı

 

Özellikle böyle havalarda Lüleburgaz sakini fabrika işçilerinin sığınabileceği doğru düzgün bekleme durağı yoktu. Oysa dakikalarca şemsiyenin altında servisin gelmesini beklerken, en çok rüzgârdan korunabileceğim bir yerin olmasını istemiştim. Tamamen kapalı, klimalı duraklar olmasa da üstten yağanı, sağdan ve soldan eseni bir nebze azaltsa yeterdi.

Birkaç dakika sonra servisler birbiri ardına durmaya başladığında, işçiler bir an evvel bu durumdan kurtulmak için koşar adım ilerlemeye başladı. Nihayet bizim fabrika servisinin koltuğuna kendimi bıraktığında, her yerimin sızladığını hissettim. Üşümüştüm…

Servis İstasyon Caddesi boyunca ağır ağır ilerlerken, işçilerin, dükkânların tentelerinin altına sığındığını gördüm. Covid19 nedeniyle kapalı olan pek çok dükkânın tentesi, servis saatlerinde işçilerin korunağı haline gelmiş durumdaydı. Kendime sordum; İlerleyen günlerde kısıtlamalar kalktığında ve dükkânlar erken saatlerde açıldığında ne olacak? Cevabı da kendim verdim; Yine herkes kaldırımlarda beklemeye başlayacak.

Şeytan Durağına geldiğimde orada da aynı manzara vardı. İşçiler özellikle tam köşedeki kıraathanenin tenteleri altında bekliyor, birbirleri arasından sıyrılarak servislerine biniyordu. Yolun karşı tarafındaki durakta ise 6 7 kişi beklerken, onlarca işçi kaldırımda yan yana dizilmişti. Durumu bilmeyenler, bir olayın olduğu hissine kapılabilirdi. Oradan askerlik şubesine kadar kaç yerde servis durduysa, hepsinde durum aynıydı. Yıllardır her servis saati aynı şey yaşanmaktaydı ve ben bunun nasıl bir şey olduğunu yaşayınca hissetmiştim.

Oysa her seçim dönemi, neredeyse her aday mutlaka ‘’bekleme durağı’’ meselesini broşürlerinde işler, bunu vaat olarak seçmenlerin önüne getirirdi öyle değil mi?

Lüleburgaz; etrafı fabrikalarla çevrili, sakinlerinin büyük çoğunluğu da bu fabrikalarda çalışan adeta bir işçi kentidir. Sabah saat 6’dan gece yarılarına kadar ekmek parası için yollara dökülen kent sakinleri, bu kentin gerçeğidir. Bizleri kışın soğuktan, yazın da sıcaktan koruyacak, mevcut duraklardan daha kullanışlı bekleme durakları hepimizin hakkıdır.

Ayrıca belirtmek isterim ki; durakların olmayışı, servislerin işçileri alacağı sırada belirsizlik yarattığı için işine kendi araçlarıyla yetişmeye çalışanların da en büyük engellerinden biridir. Çünkü servisin kapıları açıldığı anda, iki kişi bir taraftan üç kişi diğer taraftan gelene kadar arkada araçlar artarda dizilmiş ve yolu tıkamış oluyor.

Umarım bu her seçim döneminin vaadi olan ‘’bekleme durağı’’ meselesi bir an evvel çözülür. Hele bir de önümüzdeki İşçi ve Emekçi Bayramına kadar çözülürse, bu bizler için bir gurur kaynağı bile olur.

 

 

                                      Ozan AKARSU

Yazdır Paylaş
Diğer Ozan Akarsu Yazıları
hurfikir.com.tr’da yayınlanan her türlü yazı ve haber kaynak belirtilmeden kullanılamaz. Sayfalarımızda kaynak belirtilerek yayınlanan haberler ilgili kaynağa aittir ve bu haberlerin kopyalanması durumunda, tüm sorumluluk kopyalayan kişi / kuruma ait olacaktır. Başka kaynak veya gazeteden alıntı yazarlar ve site yazarlarına ait yazılardan dolayı Hürfikir Gazetesi sorumlu tutulamaz.
Tasarım by Webdestek